שאלה

softouch

New member
שאלה

האם יש קשר בין תזונה להפרעות קשב וריכוז?
שמצבי חוסר\עודף במשהו גורמים להפרעה, או שאפשר איך שהוא להשפיע ולשפר מצב ע"י תזונה?
האם זה מופרך? נתקלתי ברופא שטען שאין שום קשר למעט חוסר בB12 חומצה פולית ואומגה3.
ומצד שני יש מחקרים ואתרים שטוענים אחרת שכן יש השפעה ואפשר לסייע.
האם אתם מיישמים אצליכם או על הילד איזה שהם עקרונות מכוונים\כללים\התאמה מיוחדת בהקשר לadhd?
האם הבחנתם באיה שהוא שינוי או השפעה מטיבה של תזונה על המצב והתפקוד בנושא הזה?
הלכתם לייעוץ בנושא הזה אצל איזה איש מקצוע?

שאלת השאלות

יש הטוענים שסוכר ואוכל זבל מוסיפים
לדעתי סוכר ואוכל זבל לא מתאים לכולם
רופאים קונבנציונלים טוענים שאין קשר
הכל עניין של ניסוי ומה משפיע על הילד
אני מתייעצת עם דיאטטן אבל הילדה שלי אוכלת מתוק
זה עוזר לה לקחת כדור זה עוזר לה למצב רוח
ניסינו הכל הומופתיה צמחי מרפא ועוד כל מיני
פשוט החלטתי לעזוב אותה לנפשה, גם כך היא לא חסידה של אוכל
אני לא יכולה למנוע ממנה מתוק לגמרי
לטעמי היא אוהבת מידי מתוק אבל מה המחיר הנפשי
מספיק יש להם שיעורים ומצפים שיתנהגו יפה ולא נקנה להם כל שטות, ויעמדו בסדר יום ולא יראו יותר מידי טלויזיה
כמות העשה המצווה עליהם עצומה וגדלה עם השנים
יש להם מספיק דברים לווסת אז מתוק אני לא מוכנה גם להלחם על זה
ופשוט עזבתי את זה אחרי הרבה נסיונות
אני לא מרשה כל מתוק ולא בכל כמות אבל הנפש צריכה גם מתוק

softouch

New member
אולי זה קשור יותר

לרגישות\אלרגיות למזונות, ולא בהכרח למתוק בכלל. כי מתוק יש בטבע, זה מקור האנרגיה הכי זמין ובסיסי לאדם. גם אם ילד לא יאכל מתוק מזוקק, הוא יאכל פחמימות אחרות כמו כולנו ואכן צריך בתזונה מאוזנת, וזה במילא מתפרק לסוכר.
אבל יכול להיות שאולי רגישויות למזונות מסויימים גורמים לבעיות גם בתפקוד הקוגניטיבי. אני צורכת המון המון מזונות שאני רגישה אליהם. תוהה אם זה קשור (מעבר לבעיות במערכת עיכול שזה גורם לי).
למשל, האם יש קשר בין add לצריכת מוצרי חלב בקרב אנשים שכן רגישים אליהם. או חומרים משמרים, או אוכל מפחיות שימורים, או דגים משומרים, או ממתיקים מלאכותיים כמו סוכרזית, או צריכה של הרבה מוצרי קמח כאשר יודעת דיי ברור שגורם לי לכל מיני תופעות של רגישות. מעניין אם יש בכלל קשר בין "בריאות" מערכת העיכול ותגובות של רגישות, אלרגיה ואי סבילות גם לתפקוד של המח. אני גם לומדת את התחום (פסיכולוגיה, מדעי המח, חינוך מיוחד..), אז הסקרנות שלי גדולה בהרבה. ונתקלתי במאמרים או אתרים שתומכים בקשר וגישות מסויימות ופרוטוקלים לטיפול בזה.

what's food got to do with it ?

זה שם החוברת שיש לי כבר הרבה שנים, אבל משום מה כרגע אני לא מוצאת אותה. {מקווה שלא השאלתי אותה למישהו}. כתבו אותה זוג דיאטניות -סנדרה הילס ופאט ווימן.

