שאלה - שנת שבתון

tal542

New member
שאלה - שנת שבתון

רציתי לדעת אם לאחר אישור השבתון ע"י הפיקוח וכח אדם מותר להתחרט ולבטל את הבקשה, או אולי להמיר לחצי שבתו. אם כן עד מתי יש להודיע על כך ולמי. תודה טל

חוה 1

New member
אין שום בעיה לבטל שנת שבתון מתי שאת

רוצה. אני ביטלתי ב 31 לאוגוסט.

itu1

New member
יש בעיה

צר לי אך התשובה אינה מדויקת יש בעיה לבטל בקשה ליציאה לשנת שבתון שאושרה על ידי המעסיק אם התקבל כבר אישור ולעתים אפילו אישור בעל פה והמורה רוצה לחזור בו ולא לצאת לשנת השבתון הדבר מותנה בכך שהמעסיק יסכים לכך וההתנייה מופיעה בתקנות. במקרים לא מעטים מורים שביקשו ולצאת אושר להם וחזרו בהם נאלצו למרות זאת לממש את בקשתם כי המעסיק לא הסכים לקבל את ביטול הבקשה. לעתים רק בעקבות לחץ של הארגון היציג הסכימו כי המורה יחזור בו אבל לא הייתי תמיד סומך על כך ונוקט זהירות מיירבית. בברכה אריה

שנת שבתון

החודש הקריטי הוא מרץ. עד אז צריך לסיים את כל הבקשות וגם השינוייםץ

itu1

New member
אכן נכון

31 למרץ הוא התאריך האחרון להודיע על בקשות העברה , חופשה ללא תשלום ובקשה ליציאה לשנת שבתון. בברכה אריה

שרשנ

New member
לאריה../images/Emo35.gif

האם נכונה השמועה שניתן לבקש העברה, חל"ת... השנה רק עד 16.3.02?

צדף2

New member
שנת שבתון../images/Emo39.gif

שלום טל. בניגוד לתגובות אחרות שקיבלת - הרשי לי לבשר לך - אין כל בעיה לבטל את היציאה לשנת השבתון !!! וההסבר - למורים המועסקים על ידי משרד החינוך - הבעיה פשוטה ביותר !!! השיבוצים הסופיים לשנת הלימודים הבאה נסגרים רק ב 5 לאוגוסט !!! פרושו של דבר שעד ה - 4/8 הכל פתוח. וכך אפשר עד לתאריך זה לבטל חל"ת, לבטל יציאה לשבתון, או להחליט על יציאה לחצי שבתון בלבד. למורים המועסקים על ידי עיריה או רשת חינוך כלשהי - הבעיה מורכבת יותר. כשמורה מבקש אישור לחל"ת, מטבע הדברים ביה"ס ינסה למצוא מורה מחליף לשנה הבאה. כל עוד לא נחתם הסכם עם מורה חדש - אפשר להתחרט ולבטל את החל"ת/יציאה לשבתון.

itu1

New member
הזהרו מהטעיות../images/Emo18.gif

צר לי אבל יש מי שאינו מדייק בעצותיו ויש להזהר מהטעיות תקנות היציאה לחל"ת בין אם בשנת שבתון או בין אם אחרת קובעות מפורשות " עובד הוראה שביקש חל"ת ומבקש\ת לחזור בו ההחלטה אם לבטל את חופשתו היא בידי המעסיק" תקנון שירות עובדי הוראה פרק 1.25.7 חופשה ללא שכר קובע בסעיף 9 "אם אושרה חופשה ללא שכר אין המשרד חייב להחזיר לעבודה את עובד ההוראה לפני תום החופשה שאושרה אולם מפקח המחוז רשאי לפי בקשת העובד להעסיקו לפני תום החופשה בהתאם לנסיבות המקרה ולפי שיקול דעתו". הייתי מציע לכל אחד ואחת לשקול היטב באם אינו בטוח שיממש את זכותו לשנת השבתון באם להגיש או לא להגיש בקשה לחל"ת כי אם יתחרט יתכן שלא יוכל לחזור לעבודתו באותה שנה. וחשוב יותר בדקו היטב היטב את התקנות כי בימים אלו מחפשים לממש כל שבריר של תקנה. בברכה אריה

tal542

New member
תודה../images/Emo140.gif

לכל המשיבים. הכוונה הייתה אם מותר להתחרט לפני התחלת שנת הלימודים הבאה. וכן, קיבלתי תשובה... אז שוב תודה. טל

