שאלה!!! שתיים בעצם!!!!

פיתגורס

New member
שאלה!!! שתיים בעצם!!!!

מישהו אולי יודע אם מותר ליהודי להיות עם צלב על הצוואר? ואם מותר להיות עם צלב ומגן דוד ביחד על הצוואר???

זוהר פ

New member
מותר הכל

למה שיהיה אסור ? אולי זה יכעיס כמה חרדים, אבל הם מתרגזים מכל שטות

B a n j o

New member
לדעתי

תעשה מה שבא לך אם אתה רוצה דיעה יותר מקצועית תשאל בפורום שאמאניזם ופאגאניזם הם נראה לי ידעו יותר הכל אבל שאלה של האמונה שלך

ליהודי מותר הכל..

גם לאכול חזיר, או לעשות מנגל ביום כיפור או להסתובב גלוח ראש עם קעקועים של צלבי קרס. בדיוק כמו שלכל בנאדם מותר לעשות הכל (גם לגנוב או לרצוח). הטאבואים על הדברים שכתבתי הם טאבואים חברתיים (יש בכלל ריבוי למילה טאבו? משום מה "טאבואים" לא מסתדר לי בעין בשעה הזו של היום). השאלה היא מה הצלב מסמל עבורך, ויותר מזה, מה הוא מסמל עבור אחרים. וגם עד כמה איכפת לך ממה אחרים חושבים או לא חושבים על העובדה שאתה עונד סמל שמייצג דת אחרת, דת שבעבר (ובצורה מסויימת גם בהווה ובעתיד) עמדה מנגד לדת השלטת במדינה שלך,ובאופן עקיף אומנם מאיימת באופן כלשהו על הקיום שלך, ולא, לא הדת היא הענין פה, אלא המדינה,והסמלים שלה, ומה שהם מייצגים. אני למשל, לא הייתי מעיזה ללכת עם צלב, לא בגלל ההקשר הדתי(אני כופרת בכל רמ"ח אברי), יותר בגלל המחשבה על הפגיעה ברגשות של אנשים מסוימים שעברו דברים נוראים רק בגלל היותם יהודים, ולא שאני מחוברת כל כך לצד היהודי שלי, אני פשוט מחוברת לאנשים. חלקם עלולים לקחת את הקטע של הצלב רע מאוד. באותה מידה אני נמנעת מלפגוע בכל אדם אחר, בלי קשר למי הוא או מה הוא, (או לפחות מנסה להמנע ). הממממ....אלו היו 30 שניות (לא מאוד מוצלחות) של גרררררררררר בניסיון להסביר למה היא מתכוונת כשגם לה עצמה לא ממש ברור מה היא מנסה להגיד. בואו נסכם בזה שאני תיכף הולכת לישון בתקווה לקום אחרי מינימום 8 שעות שינה (...Yeahhhh, Right)

זו מדינה חופשית

זכותך ללכת איך שאתה רוצה וגם רצוי ככה. רק תעשה לי טובה...אל תתקרב לשכונות חרדיות, הפינגוינים האלה יותר מסוכנים ממה שהם נראים.

Buffybot

New member
בפורים לפני שלוש שנים

כשהתחפשתי לבאפי, ענדתי צלב ממש זהה לזה של באפי, כי זה אחד מהמייצגים את באפי, נכון? אנשים בהחלט שאלו על זה, על ענידת הצלב. בפורים!

אשת קש

New member
אם כבר מדברים על פורים וצלבים...

בפורים לפני איזה 6 שנים ציירתי לי צלב שחור גדול על הלחי (כי התחשק לי,צלב באותה תקופה סימן בעיניי ייסורים וכאלה).באותו ערב איזה איש מבוגר, מוזר ומסתבר שגם ממורמר צעק עליי: מזה הדבר הזה על הלחי? ולמה יש לך אוזן באף? (הוא התכוון לנזם שלי!). אנשים, היזהרו מטיפוסים משונים בתל-אביב...

אני מכיר יהודי עם צלב על הצוואר

כלומר, הוא יהודי מקבוצה מאד מוזרה... הוא יהודי בלאום, מגדיר עצמו כיהודי בלאום, אבל כשזה מגיע לאמונות דתיות הוא מגדיר את עצמו כ- "יהודי שמאמין בתחיתו של ישו ובברית החדשה".

ANGEL N

New member
אני לא חושב שיהודי צריך ללכת עם צלב

אני יהודי גאה ביותר בדת שלי. הדת המקורית הראשונה והכי הגיונית וצודקת. בגלל שאני גאה כ"כ ומזדה עם הדת שלי אני לא הייתי הולך עם צלב שהוא סמל של דת הנצרות. אבל אם בא לך לך עם צלב, אבל רק שתדע אין באמת ערפדים אז זה לא ממש אפקטיבי. פחחחחח סתם סתם, תעשו מה שבא לכם אנשים העיקר שיהיה לכם טוב, שימו זין גדול על כל העולם

Marsha Figg

New member
שרה מישל היא שחקנית.

