שאלה

neophile

New member
יש אמת בדבריך

אתה חושב שזאת בחירתו של התלמיד באיזה גישה הוא רוצה ללמוד?

imdark

New member
לא זו לא בחירתו

זו הבחירה של המורה אבל המורה צריך להתחשב במצב של התלמיד ובשאלה שנשאלה בגלל שאחרת הלמידה היא איטית מאוד ובדרך כלל התלמיד יוצר פשוט מתוסקל וחלוש מפוחד מלהב הידע של המורה (מטפורה שאני אוהב להשתמש בה , הדיון הוא הקרב וכאשר חסר הניסיון מפסיד לבעל לניסיון הוא מתחיל לפחד מהפסד בשנית ומפחד לשאול שאלות) כדי באמת לענות על השאלה שהוא שאל אתה תצתרך ללמד אותו דברים כל כך רחבים ולא אתה ולא הוא באמת תהיו מסוגלים להגיע לתשובה של ממש אולי זו הדרך הנכונה ביותר אבל ברוב המקרים אין בה צורך עדיף לענות על השאלה אבל להשאיר טעם לעוד אם התלמיד ימשך באצמו המורה יוכל להוליך אותו בדרך הרחבה יותר אם לא אז המורה ימשיך לנסות ואולי בסופו של דבר יצתרך להפיל את התלמיד אל תוך הדיון אבל אני לא מעמין שקיים בעולמינו נושא שאין בו מספיק רב גווניות כך שהוא יוכל לעניין את הלומד ולכן לפי דעתי מורה טוב מתחיל בפיתוח הסקרנות של התלמיד לפני שהוא באמת מלמד תן טעימה מהידע אבל אל תלמד עם הוא ירצה אז גם תלמד אם הידע הזה מספיק לו אז לבינתיים תעזוב אותו הרצון לדעת עוד בסופו של דבר ישרוף אותו מבפנים

neophile

New member
להב הידע...אני יזכור את זה

אני יקח את זה לתשומת ליבי , לגרום לאחרים תיסכול זה ההפך המוחלט ממה שאני רוצה .

neophile

New member
תיסכול

האם אפשר להמנע מתיסכול בתחום כמו מאגיה שיש בו דעות רבות ומגוונות וחלקן אם לא רובן לא מתיישבות אחת עם השנייה ואף סותרות ?

imdark

New member
האם אפשר להמנע מתיסכול בחיים?

שבהם כל אדם חי בצורה שונה מאמין בדברים שונים בעל זכרונות שונים ובעיות שונות אשר מוליכות את רצונותיו כנגד רצונות אחרים מובן שלא אבל עדיף לנסות להמנע ממנו ככל שאפשר למרות שלפעמים התיסכול מתמרן אותך למציאת דרך ברוב הפעמים הוא מוריד מהערכה האצמית מוסיף לפחד ובסך הכל לא מוציא הרבה תועלת עם לא הכפת לך אני אשאל אותך שאלה אחרת עם המאגיה היתה כל כך ברורה וכל כך מובנת עד שלעולם לא היו למנסה בעיות או תיסכול היא הייתה שורדת כל השנים שהיא שרדה? עם כל אדם היה מסוגל ללכת בדרך הזו והיא היתה דרך שפשוט לבחור בה וללכת בה האם היה בה צורך? אנו משתמשים במאגיה כדי לפתור בעיות או ללמוד על אצמינו או על העולם שלנו דברים שאנחנו לא יודעים אבל אם הכל פתוח והבעיות נפתרו כאשר דבר לא עומד בפני הרצון אין צורך ברצון כיוון ואין מטרה להשיג זהו פאראדוקס

neophile

New member
מאגיה למעטים זה מיסטיקה זולה

לדעתי הרעיון הזה שמאגיה היא דרך למעטים ,כלומר דרך שלא כל אחד יכול ללכת בה, זה מיתוס, זאת מיסטיקה. ככל שאני לומד אני מבין כמה מאגיה היא חלק מהחיים שלנו , קסם נמצא בכל מקום בין אם אנחנו מודעים לכך או לא. לדוגמא, משיכה נשית ,הדרך שבה נשים יכולות לגרום לגברים לעשות מה שהן רוצות זה מיקסם . זה סוג אחד של מאגיה וזה לרוב מתקשר ל"מאגיה טבעית" זאת מאגיה שכל אחד ואחת עם ה mindset המתאים יכולים להשתמש. למרות שמניפולציות באנשים זה ממש לא הרעיון שלי למאגיה נאורה ומוארת, ההפך מכך. למניפולציות יש את הכוח החזק ביותר כשהדברים לא ברורים ולא מובנים ,כשהם מיסטיים. לומר שמאגיה זה למעטים זה מאוד מיסטי...

RainBird

New member
המיקסם הספציפי שאתה מתאר הוא אהוב עלי במיוחד. הכנתי פעם כל מיני מוצרי קוסמטיקה איתו- הסקס אפיל עלה פלאים. עד היום יש לי את זה בפילינג שהכנתי.

imdark

New member
אז ככה

אני לא רוצה להלחם על מה זה מאגיה ומה זה לא מאגיה מובן שמאגיה קיימת בכל דבר ובמובן מסוים גם כאשר אנו מכבדים זה את זה לשלום או בוקר טוב אנו משתמשים במאגיה אבל חקר המאגיה אינו קל ונולד מבחירה והליכה בדרך ש " אינה קצרה, מהירה, פשוטה, או מיידית." המאגיה היא דבר שרבים אינם מוכנים להאמין בו בגלל הגרסאות השונות בגלל הפחד ובגלל חוסר הבנה לעבור את הפחדים הוא הצעד הראשון לנסות לבחור דרך משלך הוא השני ולנסות באמת להבין הוא הצעד השלישי והארוך וקשה מהשאר כל אלו הם הגורמים לתיסכול ולבעיות ןהם קיימים שם עד אשר אותו אדם לא יעבור את כל המכשולים הללו תיסכול יפריע לו מאגיה היא אינה למעטים אלא לכולם אבל זו בחירתו של האדם אצמו העם ללכת בדרך או פשוט להנות לפעמים מפירותיה דרך אגב רק שמתי לב המילים בחתימה שלך הם מהטאו טה צ'ינג אני שמח לפגוש עוד מישהו שהתעניין בכתביו של לאו צה

neophile

New member
לאו צה ../images/Emo13.gif

לדעתי יש יותר מדי מיסטיקה סביב נושא המאגיה ,שמונעת מאיתנו לגשת לכוחות החבויים שבנו . אני מתחבר לנושא של הניו אייג' ומנקודת המבט הזאת , כל העניין שיש כיום מסביב למאגיה שהתחיל עם הפרסומים של שחר הזהב ושאר החברות הסודיות לפני 50 שנה הוא צעד חיובי , אבל התקיעות בכל המיסטיקה ...מונעת מאיתנו בתור בני אדם לגשת לכוחות החבויים בנו. כוחות שמאפשרים לנו להיות המאסטרים של עצמנו , מעל כל המלאכים והשדים שהדמיון שלנו ממציא . קראת את סאגת חולית?

יש כאלו שמספרים שכן

בעיני זה כמו הבנים שמספרים שכל יום הם שוכבים עם מישהי אחרת. ודי לחכימא ברמיזא.

למעלה