שאלה תיאורטית

• פותח הנושא niriq
  • פורסם בתאריך

niriq

New member
שאלה תיאורטית

ברשותי vs חדש שעכשיו קניתי אני מתכנן עוד כמה חודשים נסיעה ארוכה(דרום אמריקה וכל זה) לאיזה חצי שנה בערך מה המשמעות מבחינת הקטנוע שלא ישתמשו בו חצי שנה....?

מה זה אומר?

שתצטרך לעשות טיפול הרצה בזמן הכי קרוב שיש שתצטרך לאכסן אותו בצורה מקצועית. כדי שלא יהיו לך הפתעות. ואם אתה גר בבנין--תדאג שלא יגנבו לך אותו....

niriq

New member
מה שאתה אומר זה ברור

1) אגב למה אתה מתכוון שאתה אומר לאחסן בצורה מקצועית? 2) השאלה המקורית הייתה בכיוון של האם חוסר שימוש בקטנוע למשך תקופה ארוכה (וזה יהיה אחרי הרצה- בטוח) גורם לבעיות, למשל מצבר מתרוקן וכו'...

roeyil

New member
פעל לפי הוראות יצרן

בד"כ אם המנוע לא מונע יותר מ-10 ימים צריך לנתק את המצבר, אם יש לך כיסוי אז כסה אותו ותקשור אותו טוב (עדיף יותר משרשרת אחת...) אני אפילו הייתי מאכסן אותו עם מעט דלק כדי למנוע שקיעת חומרים בבסיס תא הדלק... רצוי גם לנעול עם יותר משרשרת אחת..

הכיסוי לא יקר

ושים לב שיש כיסוי עם ארגז ויש בלי ארגז. כל דבר שלא מתפעלים אותו למשך זמן רב יכול לעשות צרות. אני לא כל כך מבין במכונאות קטנועים אך אני יודע שאם הקטנוע יעמוד על-2 גלגלים בלי תזוזה יכול לעשות קצת בעיות כמו שמיניות.. 1-מלא דלק עד הסוף 2-תעמיד אותו על הג'ק וקשור אותו,אם יש לך מחסן או בית קרקע עוד יותר טוב. 3-כסה אותו מפני אבק. ואם יש לך מישהו בבית שרק יתפעיל אותו ויתן "גז" איזה פעם בשבוע עוד יותר טוב. ובקשר לצורה אחיסון מקצועית,אני זוכר כשעבדתי במוסך היבואן ,היה להם רכבים של סיאט קורדובה שלא נמכרו ונשארו בסוכנות. שמו את זה במגרש שלהם-והיה שם אבקה מוזרה. שאלתי בשביל מה זה טוב? ענו לי-ששזה שומר על המכוניות שעומדות כבר שנה בלי תזוזה. הנעתי רכב אחד עם מצבר עזר ונכנסתי לרכב. כמו חדש!!! ואילו רכבים-שעברו חורף וקיץ! אני לא יודע אם בקטנועים אפשר לעשות את זה ואם זה שומר על הפלסטיק ועל המנוע אין לי מושג מה שם האבקה ששמו. אני רק זוכר שזה היה משהו שחור-אפור.

niriq

New member
טוב האמת שציפיתי לתגובות כמו תמכור אותו

או משהו כזה- אבל אני רואה שיש פתרונות - הקלה...

קח בחשבון ירידת ערך אחרי חצי שנה....

תקפיא ביטוח חובה. אך במקומך הייתי משמח חבר ומשאיל לו את הקטנוע בתמורה למשהו מסוים או מוכר אותו. הנה, קיבלת עצה - למכור

trekatom

New member
תמכור כי..

לך תדע מה יהיה כשתחזור... הרי אם תמכור אותו תוכל לקנות בכסף את אותו הדגם מאותו השנתון כשתחזור. בדרום אמריקה אתה תהיה פעם אחת - למה להרגיש שאין לך כסף ושאתה רוצה לחסוך בכסף בשביל להיות כמה שיותר שם, אבל יש לך קטנוע שלא משתמשים בו בחניה של הבית ששווה לא מעט ? אני מדבר מנסיון... טסתי לחצי שנה של אוסטרליה וניו זילנד ומכרתי את הקטנוע שהיה לי... טרקר 50... לא מצטער ולו לרגע. חזרתי, הבנתי שאני צריך משהו גדול מ-50, מה גם שהקטנוע פשוט יושב ורק מוריד מערכו - אז בשביל מה ? קטנוע עומד = השקעה גרועה... ערך לא עולה - הוא רק יורד.. ואם הקטנוע גם חסר שימוש... ונכון שזה הקטנוע ש-ל-ך ואתה קנית אותו מהסוכנות חדש ומשקיע ואוהב והכל - אז תקבל מחירון - אבל כרגע איך שזה נראה לי - עדיף שתמכור... הרי שירידת הערך הגדולה ביותר מתרחשת במהלך הכמה שנים הראשונות שהקטנוע אצלך. אם הקטנוע היה קטנוע של 3000-4000 ש"ח כבר יש מקום לחשוב שלא כדאי למכור.. אבל קטנוע מסוג VS חדש ? כאב הלב שבגילוי ירידת הערך הגבוהה, ועוד בדיוק לכשתחזור, יגרום לך לתהות למה לא מכרת בכל זאת.. זו דעתי המנומקת - ושוב אזכיר שאני מדבר מנסיון.

niriq

New member
התלבטות קשה כי...

שמע הזמנתי לפני שבוע את הקטנוע אני מקבל אותו מחר!!! אני מתכנן ליסוע לדרום אמריקה עוד חצי שנה בערך... אז כאילו אני מרגיש קצת טפשי למכור קטנוע חדש(!) אחרי חצי שנה... כואב הלב...

למעלה