שאלה - after reading kingpriest

FiRePOweR

New member
שאלה - after reading kingpriest

לאחר שסיימתי את הטרילוגיה ( טוב שניים סטהרד די נתן לי את כל הספר השני ותודה רבה על כך) יש לי כמה שאלות אולי מישהוא יודע ?!? . עלול להיות קצת
בראשון על השני לא 1) לסדרה villians יש ספר די מחורבן למרות הכותרת -The Dark Queen - והוא אמור להיות על הוד מעלתה טקזיס והספר מספר על הימים האחרונים של איסטר , אבל לפי מה שאני זוכר היה איזה קטע עם טקזיס ל kingpriset שכמובן לא הופיע בטרילוגיה וכמו כן היה איזה קטע בסוף
שבסוף לא משנה מי עומד מול ה kingpriest ורואים שהוא ממש דומה אבל בטרילוגיה כתוב שאף אחד לא רואה איך נראה הkingpriest אחרי 20 שנה שהוא הזדקן חוץ מקתן לאחר שמעלף אותו . ובכלל יש הרבה קטעים מוזרים בספר על טקזיס אולי סטהרד תוכל להסיר לי מי אלה האלפים האלה שהיו במחילות ? . 2) בלי ספוילר - אני זוכר סיפור קצר על ספינה ביום של הקטקליזם שהם שטים אני לא יודע בדיוק מה קורה להם אני זוכר משהוא עם זמן אבל ה Kingpriset מדבר איתם ?!? . מה זה הקטע הזה שכל ספר סותר אחד את השני זה בכוונה ???

strahd

New member
שאלות וקושיות ותשובות

הסדרה של המלך הכוהן היא ללא ספק אחת מהסדרות המדוייקות ביותר על פי לוח השנה הרשמי של רומח הדרקון. כריס פירסון באמת מצליח לשחק עם התאריכים ולהפוך את הסיפור לאמין. הבעיה היא כמובן בשני האנשים שלא אוהבים כרונולוגיה ומעדיפים דבר הנקרא "חופש אומנותי" ונקראים טרי ומייקל ויליאמס. החופש הזה גורם לכך שהרבה ספרים לא עונים על לוח הזמנים הנכון של הרומח. לאחר מספר ספרים והעובדה ש-WOTC החליטה לשמור על הכרונולוגיה בצורה מהימנה ביותר, מכיוון שהיא גם מוציאה ספרים אחרים בנושא ואסור לה להיראות טיפשה, הספרים האחרונים הם מדוייקים מאוד מבחינה כרונולוגית, קרי, המלך הכוהן, אימפריית ארגות' ומלחמות המינוטאורים. וכעת לשאלותיך: 1. כן, זה נכון, הספר הוא די מחורבן. האלפים הם הלויקונסטי, ואלו אלפים אשר עורם מכוסה באבני חן, המצאה מטופשת של זוג הסופרים. יש ספר אחר בהקדמות על מי-נהר בו הוא נתקל באלפים שהתפצלו במהלך מלחמת השארים מסילבנסטי והקימו קהילה מתחת לפני האדמה. בספר "מלכת האופל", טאקיזיס מנסה להיכנס אל העולם ולגרום לכך שהמלך הכוהן כן יישאר בחיים כדי שיגרום לחורבן ומנסה להתנגד למנהיג עבדים שבא מהמדבר. כמובן שכזה דבר לא היה ברצ. הזמן, אבל אם רוצים ממש, אפשר לומר שכל זה היה בין הספר השני לשלישי בטרילוגיית המלך הכוהן. 2. כאשר קתאן מהמם את המלך הכוהן, אז ההילה שלו שמקיפה אותו תמיד דועכת ואז קתאן מצליח לראות אותו שוב, כפי שראה אותו בימי נערותו, אך כעת הוא רואה אותו כאדם זקן ורדוף רוחות. 3. את הסיפור הקצר לא קראתי, יכול להיות שהוא אחד מה-TALES שלא הספקתי לקרוא. יש סיפור המספר על אלף אפל אשר יוצא לצוד את המפלצת מים הדם, שמופיע בכרך הארשון של הזוג סיגל. סיפור מאוד נחמד, אבל ממש אחרי תקופת המלך הכוהן.

razcoren666

New member
לא הסתירה היחידה..