צדף2

New member
לאריה

היתלות בתקנות שרות עובדי הוראה אינה רלוונטית למורה שמחליט לצאת לשבתון ומשהו משתבש. אנחנו עובדים ונמצאים בין בני אדם שמבינים כשקורה משהו חריג. חוזרת ומדגישה שהשיבוצים הסופיים מתבצעים רק ב - 5 לאוגוסט, ואם טרם שובץ מורה כלשהו בשעות התקן של המורה שיוצא לשבתון אין כל מניעה לבטל את הבקשה לסתם חל"ת או לשבתון. ראה את תגובתה של אותה מורה שהצליחה לבטל את השבתון ממש על סף פתיחת שנת הלימודים.ללמדך - שהדבר אפשרי !!!!!!!! ושוב כשישנה הצדקה לביטול!!!!!!!!!! לידיעתך!!!!!!!!!!! חדוה

itu1

New member
אין לי כוונת עימות

נכון שישנם מקרים בהם גם לאחר ה-1 לספטמבר חזרו בהם מורים מכוונתם לצאת לשבתון והוחזרו לעבודה אך אין הם הכלל ויתכן שהם היוצאים מהכלל כל ארגון רציני יצא ויעשה הכל להחזיר מורה לעבודה למרות בקשתו לצאת לשבתון ובקשתו אושרה כשהמקרה חריג וישנן נסיבות מיוחדות . אבל מורה צריך לדעת את העובדות לאשורן ולא יתכן לומר לו שאין בעיה כי משרד החינוך סוגר שיבוצים ב-5 לאוגוסט ובימים אלו שנושא אפשרות קיצוצים במערכת חוזר על עצמו מה יותר פשוט מלומר למורה רצית לצאת לשבתון ואנחנו לא חייבים להסכים לכך שחזרת בך ומה יעשה אז יבוא ויטען שנאמר לו שאין בעיה תלכי לבית הדין לעבודה בטענה שהשיבוצים נסגרים ב-5 באוגוסט? המערכת ולא אני תיתלה בתקנון ובמקרים רבים לוחצים על עובדי הוראה לממש זכותם לשבתון כדי לפתור בעיות פרופסיונליות ולכן על המורה לדעת שיש סיכוי שלא יסכימו להחזירו לעבודה. לומר למורה אין בעיה לחזור בך זו הטעייה מפורשת ואין זו דרכי , דעתי כי צריך לומר את כל האמת בבתי ספר רבים סוגרים מפקחים שיבוצים הרבה לפני ה-5 באוגוסט וביותר ממקרה אחד (שאני מכיר ובמקרים רבים שטופלו על ידי אכן התאפשר להם לחזור אך היו גם אחרים שלא) נאלץ מורה שחזר בו להמשיך בתוכניתו הקודמת ולצאת לשנת שבתון. אנו נמצאים בין אנשים שמבינים אך מולנו גם מערכת בירוקראטית שלא אחת מתעלמת מהגורם האנושי וניתלת בתקנון. מו הראוי להציג את כל העובדות ולומר למורה שיתכן כי לא יסכימו לכך שיבטל בקשתו ולא שיחשוב כי ירצה יצא לא ירצה יש לו אפשרות ודאית לחזור בו. אריה

psa

New member
אני באותה דילמה לגבי שבתון שנה הבאה

אריה נתן לי אותה תשובה שהמנהלת שלי אמרה לי קודם לכן. דהיינו תשובתו לעיל . אם המפקח כבר שיבץ משהו במקומנו - אבוד לנו! גם אני אמרתי שמשבצים מורים לעיתים אפילו ב-1 בספטמבר ואכן מדובר בבני אדם .השאלה האם אפשר "לקחת סיכון "? אותה מורה הצליחה לבטל את היציאה (כך גם אני רציתי לעשות אם לא יסתדר לי לצאת),אך היכן הביטחון שזה יקרה למורה אחרת? ותחשבו על זה.

itu1

New member
זו בדיוק הנקודה

אין ביטחון ואין ביטוח במקרים אלו ולפני שלוקחים סיכון בודקים היטב היטב מי שיכול להשיג הבטחה (רצוי בכתב) מהפיקוח שיוכל לחזור בו עד תאריך מסויים טוב לו (בספק אם משהו יסכים לתת לו הבטחה שכזו). אני חוזר וטוען שצריך לדעת את כל העובדות לפני שמחליטים מה לעשות ולמי שמפקפק יתכן שיש סיכוי (לא יכול להבטיח זאת במאת האחוזים) שיאשרו לו יציאה לשבתון גם מאוחר יותר יותר מהתאריך הקבוע בתקנות ביחוד במצב הנוכחי. אריה

למעלה