שאלה. D:

Break Dance BoY

New member
שאלה. D:

אז ככה... גילוי קסם מגלה קסם נכון..?.. נכון. והקסם האלמות זה קסם, נכון? .. נכון? נכון... אז אם משהו בלתי נראה למצא לידי ואני עושה את הקסם גילוי קסם.. אני רוצה אותו??

dragon zlotnik

New member
נראה לי

שאתה מרגיש שיש פה קסם העלמות, ואתה לא רואה את הבן אדם אבל את יודע שהוא נמצא פה.

IirionClaus

New member
תלוי בשה"מ?

אפשרויות שונות לגילוי קסם: א) מצביע על כך ש*קיים* קסם *איכנשהו* ברדיוס מסויים. ב) מצביע על כך שקיים קסם בכיוון מסויים, או במקום ספציפי מסויים (אתה מרגיש נוכחות של קסם מולך, או "זזה סביב החדר"). ג) מצביע על כך שקיים קסם מסויים (אתה מרגיש קסם היעלמות). ד) שילוב של ב+ג. אז, תלוי בשה"מ.

l o r e

New member
להיות בלתי נראה

במאמר There, Not There* יש סקירה מקיפה אודות היכולת להיות בלתי נראה לסוגיה. בתחתית המאמר מצויין בפירוש, שהאפשרות להיות בלתי נראה אינה חוסמת קסמי גילוי אחרים, כלומר גילוי קסם, רוע וכך הלאה עדיין יאפשרו לזהות שיש בסביבה משהו שמתאים לקריטריונים גם אם הוא בלתי נראה. לפי השלבים השונים בגילוי קסם: 1. בסיבוב הראשון יתגלה שאכן יש אווירת קסם באזור. 2. בסיבוב השלישי יתגלה מיקומה המדוייק של אווירת הקסם הבלתי נראית. כדאי לשים לב, שיש סיכוי סביר שהדמות הנעלמת לא תישאר בטווח הגילוי במשך שלושה סיבובים, במידה ותדע שמישהו אכן מנסה לאתר אותה. בנוסף, עצם הידיעה שהדמות מאפשרת לתקוף אותה, אבל לא מורידה את סיכויי ההחטאה, ושאר הבונוסים מהם נהנית דמות בלתי נראית. וכמו שציין ליריון, זה מאוד תלוי בהחלטת שליט המבוך לקמפיינו.

Gilgam69

New member
התשובה לכך הייתה קיימת כבר ממזמן

כפי ש-lore ציין, על מנת לדעת את מיקומה המדויק של הדמות הבלתי נראית (בהנחה שיכולת ההיעלמות הזו נחשבת כקסם ולא כדבר אחר) על מטיל הלחש גילוי קסם לחכות עד הסיבוב השלישי של הלחש בשביל לדעת היכן היא. במידה והדמות הבלתי נראית זזה מחוץ לקשת גילוי הקסם, מתאפסת ספירת הסיבובים עבור לחש גילוי הקסם. מה גם שבאמת מטיל גילוי הקסם עדיין יסבול מכל המחסרים של אינטראקציה עם יצור בלתי נראה.

למעלה