מי שקרא את הספר Emperor Of Ansalon בסדרת ה Villains בטח שם לב שלמרות שבכל הספרים האחרים מתואר אריאקוס בתור קוסם שחור וחזק, ב Emperor Of Ansalon הפכו אותו משום מה לכוהן!! בכמה מהסדרות המסתעפות בכלל לא שומרים על דברים קטנים שנקראים פרטים.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אם נתחיל לספור כל סתירה שיש בספרים

ברומח הדרקון, אנחנו יכולים לשבת כאן כל הלילה. פשוט צריך להשלים את זה ולהנות מהעלילה. כמובן שיש כמה ספרים ספציפיים שהסתירות בהן כל כך גדולות שאי אפשר להתעלם מהן, ומספרים כאלה מומלץ להתחרק. דוגמאות לספרים אלו: THE DARK QUEEN, THE LEGEND OF HUMAת סדרת DAWN OF A NEW AGE וסדרת דאהמון שבאה אחריה ועוד רבים וגרועים אחרים. סטארהד פעם עשה את רשימת הספרים הגרועים של הרומח, רובם אכן נמצאים שם. ואם כבר מדברים על זה, סטארהד, אין לך במקרה את סדרת המלך הכהן למכירה נכון?

python 4

New member
רגע...

מה לא בסדר ב- the legend of Huma? אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי, ולא שמתי לב לסתירות משמעותיות (חוץ מההקדמה של אסטינוס שמבלבלת בין מלחמת הדרקונים השלישית לשניה).

PdLrAaTgIoNnUM

New member
מה קרה לך?!

כל הספר מונפץ לחלוטין!!! אם תיזכר בסיפור של סילברה בדרקונים של ליל חורף על הומה, על מה שמגלים לאורנה וסער בחומת הקרב ועל הסיפור על האייל הלבן בדמדומי סתיו, תראה שמה שמתואר שם שונה לחלוטין מהספר LEGEND OF HUMA. כל קשר בניהם הוא מקרי בהחלט...

python 4

New member
OK...

קודם כל הספר הוא מצויין בלי קשר לסתירות הפנימיות שאולי יש בו ואולי אין, הוא פשוט כתוב טוב, הוא מרתק וסוחף. אחרי שזה נאמר, אני לא מבין מה הבעיה של הסתירות. נכון שאין למשל את הקטע של האייל הלבן, אבל כמו שאני רואה את זה בתקופת רשומות האייל הלבן הוא אגדה, וגם הספר the legend of Huma לא מתיימר להיות סיפור היסטורי מדוייק אלא הוא מתאר סיפור אגדתי של גיבור מיתי. וכגיבור מיתי, יש עליו המון אגדות שיכולות לסתור זו את זו, חלקן הופיעו ברשומות וחלקן בספר הזה. לי אישית אין בעיה גדולה עם הסתירות שבין הספרים. פעם היה לנו ויכוח על זה, נכון? אה, הימים הטובים בהם עדיין היינו מתווכחים על ענייני הרומח. עכשיו למה אני אומר את זה? כי מצאתי הוכחה חותכת לזה שקוראים לו דרדסבא!!! אתמול ראיתי באופיס דיפו משחק של הדרדסים, ומאחורה היה כתוב השם שלו במפורש - דַרדַסַבָּא! רציתי לקנות את זה רק כדי להראות שצדקתי בסופו של דבר, אבל אז חשבתי שיש לי דברים יותר חשובים לעשות ב- 79.90 ש"ח מאשר להוכיח את צדקתי.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אממממ...

