שאלה

פינקית

New member
שאלה ../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif

היי לכם! מקווה שזה פורום מתאים לשאלותיי, אם לא - סליחה מראש
אני בחורה בת 22 שנה שעברה סבלתי מדפיקות לב מואצות שהייתי במצב מנוחה בד"כ כשהייתי קמה בבוקר אבל גם באמצע היום. וגם הייתי מאוד חלשה ועייפה. עשיתי בדיקות דם שגילו שיש לי מחסור ב-B12 רק 193 מטווח של 180-650 ומחסור בחומצה פולית - 7.68 מטווח של 7-70 מוזר למדי, הרופאה אפילו לא ציינה את העובדות האלו בפניי ורק הפנתה אותי לדיאטנית בגלל כולסטרול גבוה - 241 הכללי HDL - 72 , LDL -140 , למרות שאין לי עודף משקל.. הדיאטנית כמובן הפנתה את תשומת ליבי לחוסרים, ואמרה לי לקחת ויטמינים מתחת ללשון.. לאחר 4 חודשים ה-B12 עלה ל-120, והחומצה פולית ל-21.55 ולאט לאט פסקו דפיקות הלב המואצות (שזה גרם לי אושר עילאי
) בעוד כמה ימים אני שוב יעשה בדיקות, ורציתי לשאול איך אפשר לדעת אם יש צורך בזריקות של B12? (אני כבר ממש לא סומכת על הרופאה שלי
) תודה ענקית מראש

נכון

ולהמשיך ללכת לדיאטנית. כרגע היא זו ששומרת עלייך. אגב, דיאטנית נקראת בעברית תזונאית. אם את הולכת לדיאטנית של קופת חולים, קרוב לוודאי שהיא תזונאית קלינית. פירושו של דבר שהיא לא עוסקת רק בדיאטות הרזיה, אלא בתזונה למצבי בריאות וחולי שונים. למשל יש תזונה להריון, תזונה לחולי לב, תזונה לבעלי הפרעות אכילה וכו'. היא עשתה סטאז' בבית חולים. מאחר שהדיאטנית שלך כנראה אשת מקצוע רצינית, כדאי לך אולי לבקש ממנה המלצה על רופא יותר טוב.

פינקית

New member
אתן צודקות..

אמא שלי גם דוחפת אותי לעבור רופאה אבל נורא לא נעים לי.. לא רוצה לפגוע בה
ועוד 2 שאלות קטנות
-
קראתי מה זה FERRITIN ורציתי לשאול איך הוא צריך להיות? בטווח של 10-120 הוא צריך להיות גבוה או נמוך?
מספר גבוה של תאי דם לבנים, בהכרח מצביע על דלקת? שוב - תודה רבה רבה

Rinaty

New member
תאי דם לבנים../images/Emo113.gif

תאי דם הלבנים הם אכן אינדיקציה לדלקת.. חריגה מכמות נורמלית של תאי הדם הלבנים מעידה על דלקת. עד 50,000 תאי דם לבנים זה בדרך כלל מעיד על דלקת, או שמשהו מעורר את מערכת החיסון והיא פועלת כנגדו. אם כך, חריגה מכמות נורמלית של תאי דם אכן מעיד על גורם זר, בדרך כלל דלקת , שהגוף נלחם בו..

צימעס

New member
לא נעים מת, את יודעת...

יש ענין של התאמת רופא למטופל. לא בהכרח הרופאה שלך לא טוב, היא רק לא מתאימה לך. שתביני עד כמה הדברים נכונים - אצלינו, מנהלת המרפאה מעולה, בנתה מרפאה לתפארת, היא מאוד נחמדה ועושה הרבה לטובת הפציינטים, וגם בעלת ידיים עדינות מאוד. אבל אני - אין לי קליק אתה - למשל, אני לא נהנת מסוג התשובות שנאי מקבלת על שאלות. לכן, למרות כל הדעה הטובה שלי עליה, הולכת לרופאה אחרת. למה? כי אנחנו מדברות באותה שפה.

tiaa1

New member
הי, אני שמחה שערכי בי-12 עולים, אך

לדעתי כדאי להבדק אצל רופא המטולוג-מומחה לדם. האם את צימחונית-טבעונית? כדאי לעשות ברור למה מלכתחילה הגעת לערכים נמוכים של המרכיבים הנ"ל. טבעונות יכולה להסביר זאת...אבל כדאי לערוך גם בדיקות של בלוטת התריס...שזה עוד מקור לדופק מהיר בזמן מנוחה...בקיצור יופי שהדיאטיקנית מאזנת אותך, תספרי זאת גם לרופא מומחה ויתכן שהכל מסתדר.

פינקית

New member
תודה רבה לכן ../images/Emo140.gif ועוד שאלונת ../images/Emo9.gif

Rinaty - יש לך מושג אם תאי דם לבנים 8.45 מטווח של 4-10.5 נחשב כחריגה מכמות נורמלית? בכלל לא ידעתי שיש מומחה לדם, אני אקבע תור

Rinaty

New member
אני לא יודעת.. ואם זה חריגה נורמלית

זה כבר שאלה לרופא אני מניחה, אני לא רוצה להגיד לך סתם דברים שלא מבוססים... אבל אני חושבת שאם עשו לך בדיקת דם ולא אמרו לך משהו מדאיג בנוגע לתוצאות אז אין מה לדאוג.. ד"א, לא הסבירו לך על התוצאות שאת שואלת כאן בפורום? אני חושבת שהרופא שהפנה אותך צריך להסביר לך על התוצאות ולא אנחנו.. שמחתי לנסות לעזור

רינת צודקת

לא מפרשים תוצאות של בדיקות באינטרנט. את צריכה לפנות עם התוצאות לרופא ששלח אותך לבדיקה. אם זה בקופ"ח, הרופא קיבל את התוצאות ישר למחשב שלו. אם לא, אפשר לשלוח לו בפקס. לא ניתן לסמוך על זה אם משהו לא בסדר הרופא יתקשר. הרופאים מאוד עמוסים. לפעמים הם לא שמים לב. צריך להתקשר אליהם לראות אם קיבלו את הבדיקה ולשאול אם יש סיבה לבוא.

למעלה