שאלה שעולה לי הרבה

שאלה שעולה לי הרבה

מתוך שיחות עם אבות גרושים לילדים גדולים וגם עם האבא הפריט של ילדי חושבת על זה ולא מצליחה להבין... הילדים בבית אבא - אורחים אין להם מפתח הם צרכים להודיע שמגיעים ולפעמים גם אומרים להם - לא! למה בעצם? ואל תספרו לי על פרטיות ועל חיים ראבק זה הילדים שלך! למה זה לא הבית שלהם?

ס י ו ן1

New member
להרגיש ב../images/Emo82.gif זה הכי חשוב

שאלה באמת חשובה ניצת לרוב כשאני מכירה גרושים טריים (משום מה תמיד יוצא לי להכיר כאלה) אני תמיד מיעצת להם להתחיל בחלק הזה עם הילד/ה שלהם, להקצות להם פינה חמה בבית/בדירה, לקנות להם דברים משלהם ולגרום להם להרגיש נח מכדי להביא מבית האמא עוד דברים אישיים כדי ליצור להם את הפינה האמיתית אצלו. אולי לא חשוב המפתח, אבל חשובה המטרה שהם אמורים להגיע בכיף תמיד ובכל רגע להתקבל בברכה, גם אם יש חברה וגם אם יש אישה חדשה עם או בלי טבעת וילדים, חלק חשוב בהחלט לבוא וללכת כאילו נמצאים אכן ב
, לא צריך להיות הבדל בין אמא לאבא חוץ מההבדל הקטן היכן גרים ותו לא. אצלי אישית הם לא מרגישים בבית אצלי כי בעצם אין לו בית למיטב ידיעתי, הוא חי אצל החברה שלו שלה ילדה וזה עוד מצב שיוצר אצל ילדיי עוינות וזרות שם אצלו, בחופשים ארוכים ולפעמים אפילו בשבתות רגילים הוא לוקח אותם אל אימו ולא תמיד אפילו נשאר שם איתם, כך שאני מנחשת שהם נורא מבובלים מכל המצב אצל אבא, לגביי חפצים אישיים ופינה משלהם אין להם ואם הם שוכחים שם משחק או סתם פריט לא תמיד הוא יודע היכן לחפש אותו עבורם. עצוב שכך חבל שכך ועדיף ולא היה כך

antigone

New member
תופעה מוכרת....

האבות האלה לוקחים לעצמם את הפריוילגיה שלא יחדרו לחיים ולפרטיות שלהם, ואין להם גם בעיה להציב את הגבולות , כאילו שהילדים שלהם שינוי סטטוס אחרי הגירושין והם הופכים לאורחים או חברים ... יש כאלה שנותנים מפתח , כביכול "תרגיש בבית" אבל תעדכן אותי לפני שאתה מגיע או מתכנן משהו..!! מסתבר שהבית שלהם נשאר איפה שהאמא נמצאת אני מקווה שלא כל "האבות" כאלה אבל הרוב כן .....

אין מה לעשות

אנו הנשים הם עיקר הבית לרוב ועל כתפינו מוטלטת החובות וגם הזכויות.ואם קורה משהו בחינוכו של הילד גם תהיה לאקס הפריבילגיה לטעון שזה בגלל החינוך שלנו ולא חלילה בגלל התיחסותו אליהם. כמה טוב שאנו קיימות

*יערית

New member
אין לי תשובה עבורך

ויודעת שאם יהיה לו םינה משלו הם אף פעם לא ירגישו חופשי שם...אלא אם כן יחול בו שינוי...זה עצוב,אבל זוהי מציאות שרק מתעצמת.

s h o o s h a

New member
לא יודעת לענות לך כי

האבא של הילדים שלי הוא כל כך לא מה שתיארת כלפי הילדים שלנו לכל אחד מהם מפתח של הבית, באים והולכים כאוות נפשם, לא צריכים הודעות/התראות מראש. לא יודעת ... אולי הוא "עוף מוזר" בשמי האבות הגרושים אבל בנקודה זו בהחלט מורידה בפניו את הכובע ומעריכה אותו מאד על מה ומי שהוא.

דליית הרצוי מתוך המצוי...

