שאלה/תמיהה על בירה...

masorti

New member
שאלה/תמיהה על בירה...

ידוע שאנשים שתו בירה כבר מ-4000 לפנה"ס. קיימות עדויות ברורות לייצור ושתיית בירה ב-2000 לפנה"ס גם במסופוטמיה (שומר, אכד) וגם במצרים. בהתחשב בעובדה שלא יתכן שהעברים לא היו מודעים לקיום הבירה (הן מתוך תקופת ישיבתם במסופוטמיה ובמצרים, והן מתוך יחסי המסחר שהיו בין כנען לבין ארם נהריים ומצרים), איך זה שהתנ"ך לא מזכיר כלל בירה? מים, יין, וחלב מוזכרים אינספור פעמים. בירה - יוק. מצורף לינק להסטוריה של הבירה במסופוטמיה (החצי השני של הלינק, אחרי המפה), ולינק לבירה במצרים העתיקה (תחילת הלינק). לינק שלישי המסכם את ההסטוריה של הבירה מובא גם הוא. מעניין שבלינק השלישי מנסים להסביר את המלה "שיכר" (בביטוי התנ"כי "יין ושיכר") כמתאר בירה, וכך להראות שבירה הוזכרה בכל זאת בתנ"ך. וראיתי שימוש דומה בלינק נוסף (פסוק ד' בלינק). אבל, למיטב ידיעתי, מקובל לזהות את השיכר עם יין ולא עם בירה. ראו למשל בלינק הזה של אונ' בר-אילן, וכן ברשימת הכינויים הזהים ליין בסוף הלינק הזה) בקיצור, חזרנו לשאלה היסודית מדוע לא מוזכרת בירה בתנ"ך. יהיה מעניין לבדוק האם יש עדויות לכך שעמי כנען האחרים ייצרו ושתו בירה. אם אין עדויות כאלה, ראוי לשאול מדוע הבירה לא הגיעה דווקא לכנען. אם יש עדויות, יש לתמוה מדוע התנ"ך לא הזכיר בירה אף פעם. הרי אין סיבה עקרונית שהעברים יימנעו משתיית בירה.

כמו תמיד

מסורתי אני אוהב לקרא את מה שאתה כותב זה מעולה ישר כוח
ויש כיום במיוחד בשבילך ....
כמזכירים את .....

פראזניק

New member
מסורתי...

לפי הידוע לי, הרי ש"שיכר" מזוהה אכן עם בירה. כל לפחות במאות השנים האחרונות באירופה. לגבי תקופת התנ"ך איני יודע. וגם אני מצטרף להאייל.

masorti

New member
תודה על המחמאות.

ובהחלט יתכן ששיכר היה בכל זאת גם בירה.

aya_bsf

New member
שיכר במקרא........./images/Emo68.gif

מסורתי......אחלה של נושא.......(ועוד יותר אחלה של קישורים)... בכל מקרה מצאתי הגדרה לשיכר במקרא:"שם כולל למשקה בעל תכונות משכרות. זהו משקה תוסס המופק מדבש תמרים, רימונים, תאנים וחרובים, ובירה המופקת מתבואה או דגנים אחרים: "אחד שיכר תמרים, ואחד שיכר שעורים" (תלמוד בבלי, מסכת בבא בתרא, דף צו, ע"ב). אז כנראה שבירה כן מופיעה בתנ"ך פשוט בשינוי אדרת.....

masorti

New member
או.קיי., תודה. ../images/Emo51.gif

אם התלמוד מדבר על "שיכר שעורים", אז זה כולל גם בירה.

למעלה