שאלה/תהייה

שאלה/תהייה

קראתי את מה שחגית כתבה בהקשר לחינוך הקונבנציונלי, ואני מסכימה בהחלט עם חלק מזה. כאחת שנאבקה רוב חייה במסגרות חינוך קונבנציונלי, עד שמצאתי את מקומי במסגרות לא קונבנציונליות, אני היום במבט לאחור יכולה להגיד שהיו פלוסים ומינוסים רבים מאוד לחינוך הלא קונבנציונלי שקיבלתי. המינוס הכי גדול מתבטא בקשיים של ילדים ממסגרות "מצויינות" כאלה ואחרות להשתלב בחברה הרגילה, ואני רואה את זה על המון מהחברים שלי. אלה שהלכו אחר כך לאקדמיה לרוב מסתדרים מצויין. אלה שבחרו בעולם ה"רגיל" (כמוני) עברו ועוברים קשיי קליטה והסתגלות במשך שנים ארוכות. וראיתי שכבר בפורום הזה יש כמה מבוגרי בית הספר הלא קונבנציונלי שלמדתי בו ואני לא יודעת אם נסיונם דומה או שונה. הנסיון הזה שינה את חיי ולימד אותי המון מצד אחד, אך מצד שני הפך אותי לתמיד לשונה, לאחרת, ולקח לי כמה שנים לראות בזה דבר חיובי, עד היום אני ממש לא יודעת אם אני ארצה לעשות דבר כזה לילד שלי. אבל לא על כך התהייה שלי. התהייה שלי בנושאים של חינוך ביתי מבוססת בעיקרה על מצב לוגיסטי. לשלוח ילד למסגרות חינוך כאלה ואחרות מאפשר לנו לעבוד, לפרנס, ולהעניק לילדינו. אם אני לא עובדת, אין מי שיפרנס את הילד שלי (שעומד להיוולד בחודש הבא). נניח והייתי שוקלת חינוך ביתי, ונניח והייתי חושבת שיש לי הכישורים להיות מורה לכל המקצועות (מה שאני לא חושבת שאני כאדם אחד יכולה לעשות באופן יעיל באמת), אני באמת לא מצליחה להבין מאיפה הזמן והמשאבים לזה. הייתי שמחה לשמוע על כך מנסיונם של אחרים.

zimes

New member
סדרי עדיפויות

בזוג, אם חיים באופן צנוע ולא מבזבזים כסף על גן, בגדים ייצוגיים + נסיעות + עוד כל מיני הוצאות לעבודה, משכורת אחת יכולה להספיק. כשהילדים גדלים - אפשר לעבוד חלקית או לעבוד מהבית. אני, למשל, עם תאומים בני שנתיים, לא חושבת שאמצא עבודה שתכסה הוצאות גן פרטי לתאומים וגם תאפשר לי להיות בבית בזמן כדי לקחת אותם מהגן. בעצם, אולי אם הייתי מתחלקת עם בעלי באחד מביא אחד מחזיר, אבל אז שנינו לא היינו נפגשים (תופעה רגילה במשפחות עם שני הורים עובדים). ואז - את כל הכסף שנחסוך מהפער המצומצם בין המשכורת שלי להואות הנ"ל, נבזבז על חופשות בגלל היומיום המתיש. לא תודה.

ולא בזוג?

במקרה שלי אני מפרנסת יחידה ואם חד הורית (בקרוב). זה פשוט נשמע לי בלתי אפשרי לחלוטין...

zimes

New member
זה תשאי את נאוה וחגית ../images/Emo8.gif

האמת - אני לא תופסת איך מסתדרים לבד, גם עם ילד במערכת החינוך. אני מאוד מאוד מעריכה אמהות שמצליחות לגדל את ילדיהן לבד, בלי להתחרפן או להתמוטט.

../images/Emo6.gif קשההההה - קשה להיות חד הורית

קשה עוד יותר לעשות חינוך ביתי כחד הורית. ואני אישית גם עצמאית
ובכל זאת, לא הייתי עושה אחרת

בהודעה ארוכה מאוד שכתבתי הבוקר...

