שאלה......

נריה_ה

New member
אתם שוכחים שגם פקודה בלתי חוקית

חובה לבצע, ועל אי קיום פקודה כזו- אפשר להישפט. רק פקודות בלתי חוקיות בעליל אסור לבצע. הכנת קפה, יכולה להיות חוקית או לא, זה לא משנה. (אני זוכר שלפני שנתיים הסבירה לנו מד"נית שלא, ולפני חצי שנה קראתי ב"במחנה" שכן). בכל מקרה חובה לבצע. אם זה באמת מפריע למישהו, אפשר לדבר עם המפקד, בטקט. ואם זה לא עוזר אפשר להגיש קבילה. (בתנאי שזה בלתי חוקי).

שרון737

New member
שאלה......../images/Emo101.gif

האם זה חוקי להכין קפה בצבא (כמובן במסגרת התפקיד של פקידות)ואיך אפשר לברר את זה ?

כן מה לעשות זה נקרא צעירות

אם את לא רוצה להכין קפה אל תהיי פקידה!!!!! תהיי לוחמת יש כזה דבר בצה"ל (לטוב ולרע)

שרון737

New member
מה לעשות אבל....

אני כבר בתפקיד. יש דרך לעבור מפקידות ללחימה? דבר שני, אתה בטוח שזה בכלל מתוקף התפקיד, או שזו סתם איזה נורמה מקובלת בצבא?

H20

New member
לוחמת?!

את ממש לא צריכה להיות לוחמת כדי לא להכין קפה בצבא

שרון737

New member
אני רוצה להיות...

לוחמת בלי שום קשר (אולי קצת), ואני יודעת שישנה איזושהי פרוצידורה. אולי מישהו יודע משהו לגבי זה?

yanivaa

New member
בעקרון....

את לא חייבת להכין לאף אחד קפה ! אבל שמעי אם תבואי למפקד שלך ותתחילי להגיד לו שלא בא לך להכין לו קפה והוא לא יכול להכריח אותך אז הוא יכול להיות מאנייק איתך...זה אותו עקרון כמו נהג בוס..הבוס(המפקד) בעקרון לא יכול להגיד לנהג שלו לקחת את אשתו ואת הילדים שלו לכל מיני מקומות אבל יש לי חבל שכן עושה בשביל המפקד שלו שליחויות כאלה לוקח את אשתו מכאן לשם וכאלה ובגלל זה המפקד שלו גבר ונותן לו הרבה פעמים גם ללכת עם האוטו הבייתה..ונותן לו את האוטו בימי שישי ...מבינה...

שרון737

New member
אתה צודק....

ואני לוקחת את זה בחשבון. השאלה שלי היא האם אני באמת לא חייבת להכין קפה למפקד שלי?

zazaza

New member
חבל שאתה מסבך אנשים,

ע"פ חוות דעת משפטית שהכינו בפרקליטות מטכ"ל לפני כמעט שנה, מסתבר שהכנת קפה למפקד הינה בגדר פקודה חוקית שחובה לקיימה. כידוע, מי שלא מקיים פקודה חוקית נחשב כמסרב פקודה ועלול להשפט בגין כך בדין משמעתי. אז רצוי שלפני שאת מקבלת המלצות באינטרנט, תבדקי אותם לעומק: אפשר לפנות גם למדור דין משמעתי באגף כוח האדם (הם יושבים בקריה) או לפרקליטות הצבאית המחוזית (בהתאם לשיוך היחידה שלך צפון/מרכז/דרום/ח"א/ח"י/עורף/מז"י/מטכ"ל/ואם שכחתי מישהו, סליחה). יום טוב.

yanivaa

New member
אני שמח שאתה מדבר בצורה גבוהה

ונותן הרגשה שאתה יודע על מה אתה מדבר, אבל צר לי לאכזב אותך - הכנת קפה זוהי לא פקודה חוקית שחייבים לקיימה... ובאמת אפשר לבדוק זאת כמו שאמרת ...

שרון737

New member
סיבכתם אותי....../images/Emo5.gif

אני חושבת שאני אבדוק את זה ואעדכן אתכם. תודה בכל אופן.

zazaza

New member
אני שמח שאתה שמח אבל

כמי שמעיד על עצמו שהוא חצי שנה בצבא, אולי כדאי שתהיה קשוב למי שנמצא 5 שנים בצבא ומגיש בכל יום כתבי אישום והוראות שיפוט. וכמו שאתה יכול לראות, אני לא סתם זורק שטויות ומצפה שיקשיבו לכל אלמוני ברשת אלא מפנה לגורמים הרלונטיים (המשפטיים). אותי, אגב, אין מה לאכזב - מאחר ואני לא נדרש להכין קפה לאף אחד

לוחם19

New member
בקשר "לטחינת צעירות"

אתה יודע מה זה בכלל לטחון צעירות שאתה מדבר? לטחון צעירות זה שאחריי שכולם חוזריים מקו צריך להתאפס על הציוד וכל הצעירים לוקחים את הציוד של הותיקים אחר כך מכינים נס לכולם בנוסף שומרים שיורדים משמירה עושים מטבח לפעמיים הרס"פ מבלגן אותו ולא ישנים בלילה נלקח מתוך מסייעת 51.... זה טחינת צעירות וכולה להכין קפה לאיזה סגן אלוף זה לא נורא לעומת מה שהלוחמים שלנו עוברים

חוקי או לא.

הי שרון ! אם את לא רוצה להכין קפה, אז תכיני תה. ואם אפשר שניים סוכר, אני כבר מגיעה !!!

למעלה