שאלה/תהייה

שואהלן

New member
שאלה/תהייה

מה קורה אם אדם חתם על כרטיס אדי ואפילו סימן את כל האפשרויות בלב שלם, אך ניתקל בהתנגדות מצד משפחתו (בן או בת זוג), מה שגרם לו לחזור בו מחתימתו. השאלה, אם כך, באיזו מידה, אם בכלל יש להתחשב ברגשות בן או בת הזוג בהחלטה זו, בעיקר לאור המצב שבן הזוג רואה בחתימה חוסר התחשבות בו ובילדיהם?

שואהלן

New member
אומנם כך, אבל

בן הזוג טוען שזה כאילו חוסר התחשבות ברגשותיו וברגשות ילדיהם, בהנחה שהקטע הזה של הפקרת הגוף לחסדי אנשים אחרים, גם אם למטרה נעלה, מעציבה אותם מאד. להצדקת או אילתור טענתו, אם זכרוני אינו מטעיני, שאל: "איך את היית מרגישה במקומי, אם זה היה להיפך?" - כלומר, אם הוא היה תורם. בקיצור, אני לא בטוחה אם עשיתי הדבר הנכון :(

כל אדם הוא אינדיבדואל

כל אדם אחראי לגופו, לכל אדם יש את הזכות לעקרונות משלו, לאידאולוגיה משלו. אני אחראית למה יעשו בגופי לאחר מותי ואם החלטתי שבמותי אני יציל חיים אני לא חושבת שבגלל רגשות/מחשבות שלמישהו ממשפחתי אני אשנה את מהלכי. ואם היו שואלים אותי מה ששאלו אותך- "הייתי עונה- טוב מאוד, הייתי מרגישה מצוין כי אתה מציל חיים במקום שגופך יירקב בקבר כאשר איבריך יכלו מנגד להציל חיים"

שואהלן

New member
זה לא שחיפשתי עיצה

זה שחיפשתי חיפוש למה שחשבתי, ואומנם מצאתי. אני חושבת כמוך. איך אני יכולה לחתום על כרטיס אדי שוב? (הפעם אני מבקשת עיצה...:) (שהרי ביטלתי בזמנו)? יש - זאת אומרת אני מקווה שאין קושי טכני קטן: אני בחו"ל ולא אגיע לארץ בזמן הקרוב...

תראי יש כאן קישור

לאתר של המרכז הלאומי להשתלות עם טלפון שלהם, לדעתי רק צריך למלא את טופס ההצטרפות שלהם שגם לו יש כאן קישור וזה יספיק.

נפרוני

New member
סטטיסטיקות בעניין תרומת אברים ממות

לפי הסטטיסטיקה המתפרסמת מטעם המרכז הארצי להשתלות ועל אחריותו: עד היום, סרבו רק שתי משפחות בלבד לתרום איברים של יקירם שהיה חתום על כרטיס "אדי". האחת מטעמי דת והשניה מעקשנות של הרגע האחרון.

שואהלן

New member
אופס.... התכוונתי "חיפשתי חיזוק"

ולא "חיפוש"... לא נראה לי שמוח אוכל לתרום
סססססססססססססתתתתתתתתםםםםם....

נפרוני

New member
תוספת חשובה לתגובה מאתמול

מהודעה לעיתונות: (6.9.06) מדינת ישראל מצדיעה למשפחות תורמי האיברים והרקמות. ביום שלישי, ה- 12 בספטמבר יקבלו בבית הנשיא בירושלים, יתכנסו כ- 250 נציגי משפחות שכולות אשר החליטו לתרום את איברי יקיריהם ולהציל חיים, ויקבלו בטקס תעודת הוקרה. בטקס ישאו דברים כבוד הנשיא משה קצב, שר הבריאות יעקב בן-יזרי ויו"ר המרכז הלאומי להשתלות פרופ' גבריאל גורמן. בשם משפחות התורמים ישא דברים שוקי זיו ,אביו של עידו ז"ל שנהרג בתאונת אופנוע. בשם המושתלים ישא דברים אלוף (מיל) מיכה רם, שקיבל את שתי ריאותיו של עידו ז"ל. לרגל האירוע, פרסם המרכז הלאומי להשתלות, כי ב- 8 החודשים הראשונים של שנת 2006, שיעור הסכמות לתרומת איברים, היה 49%, (מתוך 109 נפטרים, התקבלו 54 הסכמות לתרומת איברים ומתוכן הגיעו 49 לידי מימוש). מהמשפחות שיקירם היה במצב של מוות מוחי, בין מיוזמה עצמית ובין ע"י כך שנענו לפנייה. החלטתם האצילה של המשפחות, נתנה חיים לכ- 165 חולים שיצאו מרשימת הממתינים. ההשתלות שבוצעו בארץ בחודשים ינואר – אוגוסט 2006: השתלת כליה ב - 66 חולים השתלת כליה ולבלב ב - 9 חולים השתלת כבד ב- 38 חולים השתלת לב ב- 21 חולים השתלת ריאה ב - 15 חולים השתלת שתי ריאות ב - 7 חולים עדיין ממתינים להשתלה (מעודכן ל - 5 בספטמבר 2006): להשתלת כליה - 530 חולים להשתלת כליה ולבלב - 16 חולים להשתלת כבד - 117 חולים להשתלת לב - 109 חולים להשתלת לב ריאות - 7 חולים להשתלת ריאות - 43 חולים להשתלת קרניות - כ- 300 חולים

למעלה