זה אומר שברגע שהיא נכנסת לדמות שלה היא כבר לא שרה מישל גלר, בחורה חביבה ויהודייה, היא נהיית באפי אן סאמרס, קוטלת הערפדים, שמשתמשת בצלבים כי אין לה ברירה, ושהיא (מה לעשות) נוצרייה. מזתומרת אם מותר לה? זה רק חלק מהמשחק שלה. אני אישית לא הייתי לובשת צלב על הצוואר כי זה נראה לי יפה, אבל אם אני אשתתף בהצגה למשל אני אלבש, כי זו דמות אחרת לגמרי. ואני גם חושבת ששרה דיי נוסעת בשבת ומדליקה אורות, היא לא חרדית, אתה יודע.
רחלי

max2k

New member
הא?

מתיי בדיוק היא הייתה בחורה חביבה ויהודייה? חשבתי שהיא אתאיסטית

Buffybot

New member
שרה

אז זהו, שלא הכל מזה נכון. שרה does עונדת צלבים. והיא רק חצי יהודייה, מה שאומר שהיא גם נוצרייה. אבל אף פעם לא ראיתי אותה עונדת מגן דוד. לפי הראיון איתה בגיא פינס, היא לוקחת קצת משני הדתות. שהיא לא חרדית זה ברור. אבל אני חושבת שהיא חוגגת גם חנוכה וגם חג המולד, כשיש את שניהם במקביל. או אפילו אני לא בטוחה שהיא חוגגת חנוכה... לפי דעתי יש לה חנוכייה בבית. אבל היא לא עושה טקס שלם או אוכלת סופגניות..

B a n j o

New member
לפי מה שהיא אמרה

היא מאמינה ב"שרה-איזם" אני יכול להתחבר לזה למען האמת, כמו שהאמונה שלי היא, בחוסר הגדרה מתאימה אחרת, "עידניזם"

smgfan

New member
שרה היא יהודייה שלמה.

בגיא פינס היא אמרה שאמא שלה יהודייה -מה שלפי המסורת הופך אותה אוטומטית ליהודייה שלמה (ולא לחיצ יהודייה). ושרה עונדת צלבים רק בשביל התפקיד של באפי או כל תפקיד אחר.

Buffybot

New member
טכנית בלבד!

זה שלפי היהדות הופך אותה ליהודייה שלמה זה רק טכנית, לפי מסורת. לפי גנים, whatever, היא חצי יהודייה, כי אבא שלה נוצרי. מסורת בלבד. אם אבא שלה נוצרי ואמא שלה יהודייה אז היא כן חצי יהודיה, לא משנה מה מסורת אומרת. מסורת זה מסורת. עם העובדה לא ניתן להתווכח. יש תמונות בהם רואים את שרה עונדת צלב, בקטסים וכאלה. ראיתי באתר על זה, יש תמונות וכאלה, לא זוכרת איפה בדיוק.

smgfan

New member
נראה לי שגם אבא שלה יהודי...

אני קראתי שגם אבא שלה יהודי, אבל אני לא זוכרת איפה. וששרה קיבלה את השם גלר (שם משפחה יהודי) מאבא שלה. ובקשר לצלב- אני מעריצה שרופה של שרה ויש לי טונות של תמונות שלה ואני לא ראיתי שהיא ענדה צלב בטקסים או בנושאים שלא קשורים לתפקיד שלה. אם יש לך תמונה כזאת אני אשמח לראות. בשורה תחתונה, לא משנה נוצרייה-יהודייה-חצי יהודייה העיקר שאנחנו אוהבים אותה וזהו.

B a n j o

New member
מה הקשר ???

לפי המסורת ? איזו מסורת? של היהדות? של משרד הפנים? מה זה משנה לה אם היא לא מאמינה? היא לא חייבת להיות יהודייה, אני לדוגמא, שני הוריי יהודיים אבל אני לא רואה עצמי בתור יהודי אם אני לא מאמין בדרך או בכל האמונה היהודית, מה שעושה את זה קצת חסר טעם. אולי זה גם מה שהיא חושבת? היא בעצמה אמרה את זה

Buffybot

New member
הנה אחת

ואני מסכימה עם בנג´ו בנוגע לאמונה. מה לעזאזל עם המסורת. וצירפתי קישור שמסביר קצת, פלוס עוד תמונות. רק ששמתי לב שמשהו שם לא נכון, בקשר לדת אמה. well... ועכשיו שאני חושבת על זה, באמת לפעמים שומעים שאבא שלה יהודי ומשם קיבלה את הגלר. אבל היא עצמה אמרה שאמה שלה יהודייה, וידוע וגם היא אומרת, שהיא חצי. אז......... הסתבך הכל

למעלה