שאלה תחבורתית

מצב
הנושא נעול.

Ccyclist

Well-known member
$€£ קנסות על חסימה היו פותרים את העניין.

תודה לעונים
לפי התגובות, אני מניח שהסיבה שהסימונים נעלמו מצמתי ישראל היא שהם היו חסרי השפעה על מיטב נהגי ארצנו שעד היום חוסמים להנאתם צמתים גדושים תו"כ צפירות עצבניות לאלה שעומדים לפניהם ומנסים נואשות להמנע מכך.

$€£ קנסות על חסימה היו פותרים את העניין.
המצב באנגליה הוא שכדי לפנות ימינה (שמאלה) מותר להכנס לקופסה אבל זה המצב היחיד שנותר להכנס ללא יציאה פנויה (צריך להמתין לבאים ממול) ובכניסה לצומת אסור לחסום מעבר חצייה ולהמתין שם. בצמתים האלו יש מצלמות אכיפה ומי שתוקע את הצומת מתוך הקופסה מקבל קנס הביתה. בכלל התחום של מצלמות וקנסות חזק בבריטניה וזה היה אחד הדברים שהפחידו אותי לא ללמוד לנהוג במשך שנים ואחרי טסט ראשון ושנתיים ומשהו של נהיגה אני עדיין מופתע שמעולם לא קיבלתי פני אחד של קנס על נהיגה או חנייה, ואני סופר לאחור לקיץ 2018 או 2019 שבו אקבל טסלה מודל 3 וזו כבר לא תהיה הבעיה שלי.

tristis

New member
המצב כיום הרבה יותר טוב מבעבר

תודה לעונים
לפי התגובות, אני מניח שהסיבה שהסימונים נעלמו מצמתי ישראל היא שהם היו חסרי השפעה על מיטב נהגי ארצנו שעד היום חוסמים להנאתם צמתים גדושים תו"כ צפירות עצבניות לאלה שעומדים לפניהם ומנסים נואשות להמנע מכך.

המצב כיום הרבה יותר טוב מבעבר
נכון שעדיין חוסמים נתיבים וצמתים, אבל כיום המודעות למניעת חסימות צמתים היא הרבה יותר גבוהה מבעבר, כמו גם המודעות להדלקת אורות ביום או עצירה לאפשר חצייה בטוחה להולכי רגל. אלו דוגמאות לדברים שהשתפרו לאין ערוך אצל הנהג הישראלי בעשרות השנים האחרונות.

שאלה בנוגע לערך ציבור, מדוע ביטלו את ההלוך ושוב

שאלה תחבורתית
פעם (אני חושב בסוף שנות ה80 עד אמצע ה90), היו בארצנו כמה צמתים שבמרכזם היו מצוירים פסים צהובים שתי וערב, כמו בדוגמא הנ"ל.
למה הם שימשו ומתי הפסיקו להשתמש בהם?
לטובת הערך ציבור הזה אם הוא לא תקף בכל הערים, למשל באשקלון אין ערך ציבור באוטובוסים , אז גם אם אני עושה את ערך ציבור בין הזה לאוטבוסים בין עירונים זה לא עוזר לי בתוך העיר באשקלון כי הוא לא קולט, ובכך אני מספיד את הכסף שכביכול יש אבל בעצם אין

היכן שהיו כרטיסיות 2 ניקובים יש היום ערך צבור

לטובת הערך ציבור הזה אם הוא לא תקף בכל הערים, למשל באשקלון אין ערך ציבור באוטובוסים , אז גם אם אני עושה את ערך ציבור בין הזה לאוטבוסים בין עירונים זה לא עוזר לי בתוך העיר באשקלון כי הוא לא קולט, ובכך אני מספיד את הכסף שכביכול יש אבל בעצם אין
אין קשר בהין זה לבין קווים שעדיין לא מכירים בערך הצבור.

ובאשקלון יהיה ערך צבור החל מהראשון בחודש הקרוב. וממועד זה גם לא ימכרו כרטיסיות.

חבל דבר מאוד מיותר, מאוד מקווה שלא יבטלו את הכרטיסות

אין קשר בהין זה לבין קווים שעדיין לא מכירים בערך הצבור.

ובאשקלון יהיה ערך צבור החל מהראשון בחודש הקרוב. וממועד זה גם לא ימכרו כרטיסיות.
חבל דבר מאוד מיותר, מאוד מקווה שלא יבטלו את הכרטיסות
זה חוסך לי,

davidfainshtein

Member
מנהל
בירושלים יש צומת כזה:

שאלה תחבורתית
פעם (אני חושב בסוף שנות ה80 עד אמצע ה90), היו בארצנו כמה צמתים שבמרכזם היו מצוירים פסים צהובים שתי וערב, כמו בדוגמא הנ"ל.
למה הם שימשו ומתי הפסיקו להשתמש בהם?
בירושלים יש צומת כזה:
צומת בית המכס ליד ממילא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה