שאלה שנשאלה מזמן...

פראזניק

New member
שאלה שנשאלה מזמן...

באשכול האירוח עם ישראל דגן, שאלה "מישי אחרת", אחרי שדגן הלך, את השאלה הבאה: ב"ה אני מבינה שדרככם היא להתחבר לה´ דרך ר´ נחמן, אני מאוד מעריכה ואוהבת את הדרך הזאת, אבל לפעמים נראה לי כאילו יש מעבר קטן של הגבול הדק שמפריד בין עבודת ה´ דרך הר"ן לבין עבודת הר"ן ומסירת ד"שים לה´ מדי פעם. אני מצטערת שזה קצת בוטה, אני אישית מאוד אוהבת לעבוד את ה´ בדרכו של ר´ נחמן, ואני מאמינה שחסידות ברסלב יודעת טוב מאוד שהצדיק הוא רק הכלי לעבודת ה´ ולא מושא העבודה בפני עצמו, אך בכל זאת מדי פעם התבטאויות מסויימות מפריעות לי, למשל מה שאמרת עכשיו, שר´ ישראל דב אודסר זצ"ל עזר לך להתחבר לרבנו. לא הזכרת כל קשר של ה´ לעניין. אני מעריכה שזה בגלל שזה כ"כ מובן לך מאליו, אבל זה עדיין צרם לי קצת, וגם הזכיר לי משהו שאחי סיפר לי פעם, שהוא ראה במקום מסויים תפילה של חסידות ברסלב - תפילה לר´ נחמן שיבקש מה´ שיעזור לנו. ואם עיני אינן מטעות אותי כתוב בי"ג עיקרי האמונה ש"הבורא יתברך שמו לו לבדו ראוי להתפלל ואין לזולתו ראוי להתפלל". אז מילא לבקש מה´ שיגן עלינו בזכותו של ר´ נחמן, אבל לבקש מר´ נחמן שילך ימסור משהו לה´? למען האמת זאת שאלה כללית בקשר לחסידויות, ולא רק ברסלב. אני פותח שרשור חדש עם השאלה הזו, ומצפה לתשובותיכם. גם אני אענה, בסוף בע"ה. שבוע טוב.

E S

New member
למישי אחרת.

למישי אחרת שלום רב. אז ככה הצדיק יודע להעלות את כל התפילות לשם יתברך בשלמות ורבנו הקדוש מלמד אותנו איך להתקרב לשם בלעדי רבנו רב נחמן אי איפשר להתקרב לשם יתברך כמו שכתוב ויאמינו בשם ובמשה עבדו בלי משה עבדו אי איפשר להאמין בשם כי רק הוא יודע איך לקחת את הרצונות הטובים והתפילות שלנו ולהעלות אותם לשם יתברך וכמה שזוכים יותר להתקרב לרבנו הקדוש ככה זוכים להתקרב לשם יתברך כי הוא מנקה אותנו מכל הליכלוכים שלנו ומלמד אותנו להתפלל באמת לשם בלעדיו היינו יכולים עוד לתעות חס ושלום ולחשוב שאנחנו צדיקים אבל הוא מראה לנו את מקומנו האמיתי שזה מאד חשוב למי שרוצה להתקרב לשם יתברך וכל עצותיו הקדושים הם התקרבות גדולה לשם יתברך. הצדיק הקדוש רבי ישראל דב אדסר זצ"ל אמר אם נזכה לקיים דיבור אחד מרבנו נהייה צדיקים קדושים . ולעינינך רבנו הקדוש אמר העולם ראוי שיתמהו על האהבה שבינינו. אם את רואה שבחים על רבנו זה גם בגלל האהבה שבין התלמידים לרבנו הקדוש שאוהבים אותו בלי סוף כי דווקא בדור החשוך הזה השם ריחם עלינו ושלח לנו את רבנו להוציא אותנו מהליכלוך שאנחנו שקועים בו ודי לחכימה ברמיזה.

למעלה