שאלה תזונתית

Nut420

New member
שאלה תזונתית

בזמן האחרון התחלתי לעקוב אחרי צריכת החלבון היומית שלי (אל תשאלו למה) השאלה שלי היא האם חלבון שנמצא בחומוס, או לחם או אורז וכל אלה אמור להיכנס לחישוב היומי של החלבון ? פשוט אני יודע שהחלבונים האלה נחשבים לא מלאים או משהו כזה

girman

New member
השלמת חלבון

חלבון מהחי הוא חלבון שלם חלבון מחומוס, הוא לא שלם- ולכן מומלץ לצרוך אותו בתוספת חלבון שבדגנים- כדי להשלים את חומצות האמינו- אם צרכת חומוס ולצד זה גם פיתה, או לחם או כל דגן אחר- הרי שאפשר לחשב זאת כחלבון שלם.

Nut420

New member
המשך

ועם צרכתי פיתה לאחר כמה שעות ? ומה עם צרכתי אורז ביחד עם זה ? והאם חלבון שבמוצרי סויה, כמו נקנקיות טופו ומשקה סויה
הוא מלא ?

girman

New member
מלא

חלבון סויה הוא חלבון מלא בנוגע להבדלי שעות, אין לי ממש מושג למרות שההגיון אומר שאין סיבה שתהייה בעייה- אלא אם כן הגוף עובר איזשהו תהליך של יצירת חלבון ואז אם חסרים לו חומצות האמינו, הוא יוצר אחד לא מלא- אין לי מושג אם יש תהליך כזה תחכי לתשובה של ניב

ההמלצה על צריכת החלבון היומית

מניחה צריכה של חלבונים לא מלאים, ולא צריך כל חלבון להשלים באדיקות. חלבון שאינו מלא אין בו את היחסים הרצויים בין חומצות האמינו השונות אבל יש בו את כל חומצות האמינו. ההמלצה דרך אגב היא 0.8 גרם לק"ג משקל גוף. והמדובר לא בחלבון מלא בכל פעם.

Nut420

New member
תודה!

אגב, מה קורה עם הצריכה היומית היא נגיד 2.5 גרם לכל קילוגרם משקל גוף ? החלבון המיותר הופך לשומן ? או אולי לאנרגיה ?

girman

New member
עומס על הכליות, בלאגנים...

לא מומלץ- גם כמובן ייאגר כשומן וגם ייצור עומסעצום על הכליות. בן אדם שלא מפתח גוף עדיף לו שלא יצרוך יותר מ1.5 גרם

למעלה