תראה אני לא אוהב את ההתחכמויות האלה שמה שסיפרו ברשומות היה אגדה אז בגלל זה לסופר יש זכות לשכתב את העלילה כאוות נפשו. זה תירוץ יפה אבל הוא לא מניח את הדעת. הסיפור סופר ברשומות כפי שראו אותו היוצרים של רומח הדרקון, כך הם רצו לספר את הסיפור. אתה רוצה להרחיב על הסיפור הזה? אין בעיה. מצויין. אבל אל תסתור את מה שבא לפניך. זה צריך להיות כלל חשוב כאשר בונים ספר המשך. ובאשר לספר עצמו, לדעתי העלילה הייתה מטופשת ולא ריאלית. אני ממש סבלתי מלקרוא אותו. היו שם דברים מונפצים לחלוטין ללא קשר למציאות וחסר כל פרופורציות. נ.ב. זה באמת חבל שאין יותר ויכוחים רציניים על הרומח. צריך שיהיה יותר כאלה. הרי זוהי מטרת הפורום, שכל אחד ייתן את דעתו על הספרים והעולם של קרין. לדעתי צריך להיות יותר דיונים כאלה ופחות "מה ילבשו חברי הרומח אם ילכו למועדון חשפנות" או סקילות על סדר הקריאה...

python 4

New member
לא במקרה הזה..

אתה מוציא את הומה מהקונטקסט שלו ברשומות, שם הוא מופיע בתפקיד של הגיבור האגדתי, זה שסטורם מעריץ. לא כל דבר שנאמר עליו ברשומות הוא אמת היסטורית, לזה מגי וטריי התכוונו, כמדומני. אבל לא דיברתי על אגדה בהקשר של רשומות, אלא בהקשר של the legend of Huma שנכתב אולי כאגדה שנכתבת בהווה ולא כתיאור היסטורי מדוייק של מה שקרה (ככה לפחות הבנתי מההקדמה לספר). בכל מקרה זה אחד מספרי הלא-מגיטריי הטובים שקראתי.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
דווקא ברשומות הסיפור אמין מאוד!

הסיפור של הומה מסופר בכמה חלקים על פנים הרשומות, אבל החלק העיקרי מסופר בדרקונים של ליל חורף, על ידי סילברה. סילברה, אם אתה זוכר טוב, הייתה דרקונית כסף, אחותה של דרקונית הכסף של הומה! והיא סיפרה להם את הסיפור מיד ראשונה! אין יותר אמין מזה! ומה שיש בספר ממש ממש לא תואם את הסיפור שלה, שלדעתי, הרבה יותר יפה ורומנטי.

python 4

New member
האומנם?

היא סיפרה להם את הסיפור מיד ראשונה? יכול להיות שאני טועה כי כבר עבר הרבה זמן מאז שקראתי את רשומות ואת הספר של הומה, אבל בספר של הומה מסופר על זה שגווינת היתה מאוהבת בהומה, אבל הרגש הזה היה חד סיטרי, כלומר הומה חש משהו כלפי גווינת אבל כשהוא הבין שהיא דרקונית שום דבר לא התפתח משם. בכל הספר סילברה לא מוזכרת כלל ולא נראה שהיא יודעת מה עבר על אחותה ברגעיה האחרונים. מה היא כן יודעת? בספר the dragons מסופר על הפעם האחרונה שהרט נפגשה עם סילברה ולקטרל לפני שהיא מתה, ושם היא סיפרה להם שהיא מאוהבת בו וזהו, ואז היא עפה ומתה. אז אולי מה שסילברה סיפרה לחברה ברשומות זה גם מה שהיא יודעת (שאחותה היתה מאוהבת בהומה) בתוספת כל מיני אגדות ותוספות רומנטיות שנובעות מזה שהיא גם היתה מאוהבת באדם?

PdLrAaTgIoNnUM

New member
כנראה מזמן לא קראת את הרשומות

כי האהבה בניהם הייתה מאוד הדדית. הדרקונית, בדמות בת אדם, התאהבה בהומה והוא התאהב בה. הם חיו באושר, במקום מבודד, כאשר המלחמה משתוללת ברחבי קרין. הומה זנח את האבירות שלו ואת הלויאליות שלו לטובתה, והיא ויתרה על צורתה הדרקונית. אבל אז פאלאדין התערב, ונתן להם את הכוח לסיים את המלחמה, אבל בתנאי. או שסילברה תישאר בת אדם לעד והם יחיו באושר ועושר עד אשר גברת טקיזיס תשתלט על העולם, או שהיא תספר להומא ויחד הם יחסלו את כוחותיה של טקיזיס ויסיימו את המלחמה. סילברה הייתה אחותה של גווינת, או איך שלא תקרא לה, ולדעתי היא כן יודעת מה הלך שם בדיוק. אפילו אם זה לא אובייקטיבי ממש, הסיפור באגדת הומא הוא כל כך שונה, שאין מצב שמה שהיא סילפה את הדברים עד כדי כך. פשוט, הסופר בחר להמציא לעצמו סיפור חדש ומונפץ.

python 4

New member
זה הסיפור של סילברה..