וסירבה משום מה להיקלט, סיפרתי קצת על התלבטויות הלוגיסטיקה, ואני אכן חושבת שבגדול זה ענין של סדר עדיפויות (אם כי לא רק). אני מסכימה עם zimes, גם במקרה שלי הצטמטמתי עד למינימום כי נושא החינוך של אלה הוא בעל עדיפות עליונה בעיני. גם אני מפרנסת יחידה. אני עובדת כרגע חצי מישרה כדי להוציא אותה מוקדם מהגן. כשהנושא הזה עלה, כשאלה נולדה, היה לי ברור שאצטרך לעשות שינוי גדול בחיי כדי לממש את מה שנראה לי נכון. כלכלית, לא היה תמיד קל להיות איתה בבית, אבל מצאתי את היופי שבפשטות (אחרי חיים מאוד חומריים שהיו לי ב"גלגול הקודם"...
) והבדלתי בין מה שחשוב לי יותר ופחות. חלק מהסיבות למצוא מסגרת חלופית (ולא חינוך בבית) הוא אכן ענין היציאה לעבודה, למרות שרבים מהמחנכים מהבית עשו שינוי בעיסוקם ועובדים היום מהבית.

אותו נסיון שתארת הוא ההתלבטות שלי

לעשות בחירות למי שכל עולמו כרגע תלוי בך זה מפחיד והפחד נובע בדיוק ממה שהרגשת מה שאני רואה כנכון דרך עיני שלי אולי לא יהייה הנכון לילדי ומצד שני אני הרי צריכה לעשות את הבחירה לפי אמונתי שהרי אותה הוא ידע אם כך או אם כך לגבי מוסדות קונבנציונאלים או לא אני סקפטית באותה מידה חינוך ביתי מבחינתי הוא ביתי נקודה ולא שאני לא סקפטית לגביו

תתרגלי. זה אחד הדברים שמאפיינים

את אוכלוסיית היעד של הפורום הזה. כל הזמן יש שאלות והתלבטויות. כל הזמן יש את השאלה הנוראית הזאת בראש: אני עושה החלטה נבונה? אולי אני מזיקה לילד שלי ללא תקנה? לשמחתי, מידי פעם קורה משהו שמרגיע ונותן כוח להמשיך. זהו בדיוק מקומו ותפקידו של הפורום הזה. זה בדיוק המקום לבוא ולספר על הפחדים והקשיים. כשאדם עושה בחירה, הוא תמיד מוותר על משהו אחר. אנחנו בוחרים עבור ילדינו כל כך הרבה דברים, שבטוח שאנחנו טועים לפעמים. חשוב לזכור שאנחנו אנושיים, ושהילד שלנו חי עם המון בחירות שאנחנו עושים בלי לחשוב עליו... אנחנו בוחרים היכן נגור, את כמות הזמן שפנוי לנו עבורו, אנחנו קובעים אם יגדל באווירה דתית או חילונית, וכן, אנחנו קובעים את החינוך שיקבל - לטוב ולרע. בחירה שתהיה נהדרת לילד אחד שלנו, יכולה להיות מוטעית לחלוטין לילד אחר... את יכולה לעשות רק את מה שאת יכולה! אפילו לא מ"מ אחד יותר.

הנסיון הזה הפך גם אותי לשונה לתמיד

אני אומנם באקדמיה אבל אני סבלתי וסובלת יום יום מקשיי הסתגלות. האלם הראשון שלי היה שלא כולם מגיעים לאונברסיטה כי הם אוהבים ללמוד! האלם השני כשביקשו ממני לא לשאול שאלות בסמינרים או בהרצאות כי החומר עשוי להופיע בבחינה. וזה לא מפסיק... אני חושבת שהתיכון לימד אותי לחשוב בעצמי ולהיות ביקורתית וכמה הייתי רוצה שהילד שלי לא יצטרך לחכות 9 שנים כדי לקבל את זה! ולכן בעצם אני כאן. כדי ללמוד וכדי להבין. אני לא מאמינה שאני יכולה להיות מורה טובה לכל המקצועות אבל אני בטוחה שאם אני לא אמצא אלטרנטיבה זה מה שיקרה כי לימדתי בבית ספר יסודי, באחד שנחשב טוב, ומה שראיתי שם במשך שנה הספיק לי לכל החיים.

למעלה