שאלה ששאל אותי חילוני

בעריש

New member
שאלה ששאל אותי חילוני

ולא ידעתי מה לענות לו! דיברנו על טוב ורע וכו` ופתאום שאל: האם הטוב הוא טוב בגלל שאלוקים רוצה אותו או שאלוקים רוצה אותו כי הוא טוב? חברים נשארתי בפה פעור! ומה דעתכם?

הטוב הוא טוב מפני שהאלוקים רוצה....

כבר אמר חכם אחד שאלוקים רוצה רק להייטב וממנו יוצא רק טוב. והטוב הוא טוב מפני שיצא מהטוב. כלומר בגלל שהאלוקים רצה אותו(לפי הלשון שלך) ולא בגלל שהוא טוב בפני עצמו כלומר שהאלוקים רוצה אותו כי הוא טוב כי אין קיום פרטי לדבר בעולם בלי הוויותו ע"י האלוקים.

א77

New member
למה בפה פעור?

בעל פעור נשאר בפה פעור עד כי אף הוא הושמד לאחר יציאת מצרים
טוב הוא טוב כי הוא טוב. אם תלך חלילה על האפשרות שהטוב הוא טוב בגלל שאלוקים רוצה אותו או שאלוקים רוצה אותו. כי אז יבוא הגוי עובד האלילים ויחליט שגילולי עץ ואבן שלו רוצה איני יודע איזה ג'וק, וממילא זה יהיה טוב לדעתו. הטוב זה עשיית מעשים טובים. החשבת שלגנוב זה רע רק בגלל שה' לא רוצה את זה. הרי זה הא בהא תליא. רע זה רע, ואוהבי ה' שנאו רע, כי הוא יתברך שמו, שונא רע.

בעריש

New member
א77 לא תיקנת כלום.ואינו

פשוט כ"כ וכמו שצידד ירושלמי חם בהיפך.דאם נאמר שהוא רוצה אותו כי הוא טוב.צ"ל לפ"ז שהטוב קדמון כמוהו והטוב מסבב שירצה בו ונמצא רצונו תלוי בסיבה מבחוץ.ועוד כי לפ"ז "טוב" מוגדר בלי צורך באלוקים רק הוא תכונה של הטוב שאלקים רוצה בו.וא"ת בהיפך שמה שאלוקים רוצה הוא טוב .ג"כ ק` דא"כ לא הגדרנו כלל מהו טוב רק אמרנו שאלקים רוצה מה שהוא רוצה.הכלל צע"ג

א77

New member
כן צע"ג בפרט מה שהוספת

טוב הוא טוב ואין מקרא יוצא מידי פשוטו.

11שוקי 1

New member
תשובה

את הטוב ברא אלוקים. ובכלל אני לא מבין איך אדם חילוני יודע מהו טוב האם מותר לעני לגנוב לחם מעשיר.?

למעלה