שאלה תחבורתית

מצב
הנושא נעול.

נחלאותי

New member
שאלה תחבורתית

שאלה תחבורתית
פעם (אני חושב בסוף שנות ה80 עד אמצע ה90), היו בארצנו כמה צמתים שבמרכזם היו מצוירים פסים צהובים שתי וערב, כמו בדוגמא הנ"ל.
למה הם שימשו ומתי הפסיקו להשתמש בהם?

Bus Nerd

Active member
בחו"ל זה נקרא the box

שאלה תחבורתית
פעם (אני חושב בסוף שנות ה80 עד אמצע ה90), היו בארצנו כמה צמתים שבמרכזם היו מצוירים פסים צהובים שתי וערב, כמו בדוגמא הנ"ל.
בחו"ל זה נקרא the box
זו "הקופסה" של הצומת. שנאמר, don't block the box
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Box_junction
&nbsp
זה האיזור שאסור לך לעצור בו. אסור לך להגיע למצב שאתה נכנס לצומת לא פנוי וחוסם את הצומת בשביל כולם. הסימון נועד בעיקר להזכיר לנהגים את העובדה שאסור להיכנס לצומת לא פנוי.
&nbsp
כמו שאומרת ויקיפדיה, במדינות רבות האיסור הוא גורף על כל הצמתים, ואז הסימון לא כל כך חשוב. לעומת זאת יש מדינות שבהם יש צמתים שמותר להיכנס לצומת גם אם תיאלץ לעצור באמצע ולחכות מעט.

tristis

New member
נועד למנוע פקקים וחסימות בצומת מרכזי ועמוס

בחו"ל זה נקרא the box
זו "הקופסה" של הצומת. שנאמר, don't block the box
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Box_junction
&nbsp
זה האיזור שאסור לך לעצור בו. אסור לך להגיע למצב שאתה נכנס לצומת לא פנוי וחוסם את הצומת בשביל כולם. הסימון נועד בעיקר להזכיר לנהגים את העובדה שאסור להיכנס לצומת לא פנוי.
&nbsp
כמו שאומרת ויקיפדיה, במדינות רבות האיסור הוא גורף על כל הצמתים, ואז הסימון לא כל כך חשוב. לעומת זאת יש מדינות שבהם יש צמתים שמותר להיכנס לצומת גם אם תיאלץ לעצור באמצע ולחכות מעט.
כלומר להזכיר לנהגים לא להכנס לצומת מרכזי בשעות העומס כאשר הסיכוי לצאת ממנו הוא נמוך ובכך לחסום את האחרים שיקבלו מיד אור ירוק.

בחו"ל יש חשיבות רבה לסימון הזה כיוון שממילא כל התנועה שפונה שמאלה אכן נכנסת לאמצע הצומת תוך כדי חסימתו וממתינה שהתנועה ממול תיפסק. רק בישראל קיימת התופעה המוזרה של רמזור ייחודי לפניה שמאלה.

amit1270

New member
רק בישראל יש רמזור ייחודי לפנייה שמאלה?

כלומר להזכיר לנהגים לא להכנס לצומת מרכזי בשעות העומס כאשר הסיכוי לצאת ממנו הוא נמוך ובכך לחסום את האחרים שיקבלו מיד אור ירוק.

בחו"ל יש חשיבות רבה לסימון הזה כיוון שממילא כל התנועה שפונה שמאלה אכן נכנסת לאמצע הצומת תוך כדי חסימתו וממתינה שהתנועה ממול תיפסק. רק בישראל קיימת התופעה המוזרה של רמזור ייחודי לפניה שמאלה.
אין כזה דבר בשום מקום אחר?
לא יודע, חשבתי שראיתי... כראה הזיתי

alantan

New member
יש עוד מדינות בהן אין אפשרות לפנות כשיש לבאים ממול ירוק

יש עוד מדינות בהן אין אפשרות לפנות כשיש לבאים ממול ירוק
איני זוכר איפה אבל אני בטוח שנתקלתי בזה בעוד מקום. לא שזה כזה דבר טוב, אני מסכים שהיה עדיף לאפשר זאת.
&nbsp
מה שכן, יש מדינות בהן לא נותנים לפנות ימינה כשהולכי רגל חוצים באיש ירוק. למשל באנגליה, לעולם לא יהיה לנהג אור ירוק שמאלה ובו זמנית להולכי רגל (אין שם בכלל כתום מהבהב בפניה שמאלה, אלא רק ברמזורי Pelican שזה משהו אחר לגמרי...).

