היי טל,
בהנחה שאתה חי בארץ... חוץ מקינסיולוגיה על כל זרמיה, יש את שיטת אלבאום - שעוסקת בטיפול בהפרעות למידה למניהן, בהפרעות קשב והתנהגות, ובשחרור טראומות ילדות (אם אני לא מגדירה נכון, מוזמן מי שעוסק בתחום - להגדיר את זה טוב יותר...) ויש את שיטת שירלי ורדי - שיצאה מתוך שיטת אלבאום והרחיבה אותה... בנוסף, לכל אדם יש את "שיטת הלימוד היעילה" שלו/ה... אם אתה עומד להתחיל ללמוד, אפשר לאבחן... או שפשוט תשים לב בעצמך: כמה פעמים אתה צריך לחזור על החומר כדי לזכור אותו היטב? (לי למשל, הכי עוזר להעתיק "על נקי" ולהסביר לאחרים, אז אני מאוד אוהבת ששואלים אותי שאלות...) באילו תנאים עליך לספוג את החומר? (אני למשל, צריכה לשבת קרוב, להתבונן על השפתיים/הפנים של המדבר, להקשיב, לרשום כל מילה, להבין ולשאול שאלות הבהרה... אם לא הבנתי משהו, אני יכולה לאבד את הכל... לא יכולה ללמוד מחומר שמישהו אחר כתב אז... חייבת לשבת בשעור, להקשיב ולרשום...) מהו דפוס החשיבה שלך? (שלי - אסוציאציות) איזה סוג של זיכרון יש לך? (שלי, חזותי: אני יכולה לזכור היכן בעמוד ראיתי את המידע, או איזה שרטוט היה ליד ; אבל בעיקר תנועתי, אני משחזרת לפעמים תנועות או קטעי שיחה, כמו סרט...) מהם הקשיים שלך? (עבורי, למשל זה לסכם... אני לא יכולה לתמצת בניסוח חדש) בטח שכחתי עוד כמה נקודות, אבל נראה לי שאין לך קשיי הבנה והקשה... מקווה שזה עוזר, נאוה