שאלה - ADD

היום היה אצלי ילד בן שש

לאיזון האונות של המוח ולהשתחררות מהולוגרמות ודפוסים מגנטים. הטיפול היה פעם בשלושה חלקים, שלושה טיפולים, כיום הוא משלב בתוכו את שלושת המפגשים בטיפול אחד ולאחר כשנה, כשרואים וחווים את כל תהליך השיפור מהשבועות שלאחר הטיפול והלאה, מומלץ להגיע לטיפול נוסף. ברכות לבביות, אסתיה

mishmush

New member
טיפול ב- ADD

נכון, שיאצו יכול לעזור, ישנם גם תוספי מזון שונים יעילים מאוד (למשל- שמן דגים), אני קוראת בדיוק ספר בנושא שמסווג את הבעיה ל- 6 סוגים שונים ולכל סוג הטיפול שונה.

mishmush

New member
תוספת משמעותית

איך שכחתי ? הכי חשוב- שינוי בתזונה- בעיקר להוריד את הסוכרים הפשוטים- סוכר לבן, ריבות, ממתקים וכו´, כמו כן להוריד מזונות משומרים, עם צבעי מאכל וכו´, לאכול יותר פחמימות מורכבות ומזון איכותי וטרי.

dharmatal

New member
this is quite obvious, however

this is quite obvious, however, i am quite old.. ;) 36 yeas old male. do you have any specific herb or anything else that may be efficient. i practice yoga and meditation for more than 10 years now... and it does help, but i really nead to make it even better.. thanks, tal

m_katzmann

New member
שינוי בדפוס החשיבה

היי טל, קנסיולוגיה חינוכית מטפלת בבעיות קשב. עקב טראומה פיזית או רגשית בשנות חיינו הראשונות וכדי למנוע חזרה על טראומה שכזאת מקבע אותנו הגוף בדפוס התנהגות מסויים. שליפת החוויה מהתת מודע למודע ונטרול המתח השלילי שנצבר סביבה ושינוי בדפוס החשיבה כחלק משינוי באורח החיים גורם לשינויים מדהימים באיכות חיינו. מאיה

m_katzmann

New member
לגעת בכאב

היי טל, לדעתי,אין מנוס, אתה חייב טיפול של גוף-נפש, לגעת בכאב, כדי להבין את הסיבה, כדי לחוות פעם ועוד פעם וכדי שהגוף יבין שזה לא נורא כל כך ואפשר להתמודד גם עם הכאב, שהוא חלק מכל היותנו. אני מכירה רק 2 טיפולים שעושים את זה טוב: קנסיולוגיה חינוכית ודמיון מודרך. כמובן שיש גם את תרפיית התדרים שיכולה להובדיל אותך קברת דרך מסויימת ואולי גם כל הטיפולים העיסויים, אבל עבודה רגשית חייבת להעשות במיוחד לאור העובדה שאתה עובד על עצמך כבר הרבה זמן. הגיע זמן לעשות עבודה קשה ששכרה בצידה. על קנסיולוגיה יש ים של חומר במיוחד אם אתה קורא אנגלית. חפש באלטויסטה תחת ערך kinesiology, brainone concepts, braingym מאיה

טל, אתה יכול לפרט את האופן בו

הקשיים שלך באים לידי ביטוי? יש סופלימנטים שפועלים על המוח, יש ADD שנובע מתזונה לקויה, יש רגשי, ויש שנובע מבעיה בקשר בין שני חלקי המוח - איך הקואורדינציה שלך? האם אתה בארץ? כי יש שיטות טיפול שתמצא אותך בעיקר כאן או רק כאן... נאוה

m_katzmann

New member
בדר"כ זה הרבה יותר מורכב

היי נאווה, למרות שאת צודקת, כי אצל כל אחד המניע לadd שונה - למרות זאת הבעיה שתוקעת את כולם היא הרגש. הוא זה שגורם לתיסכולים ולכעסים ולהאשמה העצמית ולהענשה העצמית. וגם כאשר הסיבה היא על רקע גופני הקטע הרגשי גורם לחסימה בין שני חלקי המוח, לאי חצייה של קו האמצע וגם אם הקואורדינציה היא בגדר הנורמה, יתכן שהבעיה של חציית קו האמצע תבוא לידי ביטוי, דווקא בבעיות בשמיעה,בדיבור, בצוואר כואב, שבעקבותיו הילד הופך לחסר ריכוז, לחסר ויטליות וכו. ולכן עבודה בו זמנית על מבנה,נשימה,תזונה,שפה,רגש,ואנרגיה לפי דרישת הגוף, מביאה לשינויים מהותיים. מאיה

