שאלה

yanital

New member
שאלה ../images/Emo12.gif

אני סקרן\מתעניין בתחום אז הרשו לי לשאול 1.באיזה שפה תיכנתו את פוטושופ\ מקס סטודיו\ וכו ? 2.במידה וירצו ליצור תוכנה שתעביר תמונה מ-2d ל-3d באיזו שפות יצטרכו להשתמש ? תיאור המטרה: It relies on light intensities reflected from an object. SIMPLIFIED EXAMPLE: an octagon pillar (like street lamp) which is brightened from only one light source. upon this, one facet is most brightened, the following facet is less brightened and so on based on the intensities, the program can calculate the angles of that shape and to constract a 180 degrees model. It sounds logical, תודה יניב

scalla

New member
סביר להניח שב++C

אבל לא בטוח, וזה לא משנה ממש באיזו שפות ישתמשו זה יהיה או בגלל נוחות או בגלל מהירות או כסף וכו'

קצת כמו לשאול:../images/Emo26.gif

באיזו שפה טבעית אפשר להשתמש כדי לתאר את הבעיה שלך. אתה עשית את זה קצת בעברית וקצת באנגלית. יש שפות שיהיה יותר קל לתאר בהן, ויש שפות שפחות... ככלל - כמעט בכל שפה אפשר... אבל כמו שאתה החלטת להשתמש כאן דווקא בעברית (כי היא הכי נפוצה באזורנו) ובאנגלית (שנפוצה באזורים אחרים) - ככה אני מניח שהתשובות שתקבל כאן יהיו: שפת C++... אולי קצת אסמבלר בחלק מהמקרים...

scalla

New member
אני בספק שתוכנה כזאת תשתמש

באסמבלר כי הם גם כותבים אותן למקינטוש. ואסמבלר בימינו טוב בעיקר לדרייברים.

DadleFish

New member
לא מדויק.

יש מקומות שמשתמשים באסמבלי, וכותבים פשוט בצורה פורטבילית. יש מימוש אחד לאינטל ומימוש אחר למק. כשצריך אופטימיזציות, לפעמים יורדים לרמת האסמבלי.

scalla

New member
אבל עדיין זה לא כל כך משתלם בשביל

תוכנות מהסוג הזה. זה טוב בעיקר למשחקים ש...

DadleFish

New member
אל תהיה בטוח.

תחשוב לרגע על תהליך RENDERING מורכב עם כמה מקורות אור, טקסטורות גדולות, ומודלים עם אלפי פוליגונים. תחשוב על RENDERING של סרט של שעה, ולא FRAME בודד. זה יוצא פחות או יותר 86,400 פריימים. עכשיו, אם תחסוך בכל פריים 3 שניות (וזה לא הרבה!), חסכת 72 שעות שלמות.

neko

New member
התחום של מעבר מ2D ל3D נקרא

"COMPUTER VISION", התחום של מעבר מ3D ל2D נקרא "COMPUTER GRAPHICS". מקווה שגוגל יעזור לך, עכשיו כשאתה יודע מה לחפש.

Edo Reshef

New member
3D Image Reconstruction

"3D Image Reconstruction", that’s the name of it and it is a sub-field of Computer-vision. There are tons of articles about it in the net. It is consider to be one of the more complex Image analyzing algorithms, I have seen some impressive results around but it is much more complicated then it seems. I have done something like that years ago, but it was far of being fully automated... (The holy grail of 3D-Recostruction) It does not matter what Lang you choose for implementation. I personally think that Delphi is a good chose. P.S. 3DS / Photoshop and all other huge scale projects are usually build using VC++ (and obviously not assembler), witch is quite said when you think about it. Just for the record I find it hard to believe that even driver writers uses assembler.​

למעלה