שאלה תמימה

שבע222

New member
שאלה תמימה

הי מירב ושאר חברי הפורום. שאלתי היא באמת תמימה כי אני לא ממש יודעת אם הגעתי לכתובת הנכונה... אני רק יודעת שאני זקוקה לעזרה ושנואשתי מכל כך הרבה "עזרות" פורמאליות אחרות... האם קאוצ'ינג יכול לתת מענה לחרדות ולהפרעות אכילה?

amic

New member
אימון אישי יכול לעזור לך לקדם

עצמך אך ורק אם "נכנסת" לעניין כל כולך. האימון מטרתו לעזור לך לקחת אחריות על עצמך תוך הבנה שהכל בשליטתך ומה שאת לא תעשי אחרים לא יעשו עבורך.

עמדה אחת מיני רבות

שלום לך, האימון לא חודר לעומק הבעיה שבגללה את סובלת מחרדות ומהפרעות אכילה. הוא לא יבדוק את הסיבות לכך ולא יחקור את ההיבט הרגשי והנפשי הקשורים לחרדות והפרעות אכילה. מה שאימון יעשה הוא יבדוק יחד איתך את האפשרות לשנות את ההתנהגות שלך ויתרגל אותך לעשות זאת. למה הדבר דומה, נניח ואני לא שומעת טוב אז טיפול רפואי יחקור את מקור הבעיה, ישלחו אותי לבדיקות ולצילומים ינסו להבין ממה נובעת הבעיה שלי בשמיעה מתוך מחשבה שאם יבינו את הבעיה יוכלו להציע רעיונות לפתרון. האימון במקרה הזה לא יעסוק בהבנת המקור אלא יבדוק איך אני יכולה להתנהל טוב יותר בחיים שלי ולהפיק מהם את המקסימום למרות הלקות. איזה פתרונות יצירתיים אני מוצאת כדי לחיות את חיי בצורה שמספקת אותי. ההחלטה אם ללכת לאימון או טיפול תלויה באיך שאת רואה את הדברים. האם את מרגישה שאת רוצה להביט עמוק ולטפל במקור הבעיה או שמא את רוצה לקחת את מה שיש, במקרה שלך זה חרדות והפרעות אכילה ולחתור תחתיהן תוך אימון של התנהגות אחרת? אין כאן נכון ולא נכון אלו שתי דרכים להתבוננות (וכמובן שדעתי היא רק דעה אחת מבין רבות ואין לראות בה המלצה כזו או אחרת) מנסיוני אני יכולה להגיד שלבעיות מסוימות בחיי הרגשתי שאני זקוקה לטיפול כי היה לי חשוב להבין את הרבדים הפנימיים ולעומת זאת לבעיות אחרות לא עניין אותי הרבדים הפנימיים ורציתי תוצאות. מקווה שתמצאי את הדרך הכי נכונה עבורך. נטע

שבע יקירה

כמו שאמרו לך לפני ,התשובה באופן כללי היא איננה חד משמעית. אני אומר לך מה אני חושבת, יודעת מנסיון ומכירה. ראשית, יש לי נסיון בהפרעות אכילה, כבת משפחה של מופרעת אכילה וחרדות. אני מאמנת, אבל אני רוצה לדבר אלייך כבת משפחה של... בת משפחתי פנתה למסגרות קלאסיות לטיפול, דהיינו, דיאטנית קלינית, פסיכולוגית שמתמחה בנושא ולווי של פסיכיאטרית. אחרי שנתיים של טיפול ואחרי שנים ארוכות בתוך ההפרעה, אני יכולה לדווח (הלוואי שהיא קוראת כאן ותעיד על עצמה) שהיא עברה טרנספורמציה במי שהיא כאדם. היא מישהי אחרת. מישהי, שכנראה רצתה להיות כל חייה, אבל לא הצליחה להגיע למקום הזה. לאושר הזה. לא שאין על מה לעבוד עוד, אבל היא נחשבת בריאה קלינית. מתפקדת, לומדת, נשואה באושר, עובדת בשתי משרות ושמחה... היית רוצה את זה לעצמך? אני הייתי מציעה לך לעשות עבודה טרנספורמטיבית בדרך הקלאסית. אם היית שם ולא עזר, בדקי מה לא איפשר את הטרנספורמציה. החליפי מטפלים, אם הם לא עובדים עבורך. הקפידי על טיפול אצל אנשי מקצוע שהתמחו בנושא. הפרעת אכילה היא מחלה קשה ביותר. היא ממיתה. ואת וודאי יודעת את זה. כמאמנת אני יכולה רק לחזק את העיניין הנ"ל. יש לי מתאמנת מופרעת אכילה. נדמה לי שכבר הזכרתי כאן זאת בעבר, אבל אחזור בשבילך. למרות שאני מאמנת לטרנספורמציה ולמרות שאני מיומנת בשיטת האימון שלי, לא הייתי מאמנת אותה על הפרעת האכילה שלה. בחוזה שנחתם בינינו היה סעיף שדבר על כך שבמקביל לאימון היא מטפלת בהפרעות האכילה. היא התאמנה אצלי על יחסים, על לימודים, על עבודה, על התפתחות רוחנית וחקירה של תפיסות עולם, על היעוד שלה, אימון ארוך מאד ומחולל מפנה כשבכל התקופה הזו לא עלה נושא הפרעת האכילה שלה באימון. תוך כדי היא הבריאה. תוך כדי אומר שבמקביל אלי היא טופלה בבלינסון אצל דיאטנית מומחית להפרעות אכילה ואצל מטפלת נוספת. לא היה קשר בינינו, המטפלות, אבל כל אחת הרגישה את הסינרגיה שבתהליך משולב כזה. היום היתה לי שיחה אתה. היא בריאה. היא נדהמת לפעמים ממי שהיא היום. אני לפעמים צריכה להזכיר לך מניין היא הגיעה, כל כך רחוק היא הלכה עם חייה. אבל, בשביל להיות הוגנת לגמרי, אני חייבת לספר לך שאני מכירה מאמן אחד שמטפל בהפרעות אכילה בהצלחה מדהימה. עד כדי שהוא ואחת המטופלות שלו, שלא הצליחה לצאת מההפרעה והיתה בסכנת חיים של ממש והבריאה לחלוטין בתהליך האימון, רואיינו בטלויזיה בתכנית רצינית שבחנה דרכי טיפול אלטרנטיביות למחלה. אני מקווה שקבלת איזשהו מענה בדברי. ואת חייבת לזכור, שזו אני. שהתגובה הזו מייצגת רק אותי ושאין לה שום יתרון על פני תגובות אחרות. מאחלת לך החלמה מהירה...

