תראה, תשמע, תבין
בוא ניקח דמות דמיונית שלא שוחקה מעולם, למען יבינו גם דלת העם על מה אנחנו מדברים בלי להצטרך להסביר קמפיין שלם בכתב: נניח שאתה לוקח את יוצמך, דמות עם שם מגוחך, אך, לעומת זאת כישורים נפלאים של בארד. יוצמך זה הוא לא רק דיפלומט שהיה יגול לדרום לסדאם לוותר על כיסאו הרם לטובת נופש לכל החיים בכלא בסעודיה אלא גם זמר ממדרגה ראשונה המלווה את עצמו בכלי זמר מסוגים שונים. המשימה העומדת עתה בפני יוצמך היא לשחרר את חבריו חסרי המזל מהכלא העירוני לאחר שניסו בלא הצלחה יתרה לכייס את המאזינים לצלילי שירתו הנאצלה (ולא ברור למה הם טרחו, הרי הקהל היה נותן כל סכום שיוצמך היה מבקש אם רק ביקש זאת). יוצמך מוצא את עצמו נואם לקהל העיר. עכשיו בוא נדבר על איך אתה משחק את זה : מכיוון שנואם גדול אתה לא - יש לך 2 אפשרויות - אחת להגיד "אני נואם לפני הקהל" ולזרוק קוביה או לחילופין, לזרוק כמה בדיחות בשמו של יוצמך ולהגיד "וכך ממשיך הנאום" ולזרוק קוביה - מה עדיף? עכשיו, מעבר לזה - נניח שהיית אומר מראש בואו נראה - אמנם לשחק בארד זה אתגר לא נורמאלי בשבילי, אבל בואו נעשה אותו דומה לי מספיק כדי שאוכל לחיות בעורו במידה שתאפשר לשאר חברי הקבוצה להרגיש מחוברים למציאות המשחקית. המקום נואם דגול אתה בונה אותו כוירטואוז בשירה ובנגינה, ושחקן מוכשר. ועכשיו אתה אומר שהוא לא נואם לקהל, אלא מציג להם הצגה עם מוסר הסכל, הצגה שללא ספק כGM ותיק ומוכשר תוכל לרקוח במוחך הקודח. מה יהיה יותר נעים למשחק לך ולשאר חברי הקבוצה? לכל מצב יש כמה פתרונות, לכל תכונה יש כמה פנים. גם לתכונה שאין לך אפשר למצוא פן שקל לך מספיק להזדהות איתו כדי שתוכל לשחק אותו עם מקסימום משחק תפקידים ומינימום התערבות של קוביות. זה באשר לכישורים. עכשיו לגבי המידע - נסיוני שונה משלך באופן מהותי. רוב משחקי התפקידים ששיחקתי בהם היו מבוך של מידע, מידע מטעה, מידע לא דרוש ומידע שאי אפשר להסתדר בלעדיו. זה סוג המשחק שאני נהנית ממנו (אישית), ואם עקבת אחרי העידכונים שלי יכולת לראות שלא רק שנהניתי מההרפתקאה האחרונה שהיתה בסגנון הזה (ואל כמובן) אלא גם נהנו אלו שקראו את הסיפור המפותל מדי. אתה רוצה לשלוט במידע- אין בעיה - הסתר מהדמויות - לא מהשחקנים. אם שחקן רוצה לשחק את הדמות שלו הוא צריך ככל האפשר לדעת מה שהיא יודעת, ולהיות מסוגל - בראשו אם לא מעבר לכך - להשתמש בכל הקישורים שלה. ואם אתה רוצה לדעת למה אני מתכוונת למשל, קח את הדמות של קרן, שהיתה עם המון יכולות, אך היא לא ידעה להשתמש בהן או לאיזה כיוונים אפשר לקחת אותן, וראית עד כמה זה פגם באותו קמפיין בו חיו רנגורת' ואמרלדה.