שאלה - תפקוד שחלתי

שאלה - תפקוד שחלתי

שלום לפני מספר ימים שאלתי אותך שאלה - אני מצרפת אותה שוב כיוון שלא הצלחתי להקפיץ את ההודעה ויש לי שאלה נוספת בהמשך לתשובתך, לפני 9 חודשים הפסקתי עם הגלולות מתוך רצות להרות, אולם מאז לא קיבלתי מחזור. בבדיקה שנעשתה לאחר 3 חודשים מההפסקה נמצא פרולקטין גבוה והרופא אבחן שחלות פוליציסטיות בא.ס. לאחר המשך טיפול אצל אנדוקרינולוג הכולל MRI התגלתה מיקרואנדמה של 4 מ"מ ומאז אני נוטלת פארילק באופן קבוע. בבדיקה אחרונה שנערכה לפני כחודש רמת הפרולקטין היתה בטווח הנורמלי אבל המחזור עדיין לא הגיע. רופא הנשים אליו חזרתי להמשך טיפול נתן לי אוטרוגסטן (פרוגסטרון) אשר לא הביא מחזור. על פי מה שכתבת לי הזכרת אפשרות למתן קלומיפן כדי לנסות לעורר את המערכת כיוון שהתפקוד השחלתי לא התחדש, שאלתי היא האם ניתן לקבל קלומיפן מבלי שקיבלתי מחזור, או שהתחלת טיפול מחייבת תחילה קבלת מחזור? השבוע ערכתי בדיקות דם (15 יום לאחר שהאוטרוגסטן לא הביא מחזור): ESTRADIOL (E-2) 134.0 pmol/L PROGESTERONE 1.3 nmol/L PROLACTIN 437.0 mIU/L האם לפי תוצאות אלו יש טעם בלקיחת מחזור נוסף של אוטרוגסטן? או שמא ערכי האסרוגן נמוכים מדי ושוב המחזור לא יגיע? תודה על תשובתך וחג שמח

מחזור נוסף עשוי לעזור

רמת האסטרדיול לא אפסית, יש סיכוי שזה יעבוד. בהמשך ניתן בהחלט לנסות קלומיפן. האמת היא שלפי דעתי אין צורך לחכות למחזור בשביל זה.

למעלה