שאלה+תאוריה

אלואט

New member
שאלה+תאוריה

אני לא קראתי עדיין את הספר השישי אבל ע"פ מה שאני יודעת וחושבת זה ככה הנבואה מתיחסת לנוויל ובעצם זה שיוכל להרוג את וולדמורט הוא נוויל שלא יודע על זה אז הארי ינסה להרוג אותו יחד עם רון והוא יהרוג את שניהם. ואז נוויל איך שהו יגלה שזה בעצם הוא ואז או שהוא יצליח להרוג אותו או להשתפן.. הייתי רוצה שתענו לי בלי יותר מדי ספוילרים.. תודה

think about me

New member
אני אתבסס על הספר ה5 ../images/Emo13.gif

דמבלדור מסביר במפורש להארי שבגלל שוולדמורט בחר בו ולא בנוויל אז רק הארי הוא זה שיוכל לחסל בסוף את וולדמורט [או למות בקרב איתו
]. חוצמזה, לא נראה לי הגיוני שהסיפור ימשיך אחרי שהארי ימות [אם וכשזה יקרה] - הסיפור תמיד מסופר בגוף שלישי, אבל זה כאילו מספר שעומד צמוד להארי... אפילו רואה מתוך העיניים שלו ושומע מתוך האוזניים שלו... אני לא חושבת שאפשר לתאר את מה שקורה אחרי שהוא מת
. אבל לכי תדעי, בעצם.

ToryMaster

New member
המ

זה לא שרק הארי יוכל לחסל אותו, אלא שהוא צריך לעשות את זה אחרת הוא לא יוכל לחיות. למיטב הבנתי זה לא אומר שרק הוא יכול, אלא שזה בעצם מה שיקרה [או שוולדי יחסל אותו].

2 Mיכל

New member
טוב אז..../images/Emo42.gif

בנבואה כתוב במפורש שוולדמורט יסמן אדם כשווה לו. הצלקת של הארי נוצרה, למיטב ידיעתנו, בלילה בו וולדמורט תקף אותו. מאז הוא מרגיש אותה צורבת כשוולדמורט בסביבה או נתקף ברגשות עזים. אם זה לא מעיד על הבחירה לפי הנבואה, אני לא יודעת מה כן (ואפילו אם תגידי שהארי מדמיין הכל, הוא עדיין לחשנן).

אלואט

New member
אבל..

הרי וולדמורט לא שמע את הנבואה.. ואולי יש אפשרות שהוא סימן את הארי בלי שהוא ידע על קיומו של נוויל בגלל שוולדמורט פגע בהורים שלו בצורה שונה מההורים של נוויל.

2 Mיכל

New member
נראה לי שהוא כן.../images/Emo42.gif

וולדמורט שמע שהילד יוולד בשלהי החודש השביעי להורים שנמלטו מפניו כבר 3 פעמים. החלק שהוא החסיר היה שלהארי יהיו כוחות שהוא לא מכיר ושהוא עצמו יהפוך אותו לשווה לו. זה לא שהוא לא שקל את האפשרות של נוויל (ואם זה לא ככה, אני אתאכזב), אלא שהוא חשב שהכוונה הייתה להארי או החליט ללכת עליו קודם ואולי אח"כ לחסל גם את השני. העניין הוא שברגע שהקללה חזרה על וולדמורט והוא לא הצליח להרוג אותו בכל כך הרבה נסיונות בשנים האחרונות, הוא כנראה הבין שעדיף לו לשמוע קודם כל את הנבואה במלואה. ואני אשאל אותך משהו אחר - נגיד שהנבואה באמת הייתה מדברת על נוויל, וולדמורט לא היה רודף את הארי גם ככה כדי לנקום בו?

Gizmo16

New member
נו, זה בדיוק העניין.../images/Emo28.gif

הכל נלקח בחשבון. בעצם העובדה שוולדמורט לא שמע את הנבואה במלואה, היא זאת שגרמה לו להגיד "נו מה זה משנה, נלך להרוג את הילדים לא חשוב איזה נהרוג קודם, הם סתם תינוקות ואני נורא חזק" אם הוא היה שומע את הנבואה במלואה הוא היה מבין שזה שהוא ייגש אליו קודם יסומן כשווה לו ויהיה זה שיביא למותו. ואז הוא היה או: א. בוחר בנוויל כי הוא נראה פחות מבטיח ב. מחכה לראות מי מהם יגדל להיות יותר טיפש וחסר כישרון ומנסה להרוג אותו כי יש לו יותר סיכוי ג. פועל בחוכמה ולא מנסה להרוג אף אחד מהם, וככה לא מסמן אותם כשווים ולא מציית לנבואה. נבואות יכולות לא להתגשם, זה עניין של בחירה חופשית. מה שטוב בנבואה הזאת זה שהיא מסתמכת על זה שהוא לא ישמע אותה במלואה ואז בעצם הבחירה החופשית שלו לא תהיה בדיוק חופשית. מקווה שהבהרתי את עצמי
ובקיצור- לא, נוויל לא יכול להיות הנבחר, זה כתוב המון פעמים בספר החמישי במלא צורות שונות...

