שאלה D::

רונילי92

New member
מחר../images/Emo11.gif

סתם

ShweeShoo

New member
בסביבות חנוכה נראה לי

היה כתוב בידיעות אחרונות ביום שיצא הספר שגילי בר הלל תעבוד על התרגום הכי מהר שהיא יכולה והגרסא העברית תצא בסביבות דצמבר. לזה הם קוראים מהר? מה היא הייתה ב-1.5 יחידות אנגלית?! מה הבעיה לתרגם ספר?!?? כולה 600 עמודים!! 600 עמודים לוקח לה 4 חודשים לתרגם??!??!?!?!?!?! מה נסגר איתה???!!?!?!?!??!??!?!??!?!?!?!?! סתם

noosh

New member
אין הבדל תוכני בין המבוגרים לילדים

אבל ההבדל הוא בין הגרסא הבריטית לאמריקאית, שכתובה בגופן יותר גדול, עם רווחים יותר גדולים בין השורות, ציורים ועיצובים שונים שגורמים לה להיות "ארוכה" יותר.

uw213

New member
בוא נראה אותך

מתרגם 759 עמודים, הכוללים מאות ביטויים שהמציאה רולינג וצריך להמציא להם בטויים חדשים מתאימים באנגלית, ועוד לעשות את זה עם תרגום איכותי, להעביר הגהה, עריכה, עיצוב ועימוד, להדפיס, לכרוך ולפרסם בחמישה חודשים. וחוץ מזה, אם אני לא טועה יש לגילי נולד תינוק לא מזמן, והיא צריכה גם לטפל בו. תאמין לי, לתרגם זה הרבה יותר קשה ממה שזה נראה. בקריאה באנגלית הכל מסתדר לך בראש בעברית, וגם זה בסדר אם אתה לא מבין את הפירוש המדוייק של כל מילה. אבל כשאתה מתרגם זה צריך גם להסתדר על הנייר, בשפה אחרת.

Well said../images/Emo45.gif

אני מאוד מרוצה מהתרגום של הספרים. אמנם עד לפני שבוע לא קראתי אף ספר באנגלית, אז אני לא כ"כ יכולה להשוות, אבל החלק החשוב הוא אחר; הכי חשוב מה שאמרת (בניסוח שמאוד אהבתי)- זה צריך להסתדר על הנייר בשפה אחרת.

LiRs Lullaby

New member
אתה יודע שיש מדינות שבהן זה לוקח שנה לתרגם?

אם לא, תגיד תודה
זה יכל גם לצאת בשנה הבאה.........

ShweeShoo

New member
בסדר סתם צחקתי

אני מאוד מעריך מה שהיא עושה. למשל אם היא מתרגמת מושג ויש לה כמה אפשרויות, היא צריכה לבדוק איפה הוא מופיע ומה התפקיד שלו בהמשך ולוודא שזה יתאים והקורא יבין וכל זה... יישר כוח

Fairywitch

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo206.gifערוץ 2 עכשיו../images/Emo70.gif

ידברו על רולינג וספריה הבאים ב"השורה התחתונה"!

Fairywitch

New member
בעעע, שני משפטים וחצי...

היא הייתה בין הנושאים שלא הספיקו לדבר עליהם... "מתי היא תהנה מהכסף, האשה הזאת? שתרגע קצת, תעשה שופינג, תתחתן..." (היא נשואה כבר, יא לא מעודכנים)

LiRs Lullaby

New member
מה היה?

אני לא סובלת את התכנית הזאת.... שני אנשים נפוחים ומעצבנים יאק

למעלה