שאלה שתמיד עניינה אותי

שאלה שתמיד עניינה אותי

קודם כל, אני רוצה להבהיר דבר כזה: אני לא פה בשביל ללגלג, או בשביל להציק או כל דבר אחר, אלא לשאול. למה להיות צמחוני??? זוהי שרשרת המזון!! גם בעלי החיים אוכלים בעלי חיים אחרים!!! חוץ מזה- שאתה אוכל פרי או ירק, אתה לא קוטף אותו ולוקח את חייו?? לדעתי זה בדיוק אותו דבר!! כאשר אתה קוטף תפוז מהעץ- אתה רוצח אותו!! הוא לא ייגדל ולא יפרח ולא ייצמח, אלא יאכל באכזריות ע"י בני האדם. מחכה לתשובות

Neta558

New member
יש לי גם שאלה מענינת

האם סימן שאלה אחד או סימן קריאה אחד לא מספיקים לך, בעיקר אחרי שאתה מדגיש שאתה לא פה בשביל ללגלג?
נקודה למחשבה. באשר לשאלתך, היא נשאלה כאן כבר דיי הרבה, כך שנאי ממליצה לרפרף קצת אחורה בפורום כדי לקבל מגוון של תשובות. אין לי הרבה זמן כרגע, אבל בכלליות: שרשרת המזון, לא רק שלא בהכרח תומכת בטענה שהאדם הוא אוכל בשר, היא גם לא רלוונטית לסוגיה המוסרית. במאמרים תוכל למצוא המון חומר על משקים מתועשים, האם תוכל להגיד לי שמה שמתרחש שם זה חלק משרשרת המזון? תזונה צמחית היא תזונה מלאה ומומלצת על ידי ארגונים רפואיים רבים. אולי בטבע ישנם בעלי חיים אשר טורפים בעלי חיים אחרים, אבל בני האדם בודאי לא זקוקים לכך, ואם אפשר להמנע ממשהו כל כך נוראי ושגורם כל כך הרבה סבל לבעלי החיים, מדוע לא לעשות זאת? באשר לצמחים-אין לכך כל ביסוס מדעי. מחקרים לא הצליחו להוכיח כי צמחים מרגישים כאב. באופן טבעי, אגב, הפירות צריכים להאכל על מנת שהצמח יוכל להמשיך במחזור חייו. העובדה שחיות אוכלות פירות היא חיונית להמשך הקיום של הצמח. ובכל מקרה, אין פגיעה בצמח כפגיעה בבעל חיים. יצא לי לדרוך על דשא, אך לעולם לא אבעט בכלב. וגם אילו לרגע נניח שצמחים חשים כאב (ושוב, דבר זה מעולם לא הוכח), הרי שתזונה צמחית היא חסכונית בהרבה ולמעשה צורכת פחות צמחים. הסברים מעמיקים יותר תוכל למצוא בהודעות קודמות... ואם אתה רוצה למקד את השאלה, אני אשמח לענות כשיהיה לי יותר זמן
יום טוב, נטע

veganoren

New member
לפי דעתי

צריך לנסח תשובה קבועה שתשר אצל מישהו וכשמישהו יבוא לישאל את השאלה הזאת (שוב) יהיה אפשר פשוט להביא לו את התשובה המוכנה

Neta558

New member
מוזמנים לנסח תשובות ל"שאלות נפוצות"

אני אכניס את השאלות האלה לשם בשמחה...

signforstuff

New member
תשובות לטענות נפוצות

אני אשמח להתחיל לנסח טיוטה לתשובות לטענות נפוצות נגד צמחונות, אבל אני לא רוצה לעבוד על זה שעתיים ואז לגלות שכבר יש את זה בפורום איפשהו. אז שאלה - כבר יש טיוטה או טקסט מוגמר של זה איפשהו? ובקשה - הנה רשימת הטענות נגד צמחונות (הרציניות יותר והמטופשות יותר ביחד), שהצלחתי לחשוב עליהן. אני אשמח אם תוסיפו לי עליהן. לאכול בשר זה טבעי (מבחינה אבולוציונית) ולפיכך מוסרי. לאכול בשר זה טבעי (מבחינה אבולוציונית) ולפיכך בריא. גם צמחים הם חיים (כמעט מתחשק לי לנסח אותה בתור "גם צמחים הם חיות"
) צמחונות גורמת נזקים בריאותיים. צמחונות לא הולכת ביחד עם כושר גופני (או בניסוח אחר " אני יותר חזק (ויש לי יותר שערות על הגב) מכל צמחוני שאני מכיר !! פאוו! פאוו! GROWL!"). צמחונות מנוגדת לדת. וזהו (זה קצת דל, אני יודע, אבל הראש שלי עסוק קצת באיך מסבירים למישהו על הכשל הנטורליסטי (אבולוציה מול מוסר, בהקשר הזה), והרבה בלימודים)

Neta558

New member
עדיין לא איגדנו את התשובות..

