שאלה תמימה

tseliot

New member
שאלה תמימה

אני תכנת, ללא השכלה פורמאלית. ברור לי שההיי טק היום לא חוטף כל אחד שיודע C++ והשאלה שלי היא: האם אני יכול למצוא עבודה על ידי הורדת ציפיות השכר שלי? אני מאמין שאם אתחיל לעבוד אני אוכיח את עצמי...

galh

New member
כן. או לא.

עד כמה הידע והיכולת שלך לתכנת טובים? יותר חשוב, עד כמה אתה יודע להציג את זה בקורות החיים שלך ובמהלך הראיון? מעבר ל- ++C, מה אתה יודע? אילו מערכות הפעלה? ספריות? אלגוריתמים? מבני-נתונים? מה ציפיות השכר שלך?

tseliot

New member
תשובות

אני לא יודע איך להציג את זה בקורות החיים ככה שזה לא יישמע מעט מדי וגם שזה לא ישלה אנשים (כתבתי שאני יודע C# אז אוטומטית אנשים הניחו שאני מכיר את טכנולוגיית .net על בוריה). אני יודע C++, C#, VB,טיפה JAVA... ספריות OPENGL... מה הכוונה באלגוריתמים ומבני נתונים? אתה לא מתכוון שאני ארשום- אלגוריתמים:bubble sort,quadtrees וכו...? או שאולי כן? בכל מקרה גם בנושאים אלה אין לי ידע נרחב מדי... האם אני יכול להביא פרוייקט שעשיתי שלפי דעתי יותיר רושם חיובי או שזו תהיה זבות-חוטם מצידי?

galh

New member
תעלה ת'קו"ח לפה...

אחרי שתוריד פרטים מזהים ושטויות כאלו. אולי יעזרו לך לשפר או יתנו כמה עצות מועילות. מה שכתבת לגבי #C זו בדיוק הבעיה. זה שלמדת את ה- syntex של השפה וכתבת תוכנית או שתיים לא אומר שאתה "יודע" #C. זה בדיוק כמו מתכנת שיגיש מועמדות למשרת "מתכנת ++C ל- Windows" ויגיד שהוא יודע ++C אבל לא יודע מה WM_TIMER. בקורות חיים שלך אתה צריך להתמקד במה שאתה _יודע_ טוב ולא יודע "בערך". קורס (אפילו אם הוא כולל פרוייקט) באסמבלר לא הופך אותך למתכנת אסמבלר. הכוונה באלגוריתם ומבני נתונים זה לא לרשום שמות, אלא לדעת לבחור באחד (או יותר) מהם כפתרון לבעיה שתוצג לך בזמן הראיון. זה להכיר את מבני הנתונים הבסיסים ואת היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם (= סיבוכיות). אני חושב שפרוייקט יכול להיות רעיון מוצלח במיוחד אם אתה זה שעשה אותו. אני זוכר שקיבלו פעם מישהו לעבודה על סמך סימולטור שהוא כתב בזמן הצבא.

tseliot

New member
ציפיות שכר...

זה ממש תלותי בעבודה... אבל בעיקרון אני מוכן להתפשר כל שכר, אפילו (אל תצחקו) מינמום אם העבודה תהיה מעניינת (סימולטורים לדוגמא).

galh

New member
זו גם בעיה, אני חושב.

הגעת לראיון בלי "מספר" מוכן? חברות כמו BVR, ראדא ו- SimiGon עוסקות בפיתוח סימולטורים למטוסים. יש עוד סוגי סימולטורים (ועוד כמה חברות
).

Oren Oren

New member
ייתכן שלא

יש חברות שמפרשות התפשרות חזקה כלפי מטה של שכר כאדם שלא מעריך את עצמו. טיפשי- אבל ככה זה וצריך להיות מודעים .

galh

New member
לא כזה טיפשי.

אם מועמד טוען שיש לו המון ידע וניסיון אבל מוכן לרדת בדרישות השכר שלו (בצורה משמעותית) בלי לתת הסבר הגיוני, כנראה שיש בעיה עם אותו מועמד. זה לפחות משהו שמחייב בדיקה נוספת.

tseliot

New member
אבל אם הוא בא ואומר

אני יודע שלפי הקו"ח לא נראה שאני כזה משהו, לכן אני מוכן להתחיל מלטה ולהוכיח את עצמי... זה גם ירים גבה?

galh

New member
אני מניח שהוא לא ירים גבה...

בגלל שהוא לא יפגוש אותך
. מצד שני, לך תדע, אולי יהיה לך מזל (או פרוטקציה) או קשרים שיאפשרו לך להגיע לראיון שבו תרשים את המראיין והוא יהיה מוכן להעסיק אותך. אתה מוכן להתחיל מלמטה? עדיף לך לחפש משרות מתאימות.