בעיקרון, בתחילת דרכי, עוד לפני שהכרתי את ה- ADHD בשם הזה, חיפשתי סיבות להתנהגות יוצאת הדופן שלי ושל הבן יקיר. הוא היה השני, וכבר ידעתי שהבכורה היא היפרית, אך לא היו לה קשיים. חוץ מאשר שכשאכלה שוקולד היא היתה הופכת מסתם ילדה אנרגטית שלא אוכלת ולא ישנה כי אין לה זמן - היא ממהרת- לילדה שאוכלת וישנה עוד פחות, וגרוע מכך- השוקולד הפך אותה למנוע טורבו מטורף ועצבני, שלא נח לשניה במשך שעות.
עם הבן- שהוא ההפך הגמור מהיפר- המצב היה יותר גרוע- מהר מאוד ראיתי שמאכלים מסוימים גורמים לו להיות עוד יותר אפטי, עוד יותר ישנוני- ועוד פחות מרוכז.
ואני בהחלט מדברת על גיל צעיר מאוד- מאז שהתחילו לאכול אוכל של גדולים- בערך מגיל שנה.
כשהבן היה בן חמש - גיליתי את הפרעות הקשב והריכוז- אבל למרות שהבנתי מיד שזו הבעיה, {גם אצל כל המשפחה המורחבת} עדיין לא הגענו לשלב הריטלין. בנתיים התחילו הנסיונות- בכל זאת, לתזונה של ילדי היה קשר הדוק עם ההתנהגות שלהם. את הבן לקחתי לבדיקת בי- קום כדי למצא למה הוא אלרגי- אלרגיה כזו היא לא כמו אלרגיה לפריחה שבאביב- זו נחשבת לאלרגיה של המוח. כך גם מכנים אותה בחוברת עליה המלצתי למעלה. שינוי תזונתי חריף שעבר הילד- השפיע הרבה מאוד.
אבל...
מאז הילדים גדלו, נולדו להם עוד אחים ואחיות, לכולם יש הפרעות קשב וריכוז- אבל לא כולם מגיבים על אותם מזונות באותה צורה.
כשהדיאטה של פיין גולד {אפשר למצא את זה בגוגל} טוענת שכל משמרי המזון, הצבעים המלאכותיים, הגבינות המתועשות, שימורי הירקות, החלב, הבשר והעוף, וכמובן הג'נק פוד- גורמים לבעיות למידה ולהק"ר- אני, לוקחת את זה בערבון מוגבל.
אפשר לקרא את החוברת שהמלצתי עליה למעלה, להבין איך פועל הסוכר על מוחינו, מה העיקרון לפיו כדאי ללכת כשמחליטים לשנות תזונה או לשפר אותה- לפי הקשיים של הילד- אבל-

בתור מי שהמעיים שלה סובלים מעט מאוד מוצרי מזון- אני ממליצה בחום על שיטת האילימינציה- קודם מורידים את כל מה שנראה לכם חשוד. אם יש שיפור במצב- אפשר להבין שמשהו או כל המוצרים שהורדתם מהתפריט גרמו לקשיים- או יותר נכון- תרמו לקשיים {כי גם אם אצום, ואחיה רק על תוספי מזון בגלולות- ה- ADHD שלי לא יעלם!! המזון שאסור לי לאכול מחמיר את המצב- לא גורם לו!}, אחרי שיש שיפור, אפשר בהדרגה להוסיף כל פעם משהו, עד שאפשר להגיד לדוגמא "בינגו! פסטה ופיתות הופכות את הילד שלי לזומבי שלא מסוגל לענות לי כמה זה 1 +1. והעניים שלו מזוגגות שלוש שעות אחרי ארוחת צהריים שמכילה פסטה" {אני ושניים מתוך ששת ילדי מגיבים כך על פסטה...כן, גם על זו מקמח מלא}.

בקיצור- תאכלו מה שטוב לכם- ולא לפי דיאטות מדף. כמו שלא תקנו כל זוג נעליים במידה 40 כי זו המידה שלכם- אלא תמדדו קודם ותראו שזה מתאים- כך גם לעולם אל תקחו דיאטת מדף- כל אדם צריך דיאטה המתאימה לו בדיוק- על המדף נמצאים עקרונות- גם אם לבן שלכם שוקולד לא עושה שום דבר רע- אני חושבת שכולם פה מסכימים ששוקולד כמזון עיקרי - בכל הארוחות- 365 יום בשנה- זה לא בדיוק משהו טוב...

למעלה