אלואט

New member
אני לא יודעת...

אני דווקא חושבת שוולדמורט לא החשיב בכלל את נוויל וחוץ מזה כאשר וולדמורט עשה להארי את הצלקת הוא העביר לו כמה מהתכונות שלו הרי כך פעם שהוא מתקרב הצלקת מציקה לו אז יכול להיות שברגע שוולדמורט יהרוג את הארי יקרה לו משהו גם? או אולי הוא אפילו ימות? בגלל שבזכות הצלקת הם נורא "מקורבים"

נשבר לי1

New member
המממ..

וולדמורט שמע חלק מהנבואה.. הוא שמע רק שהאיש שישתווה לו בכוחו ויוכל לקרוא עליו תיגר יוולד ביולי באותה שנה.. גם הארי וגם נוויל נולדו ביולי מה שהוא לא שמע שהוא עצמו זה שיסמן את השווה לו וייתן לו כוחות שווים לו לכן במקום לשלוח איזה מסכן לזרוק אותו מהצוק הוא בא בעצמו ואכל אותה..

אלואט

New member
נו בדיוק!

וולדמורט כנראה עדיין לא ידע על קיומו של נוויל והפרופסור אמרה לדמבלדור על הנבואה עוד לפני שוולדמורט סימן את הארי. אז כנראה וולדמורט היה יהיר והסיק מזה שזה הארי. בגלל שההורים של הארי נהרגו בצורה שונה ואכזרית יותר מההורים של נוויל. אז הוא סימן את הארי אבל בעצם אולי זה בכל זאת נוויל

יש לך טעות ../images/Emo29.gif

דמבלדור אומר שוולדי בחר בהארי כי הוא ראה בו איום יותר גדול מנוויל, כי הוא הזדהה עם חצוי הדם יותר מאשר עם טהור הדם. כלומר, וולדי בכוונה הלך להרוג את הארי (אם הוא התכוון להרוג גם את נוויל או לא, אני לא יודעת), הוא לא החליט סתם להרוג אותו באופן שרירותי.

איזו דרך לנהל דיון... |ירח\

נתחיל מזה שאני בת. נמשיך בזה שאם אין לך משהו אינטיליגנטי להגיד, עדיף לא לדבר בכלל. ונסיים בזה שהגבתי לקסם, לא לך.

Gizmo16

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo28.gif

מסכימה איתך ביותר, אפילו שאמרת לי שיש לי טעות ואני לא אוהבת לשמוע את זה
רואה איזה חמודה אני

lol lypop

New member
אממממ ואני אוסיף

מישהו שמע על חצי הנבואה, אבל למישהן הזה אסור היה להיות בפונדק והעיפו אותו באמצע...כשאני אומרת מישהו אני מתכוונת כמובן לאחד מאוכלי המוות. וציטוט " [המנבא] שמע רק את החלק הראשון...לפיכך הוא לא היה יכול להזהיר את אדונו שאם הוא יתקוף אותך הוא מסתכן בהעברת כוחו אליך. " הכוונה היא שדמבלדור אמר את מה שאת אמרת..אבל אז הוא קצת סותר את עצמו כשהוא אומר שהוא שהוא לא ממש יכול היה להחליט באופן חכם..

הוא לא ידע את ההשלכות ../images/Emo29.gif

אבל הוא כן ראה בהארי איום יותר גדול מנוויל. הוא חשב שהארי יהיה זה שיותר מסוכן, ולכן הוא ניסה להרוג אותו ולא את נוויל.

Gizmo16

New member
אה../images/Emo3.gif נו מילא, זה לא מחליש../images/Emo28.gif

את התיאוריה שלי.. (להחליש את המסקנה שלי יהיה אם תספקי הסבר אלטרנטיבי, או אם תפגמי באמינות הניסוי או שכדאי שאני אשתוק לפני שהפסיכומטרי המרושע ישתלט עליי
) והחתימה שלך קרעההה אותי
L
L גדול
מאיפה זה
בכולופן, סבבה, תודה על התיקון

לא ניסיתי להחליש את התאוריה ../images/Emo29.gif

רק לתקן את הטעות
. החתימה שלי מספר של פראצ'ט שנקרא The Amazing Maurice And His Educated Rodents.

Gizmo16

New member
תעברי לחברתי, חוצפנית../images/Emo46.gif../images/Emo28.gif

יאמ, אני חייבת להתחיל כבר לקרוא טרי פראצ'ט
אני באה אלייך וגונבת לך המונמון ספרים שלו
(שלה
)

למעלה