שאלה

שאלה ../images/Emo10.gif

לצערי אני נאלץ לעשות פש"ר עקב חובות אישיים יש בבעלותי חברה בע"מ, לחברה יש במאזן הפסדים נצברים משנים קודמות, מצד מצב החברה, היא יכולה לשרוד ולא להכנס לפש"ר שאלתי, מה קורה עם החברה כאשר אני אישית נכנס להליך פשיטת רגל ואלו השלכות יהיו על החברה??? תודה מראש

aloni1609

New member
עצה קטנה...

תעביר או תמכור את המניות הלאה... אז תוכל להשאר שכיר של החברה... יש כאלו שיקנו חברה כזאת רק בגלל ההפסדים הנצברים. לא נראה לי שתוכל להיות פושט רגל ובעלים של חברה ( שהיא סוג של נכס ). קח בחשבון שחלה עליך החובה לדווח על החברה הזאת ומצבה בתצהיר שאתה עושה לפש'ר.

תשובה

פושט רגל לא יכול להיות בעל עניין בחברה בחברה שיש לה הון מניות באופן ישיר ו/או עקיף, לבד ו/או יחד עם אחרים. בעל עניין מוגדר כאדם שיש לו השפעה ו/או שליטה בחברה ו/או על החלטות בחברה בין אם במישרין ובין אם באמצעות השפעה על הדירקטורים בחברה. במידה ולחברה אין הון מניות - אזי פושט רגל לא להיות בתפקיד ניהולי ו/או בעל שליטה בחברה. בית המשפט או הנאמן שמונה מטעם הכונס הרשמי יכולים לאשר לפושט רגל להמשיך בתפקידו. מקוה שניתן מענה, בהצלחה. הכתוב לעיל אינו תחליף לייעוץ משפטי ואינו בא במקומו והסתמכות עליו הינה באחריות המשתמש בלבד. ליעוץ נוסף משרד עו"ד אולמן &ברמן טל' 08-8680284 [email protected] תחומי עיסוק המשרד: הוצאה לפועל, פשיטות רגל, אזרחי, משפחה ופלילי

למעלה