לא יכולתי שלא להזדהות עם סיטואציה זו.... יותר מפעם אני מהרהרת בכך, שוב ושוב מגיעה אני לאותן המסקנות: אם חשים ילדיי כי הם בגדר אורחים אצל אביהם הרי שרק לכך יכול אביהם להגיע למערכת הקרבה ואחריות של עד"אורחים". השלמתי כי אין זה ישתנה, החוק יישנה זאת? ברור שלא.... מילותיי החלקלקות תשנינה זאת...? קל וחומר שלא... כי אם ליבו של אב זה אינו נושא פניו לבניו, הרי ש...רק לכך הוא מסוגל... הראייה לכך היא שמבעלים שכאלה התגרשנו.לא כן? רק שכעת...הפעולה שהם יוצרים הינה פועל יוצא...להמשך ההתנהגויות שלהם , חסרות ההיגיון ובלתי ניתנות להבנה ולו בקרב הורים ביולוגיים שמן הסתם אמורים לפתוח ביתם..לילדיהם, בשר מבשריהם.... התנהגות זו הינה..אותה גברת בשינוי אדרת. אני מניחה, שעוד תירבנה פעולות, לצערנו הרב, בקרב אותם "מכניסי ילדינו" כאורחים. הדבר היחידי שאני נאחזת בו הוא...שאלה הם ילדיי..ואני אחראית עליהם, הם כל עולמיייייייי...האחריות הבלעדית היא...עליי..ממני יקבלו לא 50% של אחריות, אם כי 100 % . על דבר 1 ויחיד אני מצירה..והוא : אני מנסה להיות בנעליהם של ילדיי...לללכת באותה הדרך..והמסלול שעליהם לעבור..להגיע לפתח בית הנוהג בהם כב"אורחים"....תהיתי באם חשים..מנוקרים או..אי נוחות... עודני תוהה, אולם דבר נוסף מחזקני...הבנתי שילדיי..מעבר ל"סתגלנים.." יש ביכולתם למצוא הנחמה מכל דבר ולהיאחז בה, באותה הנחמה, ולהגיע אליה בדרך לא דרך...דומני..שלמרות גישת ה"אורחים" שלה הם זוכים...הם הצליחו להתעלות..ולהפיק ההתקרבות והאהבה מאביהם.... תענוג של דור! יש ביכולתם להבחין ולדלות הרצוי מתוך המצוי... אורחים או לא אורחים..העיקר שהם מחייכים...כי חיוך של ילד..אין שני לו וחיוך של ילד..ותחושה נעימה היא אינדיקאציה חתומה לזה שהגיע הילד לסיפוקיו וקיבל "צרכיו" גם אם הדרכים אינך כשרות... איריס

יהודה א

New member
אולי אני שונה

אבל לבני הקטן יש את הפינה שלו לבני הגדול יש מפתח לבני הקטן אין מפתח אבללללללללללל זה מהסיבה שהוא עלול לעשות דברים שאסור לו לעשות שלא בנוכחותי וכן אצלי זה ביתם ש"ש

° זואי °

New member
אצלנו זה לא ככה

יש להם מפתח לבית שלו, יש להם חדרים משלהם שם הם יכולים להגיע מתי שרוצים לשם, זאת דווקא אני שמתעקשת שיודיעו לו כשהם מחליטים לקפוץ, כי אני חושבת שלכל אחד מאיתנו מגיעה הפרטיות שלנו לפעמים. הבן הולך לשם כל יום אחרי ב"ס עד שאני חוזרת מהעבודה כדי לעשות הפרדת כוחות בינו לבין אחותו. בקיצור, יש כאלו ויש כאלו, זה לא ענין של גברים זה עניןם של אופי של אדם ספציפי.

זואי

בשאלתי לא עשיתי הכללות ותמיד מעריצה מי שאצלו זה אחרת (גברים שכאלה זוכים אצלי בנקודות זכות מראש...) אבל לא יכולה להתעלם מכך שהתופעה נפוצה ועכשיו שאלה לי אלייך מה ז"א - לכל אחד מאיתנו מגיעה הפרטיות שלו? לא שאיני מסכימה עם הצורך, אבל ראבקקקקק זה הבית שלהם (אמור להיות) שאני אומר לילדים להתקשר לפני שהם באים הביתה?
ואיני מדברת על קטנטנים שזקוקים לנוכחות שלנו בבית אני מדברת על ילדים גדולים ועצמאיים...