bridges

New member
אימון לא יכול להחליף טיפול

שלום לך שבע, למאמן אין את הידע והסמכות לטפל בחרדות והפרעות אכילה. אני מזמין אותך לבחון את הטיפולים שעברת, להסתכל מה עבד בהם ומה לא עבד. ולבדוק עוד אלטרנטיבות פורמליות וגם לא פורמליות. רונן

שבע222

New member
תודה לכל הכותבות המקסימות שענו לי

שאלוקים יברך אתכן בשמחה ובריאות

maybe24

New member
אימון להפרעות אכילה

שלום לך אני מכירה באופן אישי מאמנת מדהימה להפרעות אכילה עם עשרות מאומנות שהבריאו בזכותה ולמדו לשלוט בחייהן. היא בעצמה סבלה מהפרעות אכילה, עברה אימון להפרעות אכילה ובסופו של תהליך הפכה למאמנת להפרעות אכילה כבר מספר שנים. את מוזמנת לפנות אלי באישי ואתן לך את הטלפון שלה. יום טוב

ramib6

New member
אימון אישי בפרוש יכול לקדם

אימון אישי בפרוש יכול לקדם טיפול בהפרעות אכילה . אני יודע שיש מאמנים שהם דיאטנים ובעלי מקצועות אחרים שתחום התזונה כך שאולי הם הכתובת הכי נכונה לכך. בברכה רמי בוכניק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לאן לפנות

חרדות והפרעות אכילה, נכון שיטופלו על ידי בעלי מקצוע שהוכשרו לכך. אין המלצה אחרת שהיא מקצועית ורצינית. יתכן ויש מאמנים שיכולים לסייע ואפילו לעזור מאוד, אך יהיה לא אחראי להפנות אדם עם בעיה כזו לאימון ולא לטיפול המקצועי הנדרש. אימון יכול לבוא כתוספת ובשילוב אם רוצים.

לילך1010

New member
פתרון להפרעות אכילה

שלום לכל מי שסובל מהפרעות אכילה אני רוצה לנסות לעזור למי שסובל מאנורקסיה או בולמיה, אני יודעת שזהו סבל נפשי בלתי נסבל אבל אפשר להבריא ממנו. הפרעות אכילה הם הדרך הזמינה שלנו להתמודד עם בעיות נפשיות, הבריחה לאוכל מאפשרת לנו לדחוק בעיות ורייקנות נפשית ומאפשרת לנו לשנוא את עצמנו. אחרי הקאה או אכילה השנאה העצמית גוברת ואיתה באה רייקנות נוראית. הפרעת אכילה זה סוג של התמכרות, התמכרות לסבל, לבריחה לאוכל, למילוי העצמי באוכל, ויציאה מהתמכרות זה הוא תהליך ארוך שדורש זמן ושינויי בסגנון החיים והחשיבה. הדבר הראשון שצריך לעבור זה ההבנה שזהו תהליך גמילה לכל דבר, תהליך מייגע של שליטה עצמית וחיפוש מתמיד לחלופה מתאימה לבריחה. הרייקנות שמתוכה אנו אוכלים צרכה להתחלף בסיפוק שבעשייה, צריך למצוא את דרך החיים שתגרום להמון סיפוק ואושר פנימי ואז לאט לאט הצורך לאכול יתחלף בצורך לעסוק בעבודה, פעילות גופנית או כל הגשמה אישית אחרת. בשלב שני צריך ללמוד לאכול רק כדי לא להיות רעבים ולא לשום צורך אחר. זהו תהליך של חודשים ושנים אבל אל תתייאשי זהו תהליך נפלא שיביא אותך לחיים מלאי סיפוק והגשמת חלומות.

למעלה