שאלה - תרומת איברים

RinaMzw

New member
שאלה - תרומת איברים

עכשיו ברצינות, SON אני יכולה להיות רצינית גם
רציתי לדעת מה עמדת הכנסייה בנושא תרומת איברים לאחר המוות? אני מניחה שע"פ היהדות, תרומת איברים הינה דבר מבורך. שוב הנחה שלי, בהסתמך על הפסוק מהת"ך: "כל המקיים נפש אחת בעולם... כאילו קיים עולם מלא" יכול להיות שבזרמים מסויימים כן מקובל ובאחרים לא... תקנו אותי אם אני טועה.. מה לגבי הנצרות? מה עמדת הכנסייה בנושא?? אומנם זה לא ישנה את עמדתי כי זה דבר מבורך ולא ישנה את רצוני בלתרום.. רק להרחבת הידע האישי

SON OF JESUS

New member
בקשר לתרומת אברים

אני שמח שאת רצינית גם וזה ההבדל הגדול בין רצינות לצחוק יש מרחק של שערה בקשר לתרומת אברים אני יודע שאצל היהודים רק עכשיו זה מתחיל להיות חוקי עד עכשיו הדתיים אסרו את זה לכן בשנה האחרונה השתנתה התמונה והתחילו לעודד תרומות שלא יהיה סחר באברים אלה מתוך רצון אני לא יודע אם זה כתוב בתורה או לא אבל אני יודע שזה יותר מעשה אינושי אני זוכר שלא מזמן שאלתי את המטיף שלנו בכנסיה על תרומת אברים כי אני חתום על כרטיס אדי והוא אמר לי שמותר לתרום וזה בסדר, מה שגם שאח שלי תרם כליה ובן דוד שלי והציל אותו ממוות אז אם המטיף אמר לי שזה מותר אני מאמין שאין איסור על זה על פי הכנסיה הרי זה הצלחת חיי אדם לא? כאן הכתב לעיניי בריאות תינו בן לולו

RinaMzw

New member
תודה..

תודה SON
רציתי לדעת גם האם יש הצהרה רשמית של הכנסייה בנושא? אם למישהו יש מושג, אשמח... גם אני חתומה על כרטיס אדי, ושוב זה לא ישנה כלום מבחינתי, רק מעניין אותי לדעת מה עמדת הכנסייה...

תיקון בנוגע ליהדות

ביהדות אף פעם לא היה אסור לתרום אברים כך שמימלא המשפט "רק עכשיו זה מתחיל להיות חוקי עד עכשיו הדתיים אסרו את זה..." אינו מדוייק. הויכוח ביהדות הדתית, או החרדית, אינו על חוקיות תרומת האברים, אלא על קביעת שעת המות. כלומר, הרבנים דורשים שהמות יקבע כאשר הלב מפסיק לפעום, מות מוחי אינו נחשב כמות וכל זמן שהלב עוד פועם, האדם נחשב חי. הוצאת אברים מאדם שליבו לא מת, משמעותו, בעיני הדתיים, היא כמו הוצאת אברים מאדם חי, כלומר, סוג של "רצח מתוך רחמים". לעומת זאת, לפי הרפואה, מות מוחי הוא מות לכל דבר. לצורך השתלת אברים, חייבים, ברוב המקרים, לקחת אברים להשתלה מנפטר במות מוחי כי אז האברים ממשיכים לעבוד בגוף עד רגע ההשתלה. אם מקבלים את דעת הרבנים, וקובעים את שעת המות כמות לבבי, לא ניתן להשתמש באברי הנפטר להשתלה. בכל אופן, בכל בית חולים יש ועדה הכוללת רופא ורב, ודנה בכל מקרה גבולי. גם במשפחתנו כולנו חתומים על כרטיס "אדי". לפני חודשים ספורים גיסתי לקתה במחלת ריאות סופנית והרופאים העריכו שיש לה כחודש עד חודשיים לחיות. היא קיבלה תרומת ריאה וחייה ניצלו.

ועדכון מהדקות האחרונות...

בעוד אנו מתכתבים כאן, הודיעו עכשיו בחדשות הטלויזיה, שהיום עברו בכנסת שתי הצעות חוק שמשמעותן היא הגדלה ניכרת של מספר התורמים אברים להשתלה. מדובר ב"חוק השתלת איברים" ו"חוק מוות מוחי-נשימתי". לא פורטו בחדשות הטלויזיה הפרטים אך נאמר שהם נחקקו על דעת הרבנים הראשיים.

salt of earth

New member
מצוין

זאת בהחלט מצווה, אם כי אני עדיין לא חתומה על אד"י אבל אני מקווה שבקרוב אחתום גם

salt of earth

New member
וזאת הידיעה מויינט

במהלך היסטורי אישרה היום הכנסת שני חוקים שמסדירים את תחום השתלות האברים בישראל. החוק הראשון קובע הטבות לתורמי אברים מן החי. השני, חוק קביעת מוות מוחי, קובע כי מוות מוחי נחשב למוות לכל דבר. חוק זה, ביוזמת ח"כ עתניאל שנלר, בשיתוף רופאים ורבנים, אמור להכשיר את השתלות האברים גם בקרב אלו שהתנגדו לכך עד עתה מטעמים דתיים ברגע שגזע המוח מפסיק לעבוד, ייקח כמה שעות עד שאיברי הגוף יפסיקו לעבוד כי בגזע המוח קיימים מרכזים האחראיים על הנשימה ועל פעילות הלב, וזה בהחלט יגדיל את מספר ההשתלות מעבר. אם כי אני לא מבינה איך הרבנים חתמו על ההסכם הזה אם לפי ההלכה המוות הוא רק מוות לבבי? לפי עמדת הכנסייה הקתולית (המתוארת בקישור שנתתי לרינא), כאשר גזע המוח מפסיק לעבוד מדברים על מוות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523043,00.html