° זואי °

New member
אני אסביר

נגיד החברה שלו באה אליו והוא לא תיכנן שהילדים שלו יגיעו באותו הרגע כי הם אמורים להיות אצלי. אם הם יגיעו בלי להודיע, הם עלולים לתפוס אותו במצב לא נעים (הייתי מעונינת שיבואו לך בהפתעה ויתפסו אותך עם החבר בדיוק באמצע?). או דוגמא אחרת, הם הולכים אליו אבל הוא בכלל לא בבית. או דוגמה אחרת, הילדים אמורים להיות אצלו ולכן את תכננת מסיבה גדולה והם מגיעים בחזרה בהפתעה. אלו סתם דוגמאות יש עוד. אז נכון, אלו ילדים שלנו ואנחנו אמורים להיות שם עבורם תמיד. אבל גם לנו יש חיים משלנו ואנחנו לא יכולים לעצור את הכל בגלל שאולי הילדים יקפצו. וזה לא ממש מזיק להרים טלפון ולהגיד אנחנו מגיעים. אני לדוגמא תמיד שואלת את האקס באיזו שעה הוא מחזיר את הילדים, לא כי זה לא הבית שלהם אלא כדי לתכנן את היום שלי בהתאם בכדי שכשהם יגיעו אני אהיה שם בשבילם. ואת יודעת מה, לפעמים, כן, מגיע לנו את הפרטיות שלנו אפילו שהם ילדים שלנו. כמו שלהם מגיע החיים שלהם והפרטיות שלהם, גם לך מגיע לחיות את חייך וחלק מהזמן שבו את חייה את חייך מגיע לך שהוא יהיה עבורך בלבד וגם לאקס מגיע. במיוחד כשאלו ילדים גדולים ועצמאיים. זה לא אומר שאת לא אוהבת אותם, זה לא אומר שאת לא רוצה בקרבתם זה רק אומר שמגיע לך גם זמן לעצמך.

כאן כבר אנחנו מדברים

ואם החברה שלו באה אליו ,אז מה? ילדי בכל זמן נכנסים ויוצאים מהבית . הם אף פעם לא יכנסו לחדרי בלי לנקוש על הדלת תחילה (וזו התשובה על ה"לתפוס אותי באמצע") ואם תכננתי מסיבה גדולה אשתף אותם,הרי הם שותפים בחיי לא? גם כשהם מתכננים מסיבה הם משתפים אותי ואפילו לא צרכים לבקש שלא אהיה , זה ברור. אבל יש לי תחושה שאת מדברת על יחסי אנוש ברורים שאמורים להיות בין בני אדם, ללא שום קשר לזה שאנחנו משפחה ואני מדברת על תחושה של שייכות.

° זואי °

New member
כן, אני מדברת על יחסי אנוש

אבל לא חושבת שיש איזה ניגוד בין יחסי אנוש לתחושה של שייכות. אם אני מזמינה חברות הביתה לא תמיד אני רוצה שהילדים ישמעו על מה אנחנו מדברות אפילו שהם שותפים בחיי. זה שהם שותפים בחיי לא אומר שאני צריכה לותר או שהאקס שלי צריך לותר על הפרטיות שלו ושלא מגיעה לו שום פרטיות. גם אם הילדים יודעים לא להכנס לחדרך בלי לנקוש בדלת זה עדין לא מונע את המבוכה כשהם נכנסים הביתה במיוחד כשהם גדולים ויודעים מה משמעות הרעשים שיוצאים מהחדר או במיוחד אם רוצים לעשות את זה במטבח לדוגמא
אני חושבת שיחסי אנוש בסיסיים תופסים גם במקרה של שייכות משפחתית ולשכל אדם מגיעה הזכות לפרטיות ושזה לא דבר נורא כל כך להתקשר כדי לשאול אם מתאים. זה נכון הבית שלי הוא גם שלהם והבית שלו הוא גם שלהם ואני מבינה מאוד מאיפה באה ההרגשה שלך, כלומר מה פתאום שמישהו צריך להודיע כשהו מגיע לבית שלו, אבל אני חושבת שטלפון כדי להכין לא ממש עושה נזק לאף אחד ולא צריך לקחת את הבקשה הזאת כמשהו רע.

טלפון להודיע כן

לשאול אם אפשר זה כבר להיות אורח... כשבאות אלי חברות הם הולכים לחדרם גם בלי שאבקש (הגדולים , עם הקטנה יש עוד עבודה
) והרעשים מהחדר שינה? נו מה? גם לאמא מותר
(המטבח ? יותר מדי קטן
) לא יודעת אבל אצלנו בבית הכל טבעי וחופשי מכבדים אחד את השני ונותנים את הזכות לפרטיות גם כשכולם בבית

° זואי °

New member
תראי

גם אצלנו בבית מכבדים אחד את השני והילדים יודעים לא לפתוח את דלת חדר השינה שלי בלי להקיש ויודעים שאם אם מקישים ואני לא עונה אז לא נכנסים. וכשהיא נכנסת לחדר שלה עם החבר שלה וסוגרת את הדלת, אני מתפלצת (היא כולה בת 12 עם חבר קבוע כבר שנה וחצי כמעט) אבל לא פותחת בלי לדפוק על הדלת. אני חושבת שזה ענין של חינוך. ולכן אני חושבת שטלפון אף פעם לא מזיק. אבל על זה כבר הסכמנו
וחוץ מזה המטבח אצלי גדול
........

למעלה