שאלה תאורטית..

ran 15

New member
שאלה תאורטית..

אני פשוט לא יודע למה להתייחס... אני לומד למבחן עכשיו , ואני לומד - שדה מגנטי וכוח מגנטי... השאלה שנתנו לי היא שדה מגנטי כלפי חוץ הדף אליו נכנס חלקיק במהירות V ( זה לא עקרוני לשאלה..) בזוית 90 ל"בסיס" השדה...**דמיינו ריבוע ממנו יוצאים קוי שדה מחוץ לדף ואליו נכנס חלקיק ב-90 מעלות לאחת הצלעות של הריבוע ** א. מה תיהיה הזוית בין הכוח לבין המהירות במקומו החדש של החלקיק ? - זה קל = 90. ב. מהי הזווית הנוצרת בכל רגע בין הכוח המגנטי והמהירות ? - גם זה קל = 90 . ג. מה ניתן לומר על עבודת הכוח המגנטי בתוך השדה ? (- בזה אני מתקשה , מה כוונה ?! , למה אני אמור להתייחס ?..) האם לסעיף זה אני יכול להגיד 0 ? כי הוא תמיד אנך למישור התנועה ?!....אניל א בטוח בעצמי ואני דיי שובר את הראש בנוגע לזה , כי אני פשוט לא מבין למה הכוונה ? האם זה נכון לאמר את מה שאמרתי ? ד. מה תוכל לאמר על גודל המהירות ? - V , מפני שהתנועה בתוך השדה היא *תנועה מעגלית שוות מהירות* ה. - סליחה על זיוני השכל
, ותודה מראש
...

giladt02

New member
עבודה

העבודה קשורה מאוד לכוח בכיוון המהירות, או לפחות בכיוון התנועה. אם אין עבודה גם אין שינוי של גודל המהירות כי אין שינוי של האנרגיה. תחשוב כמה מהכוח המגנטי עובד בכיוון התנועה של החלקיק (רמז, 90 מעלות) ומשם תוכל להגיע לעבודה ולשינוי בגודל המהירות.

pelegs

New member
הערה קטנה

ד. מה תוכל לאמר על גודל המהירות ? - V , מפני שהתנועה בתוך השדה היא *תנועה מעגלית שוות מהירות* זה לא קורה סתם (וזה כמעט יחודי לשדה מגנטי אחיד וחלקיק טעון חשמלית). הסיבה שזה קורה קשורה קשר הדוק מאד מאד לשאלתך בסעיף ג - עבודה מוגדרת בעזרת מכפלה סקלרית של וקטור הכוח בוקטור ההעתק (שהוא תמיד בכיוון וקטור המהירות). רמזון קטן בשבילך

למעלה