ולסילברה היה אינטרס - היא רצתה להראות לגילתנאס שיכול להיות שדרקונית תתאהב באדם. הרי אנחנו אוהבים להפוך סיפורים ליותר רומנטיים כשאנחנו מספרים אותם, גם אם אין להם הרבה אחיזה במציאות. בכל מקרה, אני לא רואה שום בעיה עם האגדה של הומה, שהוא פשוט ספר מצויין גם אם הוא, בוא נאמר, לא משתלב עם הסיפור היפה והרומנטי של התחמנית הכסופה.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אוי נו באמת...

אם אתה רוצה הרי אתה יכול לפרש כל דבר איך שאתה רוצה. אינטרסים, לא ידעה את הסיפור במלואו וכל מיני תירוצים. בסופו של דבר, הסיפור סופר כפי שהוא ברומח והוא סופר בניגוד גמור בספר. וזה תקלה. אין מה לעשות. ספרי "מעגל שלישי" נועדו להרחיב את העלילה הראשית, לא לסתור אותה. נקודה ודרך אגב, לטענתך שהיא סילפה את הסיפור, שוב לא יכול להיות. הרי אל תשכח שהכריחו אותה לספר! היא לא רצתה! פיזבן בא ואמר לה שהיא צריכה לספר להם את האמת. ה-א-מ-ת! וכך היא עשתה. בקיצור, אין סיבה לפקפק במה שכתוב ברשומות. לא סתם קוראים להם רשומות ולא אגדות :) הסופר של אגדת הומה פשוט הלך רחוק מדי עם המעשייה שלו ויצר משהו שלא קשור לכלום.

python 4

New member
היא לא רצתה לספר?

או שהיא לא רצתה שיראו שהיא להוטה כל כך לספר? המממ.. אל תבטח בדרקוני כסף, ככה סבתא שלי תמיד היתה אומרת. שוב, אני לא רואה שום סתירה משמעותית בין רשומות לאגדות הומה. זה פשוט מאוד ספר שמספר את הסיפור מהיבט אחר וזהו, עם קצת פחות רומנטיקה וקצת יותר אקשן. אהבתי אותו מאוד.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
לדעתי, אתה צריך לקרוא את שני הספרים

שוב. זיכרון יכול להטעות. אני קראתי את שניהם לא מזמן שוב, ואני עוד זוכר. הסיפור שונה בשני המקרים באופן טוטאלי כך שאין דימיון בכלל, למעט שמות הגיבורים. אני רואה שאני לא מצליח לשכנע אותך, אני מבין שאין תשובה אחת לעניין, וכל אחד חושב אחרת. אולי הפיתרון באמת יהיה לשאול את הסופרים מה דעתם. זה יכול להיות מעניין... אני רוצה לציין אבל שזה אכן היה דיון מעניין. מי ייתן וסוג כזה של דיונים רציניים ירבו בפורום.

python 4

New member
אז רגע,

הדבר היחיד שמפריע לך זה הסתירות? כאילו אם הספר הזה לא היה קשור לרומח ולא היו בכלל רשומות, סתם כספר בודד לא היית נהנה ממנו? כי אני מאוד נהנתי ממנו. אתה רואה, יש יתרונות בלהיות סנילי. כשהתחלתי את אגדת הומה כבר שכחתי את הפרטים הקטנים של רשומות ולכן לא מצאתי שום סתירה (ואני עדיין לא מוצא משהו משמעותי), ולכן התרכזתי בעלילה של הסיפור עצמו ונהנתי מאוד. להפך, הספר היה מוצלח יותר דווקא בגלל שהוא היה ממוקד יותר באקשן ופחות בפוצי מוצי בין אדם לדרקונו (כלומר לדרקוניתו, אין הומואים בקרין, תודה לאל).

למעלה