מאיה, אנחנו מדברים עם גבר בן 36

שמתרגל יוגה, מדיטציה, תזונה טובה יותר ועוד, כבר הרבה שנים. יש לו כרגע קושי שהוא מבקש עזרה לגביו, לדעתי, צריך להתנתק מהגישה הרגילה ולבדוק את צרכיו העכשוויים, במקום להיתפס לאיבחונים קונבנציונליים... חוץ מזה שלדעתי, יש הבדל בדרך הביטוי של התסמונת בין ילד למבוגר... ולמרות שכל בעיה היא חיבור בין גוף-נפש ורוח, האדם בדרך כלל מתחבר אליה יותר ברובד אחד, פחות באחר ולפעמים בכלל לא בחלק מהרבדים. בסך הכל ביקשתי ממנו למקד את המקום בו נמצא הקושי שלו, עכשיו נאוה

m_katzmann

New member
ההבדל בין ילד למבוגר

היי נאווה, ההבדל בין ילד ומבוגר הוא שהבעייה אצלו הרבה יותר מורכבת, מוכחשת ולא מודעת,ומאחר ומדובר באדם שבאמת מתרגל יוגה ומדיטציה ותזונתו מאוזנת, אין מנוס מטיפול של גוף-נפש. זה אדם שרוצה בשינוי ולכן אני מאמינה שהוא גם יגיע אליו. וכאן באמת לא נוכל לעזור לו עוד בעיצה עוד פה ושם. כאן באה לידי ביטוי מגבלת האינטרנט. מאיה

dharmatal

New member
תחילה, תודה על ההענותכן לעזור...

דבר שני, דרכי הרוחנית הועילה (ומועילה - כ- side-effect) באופן יוצא מהכלל - למעשה, את הבעיה, הצלחתי לבודד די בזכות תירגולי. אולם מאחר שתמיד נתקלתי בבעיות בעבודה - בקריאת חומר וכתיבת סיכומים ודו"חות ובעיקר משום שבכוונתי ללמוד באוניברסיטה בעתיד הקרוב - ברצוני להקטין את הבעיה למינימום. אגב, הקואורדינציה שלי טובה ואף יותר מהממוצע. טל

היי טל,

בהנחה שאתה חי בארץ... חוץ מקינסיולוגיה על כל זרמיה, יש את שיטת אלבאום - שעוסקת בטיפול בהפרעות למידה למניהן, בהפרעות קשב והתנהגות, ובשחרור טראומות ילדות (אם אני לא מגדירה נכון, מוזמן מי שעוסק בתחום - להגדיר את זה טוב יותר...) ויש את שיטת שירלי ורדי - שיצאה מתוך שיטת אלבאום והרחיבה אותה... בנוסף, לכל אדם יש את "שיטת הלימוד היעילה" שלו/ה... אם אתה עומד להתחיל ללמוד, אפשר לאבחן... או שפשוט תשים לב בעצמך: כמה פעמים אתה צריך לחזור על החומר כדי לזכור אותו היטב? (לי למשל, הכי עוזר להעתיק "על נקי" ולהסביר לאחרים, אז אני מאוד אוהבת ששואלים אותי שאלות...) באילו תנאים עליך לספוג את החומר? (אני למשל, צריכה לשבת קרוב, להתבונן על השפתיים/הפנים של המדבר, להקשיב, לרשום כל מילה, להבין ולשאול שאלות הבהרה... אם לא הבנתי משהו, אני יכולה לאבד את הכל... לא יכולה ללמוד מחומר שמישהו אחר כתב אז... חייבת לשבת בשעור, להקשיב ולרשום...) מהו דפוס החשיבה שלך? (שלי - אסוציאציות) איזה סוג של זיכרון יש לך? (שלי, חזותי: אני יכולה לזכור היכן בעמוד ראיתי את המידע, או איזה שרטוט היה ליד ; אבל בעיקר תנועתי, אני משחזרת לפעמים תנועות או קטעי שיחה, כמו סרט...) מהם הקשיים שלך? (עבורי, למשל זה לסכם... אני לא יכולה לתמצת בניסוח חדש) בטח שכחתי עוד כמה נקודות, אבל נראה לי שאין לך קשיי הבנה והקשה... מקווה שזה עוזר, נאוה

dharmatal

New member
תודה

ו.. כן אני חי בארץ... אם אפשר לקרוא לחיים בארץ חיים (; חחח לפי דבריך - אנחנו תאומים - או קרובים לזה. רב הדברים דומים - אולם את חלקם מעולם לא יצא לי לבחון. מה שכן - גם אני - קורא שפתיים, חשיבה: מתמטית + אסוציאטיבית. זיכרון צילומי (מקום בדף + ציור. מתונות עוזרות לי יותר מהכל. ולסכם.. בהחלט בעיה. רעיונות יתקבלו בברכה. נאמר לי שהומאופתיה עוזרת מאוד... האמנם?

../images/Emo13.gif אחי!!!

תשתמש בידע הזה לבניית שיטת הלימוד - לשיפור קליטת החומר... אני לא טיפלתי בזה, כי איכשהו בחרתי לי דרך חיים שמאפשרת לי להסתדר... את הסקרנות שלי, אולי אספק יום אחד עם איבחון (כשיהיה לי כסף "מיותר") נסה את השיטות שפירטתי לך... עם המלצה מיוחדת לשיטת שירלי ורדי, הן יכולות מאד לעזור נאוה

dharmatal

New member
where can i find this shirly...?

where can i find this Shirly Vardi?... and what kind of treatment/practice does whe offer? thanks u sister
,

m_katzmann

New member
תרגול ../images/Emo121.gifני

היי טל, אז קודם כל לא לגמרי ברור לי האם עדיין יש לך בעיות בקריאת חומר ובסיכומו, כי מאוד יתכן שהתרגול ובכלל דרך חייך, הצליחו לגרום גם לשינוי בשטף הקריאה שלך ומה שנכון היה לפני כמה שנים כבר לא נכון היום. אם עדיין יש בעיה של קריאה או כתיבה, היא לדעתי לפחות על רקע רגשי. מאחלת לך הצלחה בדרכך החדשה, מאיה

למעלה