למיטב ידיעתי, אין הלכה חד משמעית

הענין שאלתך "...אני לא מבינה איך הרבנים חתמו על ההסכם הזה אם לפי ההלכה המוות הוא רק מוות לבבי? " למיטב ידיעתי, לא מדובר ב"הלכה" שנפסקה בנושא. מדובר בדעות של רבנים שהם בעצם פוסקי ההלכה, כל רב לקהילתו. גם היום, לפני הסיכומים והצעות החוק האלו, ישנם רבנים שהקלו בהגדרת המות וקיבלו את דעת הרופאים. הבעיה שהם היו מעטים והשפעתם היתה קטנה. אני מקוה, שהחוקים האלו יגדילו את מעגל התורמים.

SON OF JESUS

New member
סתם

כי אני זכרתי , שאחי תרם לבן דודי כליה אז לפני חמש שנים, עשו להם המון בעיות והם הלכו לבית משפט נשבעו שאין בזה עסקת מכירה, ושלחו אותם אז למשרד הפנים להביא ניירת שהם מאותה משפחה ויש בניהם קרבת דם , הם תאמין לי סבלו חודשים על גבי חודשים עד שהצליחו לשכב על שולחן הנתוחים אני זוכר שזה היה מעייף ומיאש באותה מידה

מתיאורך אני מבין, שלא מדובר במניעה על רקע דתי

הדברים שתיארת אינם קשורים לדת, לאף דת. מדובר ברצון למניעת סחר באברים. הדבר נועד בעיקר למנוע אפשרות ניצול מצוקה כלכלית של אנשים, כדי לגרום להם "לתרום" אברים תמורת כסף, או שווה כסף. מהסיבה הזו רבים נסעו לבצע השתלות אברים במקומות שהחוק אינו אוסר סחר באיברים כמו טורקיה או סין. לא מזמן פורסם באמצעי התקשורת, שנתפסה כנופיה של סוחרי אברים. הם איתרו אנשים שהתאימו להשתלה ושיכנעו אותם לתרום איבר כמו כליה, נסעו איתם עם המיועד להשתלה לטורקיה ושם ביצעו את ההשתלה. לתורמים הם סיפרו שמדובר בתרומה למסכנים שאין ידם משגת לשלם וממשפחת המיועד להשתלה גבו סכום עצום. אחד משני החוקים שהתקבלו היום, נועד להסדיר פיצוי לתורם חי. פיצוי כמו כיסוי הוצאות רפואיות שנובעות מהתרומה ודברים מסוג זה.

RinaMzw

New member
../images/Emo13.gif איזה צירוף מקרים!!

ממש לא תכננתי
רק השאלה מזמן מטרידה אותי.

SON OF JESUS

New member
סתם תודה על המידע

את זה לא ידעתי האמת , תודה שהעשרת את הידע שלי בנוגע לזה

salt of earth

New member
רינא קיימנו דיון על תרומת האיברים

והבאנו בין השאר את עמדת הכנסייה. אני לא בטוחה כי היהדות מתירה לגמרי השתלת איברים כי יש קריטריונים מאוד ברורים וזה לפי ויקי
בהחלטתה משנת 1987 קבעה וועדה של הרבנות הראשית לישראל כי כדי להתיר השתלת אברים יש לעמוד על כמה תנאים: א. הוכחות קליניות מפורטות שגזע המוח נהרס לחלוטין. ב. הוכחות אובייקטיביות על הרס גזע המוח, כגון בדיקת BEAR. ג. הוכחה שנשימה העצמונית נפסקה לגמרי ולא חל כל שינוי במשך 12 שעות. ד. לרופאים הקובעים את המוות אין שום קשר ישיר או עקיף לרופאים המשתילים את האברים בחולה. ה. שיתוף נציג הרבנות הראשית בצוות הקובע את המוות (נציג זה יכול להיות רופא המכיר את ההלכה, שיקוליה ודרך חשיבתה).
וזה קישור לדיון שקיימנו בנושא השתלת איברים ושם את יכולה לקרוא את עמדת הכנסייה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=97373800&FlagSybase=1

RinaMzw

New member
חבל שלא הייתי דאז ../images/Emo13.gif

מאוד מעניין. למרות שלא הייתי, תרשו לי להביע את עמדתי, מה שאז עשיתם. לדעתי זהו אחד הדברים הכי נעלים שיכולים להיות. כשחתמתי על כרטיס אדי לא היססתי לרגע, על אף שלא ידעתי מה עמדת הנצרות בנושא, כי הייתי בטוחה שהנצרות תברך דבר כזה אפילו אם הכנסייה לא... לשמחתי הכנסייה לא מתנגדת..

SON OF JESUS

New member
אני גם חתמתי בלי להסס בזמנו

אני זוכר מאז שהיתי ילד קטנצ'יק , אמרתי בבית אם חלילה יקרה לי משהו ואני אהיה מונשם תקופה ארוכה ולא יהיה סיכוי שאחזור לחיים תבקשו לנתק אותי מהמכשרים , ותתרמו את כל האברים שלי למי שזקוק להם,, אני זוכר שזה רץ לי מגיל קטן בראש שלי ואחרי זה באה התרומה של אחי לבן דוד שלי, ואז חתמתי על כרטיס אדי בבית חולים , וגם אחי חתום אחיינים שלי כמעט כולם חתומים , זו מצווה להציל חיים

למעלה