שאלה שערוריתית

backdoorslam

New member
הערה קטנה לשאדופאקס + הערונת לWD

לדעתי לא ניתן להתפלמס על השאלה הראשונית שהעלתה כאן wolfdragon. ברור שכל אחד יעלה את העדפותיו האישיות, ולכן לא ממש ניתן לחלוק פה על אף דעה. למרות שהוויכוח יהיה סימנטי בלבד, אני בטוח שוכלנו נוכל להסכים על הדבר הבא: נניח שלקבוצת שחקנים מתואר מצב היפטוטי על קיומה של מסילת רכבת. לנוכח העובדה הזאת, שניחתה מפיה של המנחה, מזדעק אחד השחקנים "ובאיזו מסילת ברזל מדובר? שהרי ידוע לכל שבעולם נהוגים שלושה תקנים שונים לרוחב מסילה: אירופאי, רוסי ותורכי!" ואת כל זאת השחקן אומר בקול שמזכיר מעט את מפעיל הבובה של בנץ מ"רחוב סומסום". זה שחקן גרוע- מנתק את כל שאר חבריו השחקנים מאווירת האין-פליי בגלל שטויות שבמילא קרוב לודאי שהדמות שלו אינה יודעת. את רואה wolfdragon, עד כדי כך נצרבה בי הטראומה.

כן, אני חושבת שכולנו קיבלנו כוויות

מאותו שחקן ספציפי. כמו שאמרתי - יש בעניין גבולות. ועם זאת - תחשוב שאם השחקן שואל מפני שאם הפסים הרוחב מסוים, הוא יודע על מקום שאפשר להשיג בו קרון מתאים (מאלה ששני אנשים מפעילים ידנית, כמו במערבונים הישנים), אבל הוא יודע שצריך לגנוב אותו, ומחברה שמייצרת קרונות שמתאימים רק לסוג אחד - השאלה רלוונטית... זה עניין של שיקול דעת.

shadowfax

New member
זו שאלה טובה אבל גם אישית

אני רואה שחקן טוב כשחקן שיכול להפריד בין הדמות לבין עצמו, ז"א יכול להחזיק את דמותו כישות אמיתית, שכאשר הוא משחק את דמותו היא עיקבית הגיונית עם רצונות ורעיונות. שחקן שיכול לעשות זאת תמיד יחשב בעניין כשחקן טוב.

תשובה שערורייתית?

שחקן שמפתח את הדמות שלו לאורך המשחק ומתגמש עם האופי שלה בלית הצורך. ז"א, אם התכנון המקורי היה לקחת אותה לאיזשהו כיוון, והדמות התקדמה יפה מאוד לכיוון הזה, ופתאום קרה משהו שהסיט אותה (או - יכול היה במידה רבה להסיט אותה) לכיוון אחר לגמרי באופן תמידי - שחקן טוב היה הולך על זה. לוקח את זה בשתי ידיים וממשיך לרוץ. לשחקן צריך להיות אכפת מהדמות. אם הוא לא מתחבר לדמות שהוא משחק, הוא לא יוכל בחיים להצליח להביע אותה, לדעת מה היא חושבת. הדמות, בעצם, צריכה להיות מין "חבר נפש" של השחקן, כדי שהשחקן יידע רוב הזמן מה הדמות חושבת ואיך היא תגיב (למרות שאני בטוחה שלפחות לכמה מאיתנו קרה כבר שהדמות שלהם הפתיעה אותם פעם או פעמיים).

Gilgam69

New member
תנין, יותר ירוק או יותר ארוך?

(כל הזכויות שמורות לדרגורן) חבר'ה, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. כל אדם ואדם (או גמד או זוטון או ננס... לא, לא אלף, בהחלט לא אלף) מגדיר משחק טוב או משחק מהנה בצורה שונה ולכן לענות על כזאת שאלה זה לא יותר מדיעה אישית מאוד לא אובייקטיבית ולא מייצגת. זה בדיוק כמו השאלה שנשאלה כמה הודעות למטה מה יותר טוב... הנה פה. אין תשובה אחת... אין אפילו תשובה זהה, גם אם שני אנשים חושבים אותו הדבר זה לא יהיה בדיוק ב-100% אותו הדבר. שוב אני חוזר ואומר: על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. לילה טוב לכולנו.

כן

הוא אכן יותר ארוך או יותר ירוק. ברור שזו תשובה סוביקטיבית. אני סקרנית לדעת מה התשובות הסוביקטיביות של כל אחד. הויכוח בין שדופקס וביני הוא עתיק, אל תלחץ ממנו.

למעלה