tristis

New member
בישראל לצערנו זוהי ברירת המחדל הגורפת

ולכן על כל רמזורי ארצנו (חוץ מאלו שמאפשרים נסיעה לכל כיוון) יש שלט כחול קטן מעליהם המחייב את כיוון הנסיעה. אני בספק אם יש עוד מקום שבו זהו הכלל הגורף. אשמח ללמוד.
באירופה אפשר לנסוע אלפי קילומטרים, לחצות מדינות וערים שונות ולא לראות את אותם שלטים כחולים קטנים. יש מקומות שהם קיימים (בציריך - בטוח).
מה שזה אומר שששם הפניה שמאלה אפשרית ע"י אחת משתי האפשרויות: 1) רמזור ייחודי ירוק חץ שמאלה שהוא האור הרביעי התחתון, או 2)כניסה למרכז הצומת והמתנה לסיום התנועה ממול.

alantan

New member
הבעיה שלך היא עם השלטים עצמם או עם הכלל בארץ שלא לאפשר פניה

ולכן על כל רמזורי ארצנו (חוץ מאלו שמאפשרים נסיעה לכל כיוון) יש שלט כחול קטן מעליהם המחייב את כיוון הנסיעה. אני בספק אם יש עוד מקום שבו זהו הכלל הגורף. אשמח ללמוד.
באירופה אפשר לנסוע אלפי קילומטרים, לחצות מדינות וערים שונות ולא לראות את אותם שלטים כחולים קטנים. יש מקומות שהם קיימים (בציריך - בטוח).
מה שזה אומר שששם הפניה שמאלה אפשרית ע"י אחת משתי האפשרויות: 1) רמזור ייחודי ירוק חץ שמאלה שהוא האור הרביעי התחתון, או 2)כניסה למרכז הצומת והמתנה לסיום התנועה ממול.
בו זמנית, מה שנקרה באנגלית "permissive left"?

tristis

New member
הבעייה עם הכלל שלא מאפשר פנייה שמאלה

בו זמנית, מה שנקרה באנגלית "permissive left"?
כפי שכתבתי בהודעה למטה, ההתנהגות בצומת הרבה יותר עירנית, זהירה ובטיחותית כאשר הפנייה שמאלה אפשרית תמיד ע"י הכניסה וההמתנה, כל זאת ללא חצייה מובנת מאליה בעקבות הירוק.
בעייה נוספת היא כמובן שיש גם צורך בלא מעט מהמקרים לייחד זמן לרמזור של הפנייה שמאלה ובכך יש תרומה לא מעטה לעיכוב התנועה.

alantan

New member
אני מסכים שהיה רצוי לאפשר פניה שמאלה תוך המתנה לתנועה שבאה

כפי שכתבתי בהודעה למטה, ההתנהגות בצומת הרבה יותר עירנית, זהירה ובטיחותית כאשר הפנייה שמאלה אפשרית תמיד ע"י הכניסה וההמתנה, כל זאת ללא חצייה מובנת מאליה בעקבות הירוק.
בעייה נוספת היא כמובן שיש גם צורך בלא מעט מהמקרים לייחד זמן לרמזור של הפנייה שמאלה ובכך יש תרומה לא מעטה לעיכוב התנועה.
ממול, אבל גם במקרה הבלתי סביר שישנו את החוקים, לא ברור לי איך יעשה המעבר מהשיטה הקיימת לשיטה שמקובלת ברוב המדינות. הרי בארץ אם יש ירוק בלי חיצים זה אומר שיש זכות קדימה לפניה שמאלה ואין צורך להמתין לבאים ממול.
&nbsp
ברגע ההיפותטי שישנו את הכלל - יהיו המון תאונות של נהגים שפונים שמאלה בלי להמתין. בארץ יצטרכו להחיל איזה שילוט או רמזור ייחודי לישראל כדי לסמן רק את אותם מקרים בהם אפשר לפנות שמאלה אבל חובה לתת זכות קדימה לבאים ממול.
&nbsp
לדעתי בכל המקומות בהם רוצים להתיר פניה שמאלה עם זכות קדימה לבאים ממול, יצטרכו להוסיף חץ כתום מהבהב שמאלה.
&nbsp
בכל מקרה, מאוד לא סביר ששינוי זה יוחל בארץ...

