שאלה תכנונית-מזרח

שאלה תכנונית-מזרח

אני מתכננת לי חצי שנה במזרח החל מאוקטובר (תאילנד, נפאל, מיאנמאר, פיליפינים, כל האופציות האלה טובות לי בעונות האלה). מאוד מעוניינת לטייל בטיבט אבל לפי כל המאמרים שיצא לי לקרוא תנאי האקלים מתאימים שם רק החל ממרץ (כשאני מתכננת לעלות על מטוס חזרה). השאלה שלי היא- מהיכרותכם עם טיבט, מה המשמעות של טיול בעונות שאינן המומלצות? האם להתעכב עוד חודש-חודשיים על מנת להספיק לעונה הטובה או לקפוא? האם כל כך גרוע שם בין אוקטובר לפברואר? חוץ מזה- בכלל, האם לבנות את הטיול לפי סדר המדינות על הגלובוס או לשלם קצת יותר על שינוע ולטייל כך בחודשים המומלצים בכל מקום? תודה לכם אנשים טובים ומלומדים נועה

רק הערה לגבי הפיליפינים

מנסיון , בצפון שהוא יפיפה די קריר עד ינואר אז עדיף לשמור לסוף אלא אם כן את מתכוונת להתחיל משם אז צפי למזג אויר קריר. לא מעיל אבל אני הייתי זקוקה לפליז בדרום לוזון בערב בדצמבר. מעבר לזה האופציות שלך מאד שונות אחת מן השניה באופי הטיול. תאילנד זה משהו אחד וכל השאר בעיקר נפאל ובורמה זה משהו אחר לגמרי מבחינת אופי הטיול.

תהני - מקסים שם.

ואני הייתי מוותרת על תאילנד לגמרי - אבל זו אני ומתמקדת במדינות הסובבות אותה בורמה, קמבודיה, ויאטנם ומשם ממשיכה לפיליפינים.

אז מה דעתכם על משהו כזה:

נניח לצאת בנובמבר, מתאילנד לעשות סבב דרך בורמה ולאוס לפיליפינים או איזושהי קומבינצייה בין המדינות האלה, אסיים בתאילנד, אטוס להודו כך שאגיע לנפאל וטיבט באזור מרץ (העונות הנכוננות...) ואסיים בצפון הודו או בביג'ין או משהו כזה. מנסה להרכיב קווים כללים. יש למישהו השערה כמה בגדול לתכנן לכל אחד מהמקומות? (מבחינת זמן. בעצם אם יש לכם איזה מילה על כסף גם טוב). רב תודות נועה

jeshu

New member
כמה הערות סבב בורמה לאוס ? בורמה היא כמו אי - חייבים לצאת ולהכנס בטיסה.זה לא נורא כי הטיסה לא יקרה.תבדקי מחירים עם בימאן בנגלדש הלוך חזור בנגקוק-יאנגון-בנגקוק. היה ניתן אז לטוס בנגקוק - יאנגון - כלכתה עם בימאן במידה ויש לך דרכון לא ישראלי. פיליפינים - כמובן שצריך טיסה הלוך חזור מבנגקוק. אני טסתי לבורמה רק הלוך וקינית שם הלוך בלבד להודו (כלכתה).זה עלה יותר מאשר לחזור לבנגקוק ולקנות שם כרטיס.הכרתי בבורמה שתי ישראליות שקנו מראש כרטיסים גם לפיליפינים וגם לבורמה.זה נוח כי זה חסך התעסקות,אבל זה גם קיבע להן מעט את התכניות. תחליטי איך את נכנסת לטיבט ותבררי איך זה עובד ואם אפשר בכלל לחזור לנפאל ומשם להודו.אין להודו וסין מעבר גבול למיטב הבנתי. מאיפה את מתכננת לחזור לישראל ? קחי את זה בחשבון.

אז זהו ש-

אני בשלבי תכנון אז הכל עוד פתוח. הבנתי שלטיבט אפשר מנפאל, ואז חשבתי לחזור דרך סין.

תראי נועה

כתבת שאת נוסעת לחצי שנה ונראה לי שאת מנסה להספיק המון , ולדעתי זו טעות. בחצי שנה לעשות גם תאילנד גם בורמה גם לאוס גם פיליפינים גם הודו וגם סין? אני נוסעת לשנה ורוצה רק חלק קטן מסין ורק קצת מהודו ופוחדת שלא יהיה לי מספיק זמן. אני חושבת שאת צריכה להתמרכז. לפיליפינים צריך לטוס או מבנגקוק או מהונג קונג. אם תתחילי בבנגקוק נגיד 4 שבועות בתאילנד, ומשם ללאוס נגיד עוד 3 שבועות, משם אפשר להכנס לסין לחלק הדרומי נגיד חודש , ומשם נגיד להונג קונג ברכבת , נגיד 3 ימים בהונג קונג ומשם טיסה לפיליפינים נגיד עוד חודש, אפשר גם הרבה יותר אבל נגיד שזה מספיק. הגענו ל 3.5 - 4 חודשים והתקמצנתי מאד בזמנים, משמע שאת לא עוצרת לסטלבט בשום מקום. ואז את יכולה להמשיך להודו עונה סבירה לכל מקום כי זה יצא פברואר מרץ. אם זה המסלול אז כדאי לך לקנות כרטיס להלוך בנגקוק וחזור מהודו. ואת כל שאר הכרטיסים לקנות בדרך. נא לזכור : לפיליפינים צריך כרטיס יציאה, הם אמנם לא תמיד בודקים אבל עקרונית צריך. מקבלים בכניסה ויזה ל28 יום שניתנת להארכה. להודו את צריכה ויזה. לגבע טיבט ומעבר לסין , יש שאומרים שזה לא חוקי ולא אפשרי שי שאומרים שזה חוקי ואפשרי , נראה לי כדאי לבדוק בשגרירות. מה גם שאם את בטיבט למה לך להגיע לבייגין זה נורא נורא רחוק, אלא אם את ממש רוצה לראות את בייגין. בקיצור אפשר לעשות אלפי מסלולים, את צריכה קצת יותר לקרוא וצריכה מפה טובה של מזרח אסיה. מיכל

garini

New member
נראה לי שדי גרוע

שם... בעונה הזאת. כמובן שזה נהיה גרוע יותר ככל שאת יותר.. באמצע בין אוקטובר לפברואר.

למעלה