יש בטח הרבה הודעות עם שאלות ותשובות לאורך הפורום, אבל הן מפוזרות בינתיים, וקצת קשה למצוא אותן. כך שכל מה שתכתוב יהיה נהדר כרגע
וכל מי שנרתם למשימה ועוזר בכתיבה-אנא פצלו את התשובות שלכם-כל טענה בהודעה אחרת, כדי שיהיה אפשר להעלות את זה בנפרד לכלי השאלות

signforstuff

New member
נראה לי מצוין

אולי רק כדאי לחלק את זה, כדי שיהיה אפשר להפנות אנשים ישר לתשובה לטענה המסוימת שלהם, ולא לשלוח אותם לחפש בכל המאמר (אחרי הכל, זאת תרבות האינסטנט כאן, לא?).

enbalush

New member
חבל באמת שאין לינק לשרשורים בנושא..

יש המון טענות ללמה לא לאכול וכולן מאוד משכנעות... וגם אם לא היו הוכחות מדעיות לסבל של החיות ולעובדה שכל זה לא בריא... עדיין לא הייתי אוכלת חיות! כל אדם יכול להרגיש לבד ולחשוב לבד...למה לעשות מה שהחברה לימדה אותך? האם אתה מוכן לבלוע "אכזריות", "התעללויות", "כאב", יצור שפעם הרגיש, בכה, סבל, נשם, השמיע קול??? אותי זה מזעזע...תנסה ל"הרגיש", חיימון.

אני אענה

אפילו שנמאס לי משאלות כאלו!!!!! 1.יש לך חיית מחמד? אם כן, היית רוצה שיאכלו אותה? בכל מקרה- אכזריות האדם אל בע"ח לא נראת לי כמו חלק משרשרת המזון... אם יש לנו אפשרות (ויש לנו) לא להתעלל בחיות- אז למה שלא ננסה? בכל מקרה, אולי אדם הוא אחד מבעלי החיים הצמחוניים בשרשרת המזון?.. 2.איפה אתה חי?! אם תזונתך לא לקויה גם אתה אוכל צמחים, לא? עכשיו- בנאדם בשרי אוכל גם צמחים וגם חיות, כך שצמחונים גורמים פחות אבל. דבר שני, לגידול פרה נצרכים הרבה יותר צמחים משבנאדם צורך בחודש, אפילו (ורק עשירית (או פחות, לא זוכרת) מה שהפרה אוכלת נהפך לכשיר לאכילה לאחר שהיא נשחתת). דבר שלישי, זה הוכח שלצמחים אין מערכת עצבים, כך שכשאנחנו "הורגים" צמח הוא לא סובל. בכלל, כדי להתרבות צמחים צריכים להיקטף ולהאכל (או משהו בסגנון- אתם מוזמנים לתקן אותי)אנחנו חייבים לשרוד איכשהו, לא?..

is this love

New member
ובפשטות

עובדה: בני האדם לא חייבים לאכול בשר על מנת להתקיים עובדה2:בני האדם חייבים לאכול פירות וירקות וצמחים שונים על מנת לקיים את הערכים התזונתיים הבסיסיים של האדם.

איכסה

New member
מציע הצעה.

החתימה האישית שלך מזויעה, את חיה המדינה יהודית - ואחוז מסויים מהאנשים פה הם ניצולי שואה. זה בהחלט לא הזמן ולא המקום להשוות בין מלחה"ע השניה להרג חיות - ובואי לא נכנס לויכוח על הקמפיין של פטה. אני באמת מציע, מתוך כבוד לבעה"ח ולניצולי השואה, להעביר את המסר בצורה קצת יותר מתונה. מקווה שלא פגעתי ולא הזמנתי לעצמי ויכוח גדול,

איכסה

New member
קודם כל סליחה על כתיבת הודעה בלשון

נקבה. עוד משהו, היום שמעתי (מanitkar היקר
) שהמשפט מצוטט מפי ניצול שואה, אם את רק תוסיפי שם בסוף - ניצול שואה, זה באמת יעבוד יותר טוב. אל תחשבי שאני תוקף אותך, אני מאוד מסכים עם האימרה, אני רק לא חושב שמקומה הוא בחתימה אישית שנחשפת לכל קוראי הודעותיך. ב7 שנות צמחונות (לא הרבה, אבל סביר לילד בן 14) למדתי ששכנוע זה דבר שצריך לבוא במידה ובהדרגה - לקפוץ על מישהו עם אמרה כזו רק ירחיק אותו מהעניין. בכבוד רב (לא בצורה רשמית, סתם ככה),

למעלה