שאלה 2

B£NI

New member
גם לי יש כמה שאלות

אז ככה אני מתגייס לסטילים/דבורים ב14.3. טירונות כלל צה''לית 02 עכשיו, אחרי הטירונות אנחנו מגיעים לבה''ד בחיפה, ונותנים לי אפשרות לבחור סטילים או דבורים? עוד שאלה, נגיד רציתי סטילים, הם נותנים לי אפשרות לבחור באיזה קורס שאני רוצה או שפשוט הם קובעים לי מה אני רוצה? וחוצמזה, איך התנאים, יציאות, תורנויות, יש הרבה פעולות עם הסטילים?

idovy

New member
אני מתגייס איתך באותו יום

לפי מה שהבנתי אני לא בוחרים כלום, בסיום הטירונות אומרים לנו לאיזה קורס אנחנו הולכים וזה מה יש. אני רק יודע שבסטי"ל צעירות זה דבר נורא ואיום והם לא יוצאים להרבה הפלגות כמו הדבורים שהתפקיד שלהם כידוע הוא בט"ש. בהצלחה לנו

uvdude

New member
בוא נשווה

אמנם דבור עושה 24-24. משמע יום בים יום בחוף. אבל.... הם עושים פאקינג בט"ש! מה יכול להיות יותר משעמם מזה? סטי"ל לעומת זאת אולי יוצא רק פעם בשבוע. נכון שבד"כ זה אימונים וכאלה. אבל כשאתה יוצא למבצע או משהו חשוב ושזה הפלגה של שבוע נגיד, אז אתה באמת מרגיש שאתה עושה עם עצמך משהו ולא עושה סתם בייביסיטר לדייגים פלסטינאים.

idovy

New member
צב"ר

אהבתי את "עושה בייביסטר לדייגים פלסטינאים"

uvdude

New member
חחחחחחחחח

ממש לא.... אתה מקבל את הקורס שלך... אם סטילים אז סטילים ואם דבורים אז דבורים... אין פה מה להתווכח. חוצזמה בקשר לסטילים... התנאים סה"כ די טובים. אמנם אתה חי על ספינה אבל אתה חי סה"כ די טוב. יציאות בהתחלה די מבאסות 14-14-21. אבל יש אפטרים. ואני בכלל לא מדבר על הרגע בו אתה מקבל סמל ויוצא חמשושים קבועים. יש תורנויות מטבח, ושמירה על הספינה - ואתה עושה הכל כרב"ט. כשאתה סמל אתה יוצא מהכל. ובקשר לפעילות, לא מדברים על זה אבל כן, פעילות לא חסרה. בהצלחה

B£NI

New member
עוד שאלה

נגיד קיבלתי קורס, שאני לא כל כך מתחבר אליו ואני נכשל במבחנים נשאר קצת שבתות בתור עונשים?? מה הם עושים איתי, הם לא יכולים לשים אותי בתפקיד שאני לא יודע בו כלום. יש אפשרויות ההעברה בין הקורסים?

idovy

New member
אל תדאג, יעזרו לך "להתחבר" ../images/Emo13.gif

בצבא לא ממהרים כל כך להעביר אנשים מקורס לקורס (מכסות יו נואו...)

B£NI

New member
את האמת

אני מה זה לא רוצה להיות איזה טכנאי, אני פשוט לא מתחבר לזה. מה הם יכולים לעשות לבנאדם שפשוט אין לו את החוש הזה??

idovy

New member
תגובה

אני מניח שאם לא תהיה להם ברירה והם יראו שכלום לא הולך אז הם יעבירו אותך קורס או יזרקו אותך מחיל הים (זה נשמע גרוע אבל זה יכול לקרות) כי לא תהיה אפשרות להעביר אותך לקורס אחר...

B£NI

New member
חחחחחח ממש לא נעים :)

מישהו יודע מתי מקבלים את הסיכה של הסטילן/דבורן? אחרי הקורס או הטירונות?

uvdude

New member
ככה

סטילן אחרי חצי שנה בספינה דבורן אחרי שאתה מוסמך כמה דברים

uvdude

New member
תראה תשמע

לעבור קורסים בצבא זה בכלל בעיה... כמו לעבור כל דבר בצבא... אתה תמיד יכול לעשות בעיות. השאלה אם זה שווה לך. לא תמיד יעבירו אותך קורס. ויכולים להעביר אותך למשהו שאתה שוב לא תרצה. זה מאד מאוד בעיה אני יכול לספר לך למשל על חבר שלי שהגיע לתפקיד שהוא לא ממש רצה בספינה, ועשה בעיות והורידו אותו מהספינה להיות ג'ובניק. והוא רצה לצאת לקורס קצינים ובועדה החיילית שאלו אותו מה יקרה אם הוא יקבל קצונה שהוא לא רוצה, אם גם אז הוא יעשה בעיות. ובגלל הדבר הזה הוא לא יצא לקורס קצינים. סתם דוגמה. אבל רק שתבין איך הצבא מסתכל על זה. לדעתי האישית אין שום תפקיד בסטילים שעד כדי כך גרוע...

B£NI

New member
!!!!!!

אני לא מתכוון לזה שאני יעשה בעיות אם אני יקבל קורס מסויים שאני לא רוצה, פשוט מה יקרה אם אני לא יצליח במבחנים?

B£NI

New member
אני מאוד רוצה בקר אש

ואם לא אז אני מה זה יהיה מבואס

tal12321

New member
שאלה חשובה

עברתי גיבוש צוללות ועימות ביטחוני והכל, אבל לא קיבלו אותי בגלל שאני עיוור צבעים(אחרי שעברתי את הגיבוש)...ועכשיו אני אמור להתגייס לנ"חל ב24 במרץ האם אני יכול עדיין אם בכלל לשנות את הגיוס לסטילים\דבורים והאם בכלל כדי לי או שנח"ל זה יותר טוב???

למעלה