davidfainshtein

Member
מנהל
זה לא יקרה לעולם במדינה שהרפלקס של הנהגים

ממול, אבל גם במקרה הבלתי סביר שישנו את החוקים, לא ברור לי איך יעשה המעבר מהשיטה הקיימת לשיטה שמקובלת ברוב המדינות. הרי בארץ אם יש ירוק בלי חיצים זה אומר שיש זכות קדימה לפניה שמאלה ואין צורך להמתין לבאים ממול.
&nbsp
ברגע ההיפותטי שישנו את הכלל - יהיו המון תאונות של נהגים שפונים שמאלה בלי להמתין. בארץ יצטרכו להחיל איזה שילוט או רמזור ייחודי לישראל כדי לסמן רק את אותם מקרים בהם אפשר לפנות שמאלה אבל חובה לתת זכות קדימה לבאים ממול.
&nbsp
לדעתי בכל המקומות בהם רוצים להתיר פניה שמאלה עם זכות קדימה לבאים ממול, יצטרכו להוסיף חץ כתום מהבהב שמאלה.
&nbsp
זה לא יקרה לעולם במדינה שהרפלקס של הנהגים
זה לתת בצופר בשבריר השניה שהרמזור רק מתחיל להתחלף לאדום-צהוב.

Ccyclist

Well-known member
בבריטניה זכות הקדימה היא תמיד לממשיכים ישר

&nbsp
&nbsp
&nbsp
בבריטניה זכות הקדימה היא תמיד לממשיכים ישר
ומי שרוצה לפנות (רמזור או לא) חייב להמתין עד שישנה אפשרות לפנות מבלי לחסום את מי שממשיך ישר. רמזורי פנייה ימינה (שמאלה) הם אינם הכלל אלא קיימים רק כשיש מספיק מקום לאפשר נתיבים ייעודיים. בצמתים שאין רמזור כזה ברור לנהג הפונה שעליו להמתין לבאים ממול, ובדרך כלל את הפנייה עצמה עושות 2-3 מכוניות כשהתנועה ממול נרגעת או כשהרמזור לתנועה ממול מתחלף ויש פרק זמן קצר לבצע את הפנייה לפני האור האדום.
&nbsp
בספרד יותר ממושטר, בדרך כלל סומכים פחות על שיפוטו של הנהג ומסמנים בדיוק מה מותר ואסור (לא תמצא שם רחוב "דו סיטרי" עם פס באמצע, מכוניות חונות בשני הצדדים ולמעשה נתיב בודד בין המכוניות כפי שדי טיפוסי למצוא בפרבר בריטי) אבל יש יוצא מן הכלל מוזר מאד: פסי עצירה לבנים לפני מעברי חצייה שנמצאים סביב צומת לא מרומזרת. במקרה כזה אם עברת את פס העצירה כי לא היו הולכי רגל במעבר אתה לא יכול לראות אם יש רכבים ברחובות שמשני צידי הצומת עד שאתה עובר את מעבר החצייה עצמו, שאחריו אין פס. במקרה כזה אתה אמור להאט ולראות מה בא לפני שאתה נכנס לצומת עצמה אך לנסות שלא לעצור אם אין צורך בכך.

amit1270

New member
למה "לצערנו"? זה יותר בטיחותי ככה

אני חייתי בעיר בקליפורניה שלא היו בה רמזורים כאלה. אני מניח שיש עוד מקומות כאלה בעולם. מה שבטוח זה ממש לא "רק בישראל" ובוודאי לא "תופעה מוזרה".
מה שפחות מקובל בעולם ויש בישראל זה אור אדום-צהוב, שלדעתי הוא מיותר (כנראה נועד לאפשר לנהג להתכונן לצפירה כשהאור מתחלף לירוק, ואם אפשר אז קודם) וירוק מהבהב, שזה לדעתי פטנט ישראלי (ודווקא די מוצלח).

קו32

New member
למה בארץ אין רמזורים עם טיימר?

אני חייתי בעיר בקליפורניה שלא היו בה רמזורים כאלה. אני מניח שיש עוד מקומות כאלה בעולם. מה שבטוח זה ממש לא "רק בישראל" ובוודאי לא "תופעה מוזרה".
מה שפחות מקובל בעולם ויש בישראל זה אור אדום-צהוב, שלדעתי הוא מיותר (כנראה נועד לאפשר לנהג להתכונן לצפירה כשהאור מתחלף לירוק, ואם אפשר אז קודם) וירוק מהבהב, שזה לדעתי פטנט ישראלי (ודווקא די מוצלח).
למה בארץ אן רמזורים שאומרים עוד כמה שניות הרמזור יתחלף?

