שאלה תרגומית

שאלה תרגומית

שלום לכולם,

חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי בפענוח כמה מונחים מעולם הסקי שאינם מוכרים לי:

1. מישהו אומר שחובבי הסקי תמיד להוטים לספר לך
about some awesome encounter they had with a a half-pipe or a powder run

2. הדובר אומר שהוא חזר בשבת מאתר סקי בקליפורניה ומוסיף:
Cab-7 over a 20-foot tabletop

מישהו?

תודה רבה :)

alonaski

New member
יכולה לעזור לך עם מס' 1

בתנאי שאתה תתרגם לי את "בינגהיימר" בתמורה

האלף-פייפ = חצי צינור. זה מבנה של ואדי או מבנה טבעי בשטח שיוצר לך חצי צינור שבו מאוד אוהבים להשתעשע בגלישה למעלה ולמטה ב"חצי צינור" הזה.
באתרים מפותחים בונים כזה (עמק U ) ב"סנו-פארק" = מתחם של לונה-פרק מקפצות לסקי וסנובורד.
תעשה גוגל על המילים האלף-פייפ וסקי/סנובורד ותראה במה מדובר.
ואם הסקייר אמר שהוא אוהב לספר על התקלויות של האלף-פייפ, נראה לי שהכוונה שהם אוהבים לספר שיצאו לגלישה באוף-פיסט (=שטח פראי, מחוץ למסלולים המסודרים) ונתקלו בהאלף-פייפ טבעי. בד"כ = סוג של ואדי מכוסה שלג.

פאודר-ראן = מסלול המכוסה שלג מסוג "פאוודר" - זה שלג טרי טרי שלא נכבש תחת חתולי השלג שכובשים ומהדקים את השלג על המסלולים המסודרים. מסלולי פאוודר הם לרוב באזורי ה"אוף-פיסט" - האזורים ה"פיראיים" של אתר סקי מחוץ למסלולים הכבושים והרישמיים.

לגבי מס' 2. אני מנסה לנחש ויתקנו אותי הגולשים המנוסים יותר... חושבת שהתרגום הוא:
במסלול של רכבל 7 ישנה מקפצת "הר-שולחן" בגובה שמעל ל 20 רגל!

lip slide my funbox : )

אז ככה:
1. זה half pipe
powder run זה גלישה בשלג בתולי, עמוק ואוורירי.
המשפט כולו אומר שהאדם המדובר רוצה לחלוק חוויות מהגלישה ב"חצי הצינור" או בפאודר.

2. Cab 7 הוא טריק סיבוב (spin) של 720 מעלות, או שני סיבובים מלאים, כשהגישה לטריק הוא בגלישה הפוך, switch, כלומר עם הרגל האחורית שלך קדימה. הסיבוב יתבצע לכיוון frontside. לדוגמה, אם אתה גולש regular, עם רגל שמאל קדימה בדרך כלל, כדי לעשות cab 7 אתה תגלוש הפוך, עם רגל ימין קדימה, וה-spin יהיה ימינה.

*סייג קטן - cab הוא בעיקרון תרגיל מסקייטבורד שדורש הקפצת nollie (הקפצת הבורד מה-nose, החרטום). בסנובורד בד"ע מתעלמים מזה ואומרים שכל ספין סוויץ'-פרונטסייד הוא קאב

המשך

20 foot table top

בקיקרים (מקפצות) הגדולים בסנו-פארק יש רווח בין הקיקר ונחיתה. הרווח הזה נקרא טייבל-טופ. 20 פוט הוא האורך שלו. כל פוט שווה לבערך 30 ס"מ, ככה שקיקר עם טייבלטופ שך 20 פיט הוא בערך 7 מטר, כלומר קיקר בינוני.

alonaski

New member
לפחות את זה הבנתי נכון..

מלבד זה שחשבתי שגובה כל הטייבל הוא 20 רגל... ומסתבר שזה האורך שלו...

topsoul 360 out

New member
תוספת קטנה

באופן דומה לסנובורד-גם בסקי יש cab 7, רק ששם מדובר בספין שמתחיל מגלישה אחורה..
ובכל מקרה- אומרים גם switch 7, תלוי עם מי ואיפה מסתובבים

alonaski

New member
פחחחח... יצאתי פיתה!

הניחוש שלי היה מבוסס על עולמי מהאופנים...

למעלה