® רן

New member
שכר זה הדבר האחרון בתהליך

חברה קודם כל מחפשת לראות שאתה מתאים להם והם לך. כשהם רוצים לאייש משרה, בדרך כלל יש להם צורך מסוים שהם צריכים למלא - מישהו עם סט כישורים ויכולות מסוים שצריך למלא תפקיד מסוים (או כמה תפקידים) ולעשות עבודה מסוימת שכרגע לא נעשית. בדרך כלל יש להם גם מושג לא רע כמה הם צריכים לשלם כדי למלא את החלל הזה. אם תצליח להגיע לראיון ולעשות רושם טוב על המראיין, ייתכן ויתנו לך את התפקיד גם את ההתאמה לא מושלמת (למשל, חסר לך ידע או נסיון) כי יתרשמו מהיכולות שלך. ייתכן גם שישלמו פחות. אבל מראש, אף חברה כמעט לא תחפש מועמד זול רק בגלל שהוא זול. העלות של העסקת עובד לא מתאים - מבחינת העומס שהוא מטיל על שאר הצוות, הסיכון ללוחות הזמנים ולאיכות המוצר, הבעייתיות והזמן שלוקח לפטר אח"כ ולגייס מישהו אחר - כל זה עולה עשרות מונים על כמה האלפי ש"ח שהם יחסכו בשכר שלך. אם תימצא מתאים למשרה, השכר זה כנראה לא מה שעליו יקום או יפול דבר (למעט מקרים קיצוניים). אם אתה לא מתאים (או שהם לא יהיו מוכנים לקחת סיכון), גם אם תהיה מוכן לעבוד בחינם לא יקחו אותך.

tseliot

New member
יש היום בכלל ביקוש למישהו שהוא לא

בעל תואר/היה תכנת בצבא?

tseliot

New member
אגב,

אני לא חושב שאני עד עדי כך גרוע... היה לי ראיון ברפא"ל לפני איזה שלושה חודשים והם דווקא רצו אותי ועשו לי כבר סיווג והכל אבל אז פתאום החליטו שלא... לא ממש היה לי ברור מה הלך שם, מי שדיבר איתי אמר שכל הפרוייקט בהקפאה אבל היתה לי הרגשה כאילו הם סתם רצו לנפנף אותי ולא היה להם איך... מאז המקרה הזה, שגם היה הראיון השני שהיה לי בערך התייאשתי מהעסק (זה לקח בערך חודשיים מהרגע שהם אמרו לי שהםפ רוצים אותי עד שהודיעו לי שהפרוייקט בוטל).

® רן

New member
לרגע לא אמרתי שאתה גרוע

ניסיתי טיפה להסביר לך איך הדברים נראים מהצד של המעסיק, ולמה לדעתי התחייבות שלך לעבוד בשכר נמוך לא בהכרח תעזור. גם במקרה שלך, אם רפא"ל היו מקבלים אותך הם היו משלמים לך שכר כמקובל בחברה שלהם לעובד בדרג שלך, ולא פחות מזה.

® רן

New member
אם אתה שואל אותי...

לך תעשה תואר. השקעה בעצמך זו ההשקעה הטובה ביותר לטווח ארוך ומה שלא תעשה היום - לא תעשה אף פעם. בגיל מבוגר יותר, עם משפחה, משכנתא, ילדים ועבודה, תואר כבר לא תעשה. אם בכל זאת אתה מעדיף לעבוד, יש לך כמה אפשרויות. אפשרות אחת היא להתחיל יותר נמוך - לחפש משרות QA, משרות בדיקות סופיות, כל דבר שיתן לך דריסת רגל בחברת היי טק שממנה תוכל להתקדם הלאה. אפשרות השניה היא הקשה יותר - לא להתפשר ולחפש תפקיד פיתוח. בשביל זה תשקיע הרבה בלימוד עצמי, אולי תצטרף לפרוייקטים של קוד פתוח או תפתח משהו לבד. חברות עשויות להעריך מישהו עם משמעת עצמית ויכולת לימוד עצמי. האתגר יהיה להגיע בכלל לראיון - ללא תואר וללא נסיון יהיה קשה. אם יש לך קשרים, חברים או מכרים זה הזמן להפעיל אותם.

tseliot

New member
תודה, ואגב

אני לא בונה על להתברג בחברה כבר לתמיד בלי תואר, גם בגלל שזה לא נראה לי כמעט אפשרי וגם כי זה לא כדאי. רציתי לראות קצת את העולם הזה מבפנים לפני שאני מחליט שמחשבים זה באמת בשבילי וזה מה שאני רוצה ללמוד...

למעלה