שאלה

KIAVI

New member
שאלה../images/Emo12.gif

בס"ד שלום אני שוקלת ללמוד ריפוי בעיסוק ורציתי לדעת: *האם העובדה שיש לי דיסגרפיה היא בעייתית? *אני רוצה לעסוק בתחום הילדים, אבל לא ליקויים קשים[ פיגור, תסמונות, נכות וכדומה], אלא ילדים "רגילים" עם בעיות התפתחות. האם יהיו לי מספיק אפשרויות תעסוקה, או שזה בעייתי מידי? האם זה מסוכן מידי ללמוד את המקצוע אם אני רוצה לעבוד בתחום המצומצם הזה ועדיף לי לחשוב על מקצוע אחר, או שאין לי מה לדאוג ויש בתחום הספציפי הזה מספיק עבודה? תודה רבה רבה מראש

KIAVI

New member
ועוד פרט חשוב[ אולי]

יש לי גם חולשה בשרירי הכתפיים- האם זה משמעותי? זה עלול להוות בעיה?

ימימה5

New member
נראה לי

שהתשובות לשאלותיך חיוביות, אם התחום אכן מעניין אותך. באשר לקשיים שציינת- איש מאיתנו לא מושלם (חידוש!), ואני מאמינה שהם לא יפריעו לך ללמוד- אולי להיפך הם יסייעו לך להבין יותר מקרוב את המטופלים שלך, ולהיות אמפטית כלפיהם באופן טבעי.בהצלחה!

KIAVI

New member
../images/Emo140.gif תודה, אם יש עוד אנשים

שיכולים להגיב, אני אשמח [אני פשוט מפחדת לקחת את הצעד הזה במקרה שהתשובה שלילית].

אבל רגע!

גם אם לא היו לך כל הדברי שמנית, עדיין אפשר שלא תתקבלי. זה לא קשור! הרי אם לא תרשמי רק כדי לא לקבל תשובה שלילית תהיי בדיוק באותו מקום שאת נמצאת בו היום, ולעולם לא תדעי אם היית מתקבלת או לא. אף אחד לא מבטיח לך שתתקבלי. מצד שני אם לא תנסי בטוח שלא תתקבלי!

sarale20

New member
תגובה

אני גם סטודנטית לרב"ע וסובלת מכמה קשיים דומים למה שציינת ולא רואה בעיה בזה בשלב הלימודים. לא יודעת מה יהיה אח"כ סליחה על הבורות אבל האם דיסגרפיה זה שיש לך קושי בכתיבה? אם כן את תסתדרי מצויין באוניברסיטה כי את כל העבודות צריך להגיש במחשב ותשיגי לפטופ שאיתו תוכלי לסכם. אם הקושי הוא יותר מורכב מסתם כתיבה, קשה לי לענות לך מהמקום בו אני נמצאת כי אני לא יודעת. המון בהצלחה וכדאי לך להירשם כמה שיותר מהר

ALICIA3

New member
מקצוע טיפולי

אין אני רואה שהמגבלה שאת מציינת יכולים לעמוד כנגד יעוד כלשהוא. יחד עם זאת ריפוי בעיסוק היא לא רק "ילדים עם בעיות קלות".יש קשת רחבה מאד של תחומים , הלימודים מופנים לכל האוכלוסיות .נדרשת הבנה ,סבלנות רבה ואהבת אדם אשר הוא ,גם עם הוא עם פיגור ,עם חולה נפש ,או קשיש חסר התמצאות. בכבוד רב עלי

מיכל ט

New member
לימודי ריפוי בעיסוק

יעל צודקת, זה לא פשוט להתקבל ללימודים ואני לא בטוחה שכדאי להחליט מראש על האוכלוסייה שאת רוצה לעבודה איתה. אולי הלימודים יפתיעו אותך, אולי במהלך ההכשרות תגלי מקום או אפשרויות שבכלל לא חשבת עליהן. בקשר לליקויי למידה, כמו בכל תחום לימודים אחר יהיו דברים שאולי יהיה לך יותר קשה איתם אבל את בטח מכירה את זה גם מהלימודים בתיכון. בכל אוניברסיטה יש מרכז סיוע לסטודנטים עם ליקויי למידה ושם תוכלי לקבל עזרה אם תצטרכי. מנסיון בחוג לריפוי בעיסוק יש הרבה מודעות לנושא, תוכלי לקבל התאמות ואני בטוחה שיתחשבו בך בהצלחה מיכל

למעלה