ניוטראל

Active member
אפילו במדינה חצי פרימיטיבית

למה בארץ אן רמזורים שאומרים עוד כמה שניות הרמזור יתחלף?
אפילו במדינה חצי פרימיטיבית
כמו אוקראינה יש רמזורים כאלו!

tristis

New member
זה הרבה יותר בטיחותי כאשר הפנייה שמאלה תמיד אפשרית

באירופה כל נהג יודע שאור ירוק הוא רק בגדר המלצה ועליו לבחון היטב את את הצומת לפני שהוא נכנס אליו, ולבדוק אם לא נשארו ממתינים שיסיימו את פנייתם לאחר שהרמזור אצלם כבר אדום.
זה מחייב חינוך אחר לגמרי לנהיגה ולמעבר בצמתים, הרבה יותר זהיר והרבה פחות "מובן מאליו שיש לי ירוק". אין לי סטטיסטיקה בנושא, אבל ברור לגמרי שתאונות צומת מרומזר באירופה נדירות למדי.

ובהחלט צדקת שיחד עם כל הפטנטים התחבורתיים המשונים בארצנו קיים גם האדום-צהוב (שלפני הירוק). הירוק המהבהב לעומת זאת קיים בכל העולם.
דרך אגב, לא הבנתי מהודעתך איזה רמזורים יש בקליפורניה, סטייל ישראל או סטייל אירופה.

amit1270

New member
סטייל קליפורניה

באירופה כל נהג יודע שאור ירוק הוא רק בגדר המלצה ועליו לבחון היטב את את הצומת לפני שהוא נכנס אליו, ולבדוק אם לא נשארו ממתינים שיסיימו את פנייתם לאחר שהרמזור אצלם כבר אדום.
זה מחייב חינוך אחר לגמרי לנהיגה ולמעבר בצמתים, הרבה יותר זהיר והרבה פחות "מובן מאליו שיש לי ירוק". אין לי סטטיסטיקה בנושא, אבל ברור לגמרי שתאונות צומת מרומזר באירופה נדירות למדי.

ובהחלט צדקת שיחד עם כל הפטנטים התחבורתיים המשונים בארצנו קיים גם האדום-צהוב (שלפני הירוק). הירוק המהבהב לעומת זאת קיים בכל העולם.
דרך אגב, לא הבנתי מהודעתך איזה רמזורים יש בקליפורניה, סטייל ישראל או סטייל אירופה.
סטייל קליפורניה
אדום-צהוב זה לא המצאה ישראלית (ירוק מהבהב דווקא כן). בשוויץ ראיתי רמזורים עם אדום-צהוב לפני 15-20 שנה. יכול להיות שביטלו את זה שם.

amit1270

New member
תמונה

סטייל קליפורניה
אדום-צהוב זה לא המצאה ישראלית (ירוק מהבהב דווקא כן). בשוויץ ראיתי רמזורים עם אדום-צהוב לפני 15-20 שנה. יכול להיות שביטלו את זה שם.
תמונה
כך זה נראה: עמוד עם מוט אופקי ארוך ורמזור מעל כל נתיב נסיעה.

davidfainshtein

Member
מנהל
לא רואה שום פסול ברמזור שמאלה. ברוסיה ואוקראינה למשל

לא רואה שום פסול ברמזור שמאלה. ברוסיה ואוקראינה למשל
בשנים האחרונות מתקינים רמזורים דיגיטליים עם מוני שניות לכל מופע.

alantan

New member
תיקון: באנגליה לפחות, הקופסה אינה חלה על המתנה לפניה ימינה

תיקון: באנגליה לפחות, הקופסה אינה חלה על המתנה לפניה ימינה
(דומה לפניה שמאלה במדינות בהן נוהגים בצד ימינה). כלומר, אין כל משמעות לכך שממתינים על מנת לפנות - זה לא נחשב חסימת הצומת. כל עוד היציאה שלך מהצומת פנויה, אין בעיה להמתין על הקופסה כדי לחכות לרווח בתנועה שבאה ממול. כמובן שאם היציאה חסומה, אסור לעמוד על הקופסה, בין אם פונים ובין אם לא.

נחלאותי

New member
תודה לעונים

שאלה תחבורתית
תודה לעונים
לפי התגובות, אני מניח שהסיבה שהסימונים נעלמו מצמתי ישראל היא שהם היו חסרי השפעה על מיטב נהגי ארצנו שעד היום חוסמים להנאתם צמתים גדושים תו"כ צפירות עצבניות לאלה שעומדים לפניהם ומנסים נואשות להמנע מכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה