שאלה שמקורה בבעיה

שאלה שמקורה בבעיה

השה"מ שלי נותן לאחד השחקנים בקבוצה יחס מועדף. רק לפני יומיים הוא נתן לשחקן הזה, שהוא חצי-אורק ברברי ברמה 7, את הפיקוד על כל הצבא שמגן על העיר המרכזית והחשובה ביותר של היבשת, בקרב נגד אל-מתים. אני לא בטוח אם כולכם תסכימו עם זה, אבל זה ממש ממש לא אפשרי. אני יודע, הוא השה"מ,אבל זה חסר פשר! לפי איך שהוא מתייחס אלי ואל השחקן הנוסף בקבוצה אנחנו לעולם לא היינו מקבלים אחריות גדולה כזו! מה עושים?

PUMI for ever

New member
פשוט מאד

מדברים עם שה"מ. אני יודע שזה מאד ישיר ולעיטים גם בוטה, תתכונן גם שהשה"מ אולי יעלב, כי אף אחד לא אוהב ביקורת. אבל אם תחשוב לעתיד, זה לא ישתנה: אם ברמה 7 (שסלח לי, אפשר כבר לקרא לזה דמויות מתקדמות) יש דמות אחת שמקבלת יחס מועדף, אין שום סיבה שאחרי כל ה-7 רמות האלה הגישה שלו תשנה. אבל, למרות כל זאת, אני לא קול אובייקטיבי. כאמור, עברתם כבר 7 רמות. אם שום דבר לא קרה עד עכשיו שמעיד על העדפה ורק זה שהוא נתן לו את השליטה על הצבא, ובכך שם אתכם במצב יותר נחות נראה לך כהעדפה, יכול להיות שאתם טועים ופשוט הדמות של השחקן הזה היא הכי מתאימה מבין כל הדמויות האחרות לפיקוד על צבא (למרות שאני בספק אם החצי אורק מכיר טקטיקה שונה חוץ מ"רוץ עם הגרזן מונף, ואם על המגן של הזה שניצב מולך יש את סמל האויב, רסק לו את הראש - ותמשיך לרוץ"). אם בניגוד הדמות שלו זוכה תמיד למעין "בונוסים" כאלה בזמן שאתם לא\כמעט לא, אז באמת יש פה יחס מועדף, והגיע הזמן לדבר עם שה"מ שלך.

ככה:

אני והשחקן השני יצאנו למשימה חוץ קרבית. גם אני ברמה 7 והשה"מ כל הזמן מנסה להכשיל אותי במשך כל ההרפתקה. לברברי ניתנה שליטה תחילה על פלוגה של קשתים (
), ואז הוא ביקש שינתן לו פיקוד על כל הצבא. מר שה"מ החליט שזה אפשרי, זרק נגד השחקן ק100, והשחקן ניצח. אולי קצת קשה לכם להבין את הסדר גודל, אבל אנו נלחמים בעשרות אם לא מאות אלפי אל מתים, ואנו מתבצרים בעיר האחרונה שלא נכבשה על ידיהם. הצבאות בעיר הם כל צבאות היבשת + שכירי חרב. הוא מפקד על חיילים שמשולשים (חלקם) ממנו ברמה! תסבירו לי איך זה בדיוק הוגן! לא רק זה, כל המשחק הוא פועל לטובתו, נותן לא צ'ופרים, מקל עליו... עכשיו: לדבר איתו זו בעיה, כי הוא יעמוד על שלו. הוא בקושי מוכן להודות בטעויות שלו, ואני בספק אם הוא ישנה את זה. הוא יכול למצוא ולהפליץ אלף נקודות נגדי, מה שיסיט אותנו מהנושא ויהפוך את השיחה ביננו לויכוח שבסופו שתיקה. מ ה ע ו ש י ם ע כ ש י ו

PUMI for ever

New member
*מפעיל חושי פסיכולוגייה*

למזלך, עברתי קורס 20 שעות פסיכולוגייה בוינגייט, ככה שאולי אני יכול לעזור. צעד נכון של שה"מ היה לזרוק קובייה כדי לברר אם הוא מצליח או לא, רק חבל שזרקתם את הקובייה הלא נכונה. בשביל לדעת אם הדמות מצליחה לפקד על צבא שכזה, צריך גלגול כריזמה, כי הכריזמה מבטאת את יכולת השכנוע שלך. עכשיו, הזריקה לא צריכה להיות נגד השה"מ אלא נגד מי שהדמות רוצה לפקד עליו, לפי גודל הצבא זה לא מציאותי שתעשו 1000 זריקות, לכן הזריקה צריכה להתבצע כנגד השליט של הצבא: שר המלחמה בעיר, ראש העיר, או אם זאת העיר החופשייה האחרונה, אז אני מניח שהמלך גם שוכן שם. לכן, הזריקה צריכה להתבצע כנגד המלך. איזו זריקה? אני מניח ש-diplomacy ילך פה טוב מאד. אני בטוח ב-10000000000000000000000000000000000000 אחוז שלברברי אין את ה-skill הזה, וגם אם כן אז בטח ה-charisma שלו תוריד את הבונוס מתחת למדור השביעי של הגהנום, במיוחד שלמלך יש charisma מאד גבוהה, אחרי הכל, הוא מנהל מדינה שלמה. אם תביא את הטענות האלה לפני השה"מ שלך, תאמין לי שלא יהיה לו מה לומר. הנקודות למחשבה הן:
הגלגול צריך להיות גלגול של skill - diplomacy
הזריקה צריכה להתבצע לא כנגד השה"מ, אלא כנגד דב"ש (npc) בעל משמעות, שכרגע הצבא תחת שליטתו (המלך לדוגמא, שר המלחמה).
אמורה להיות להם כריזמה מאד מאד גבוהה, כי הם נבחרי המדינה כולה. בהצלחה - מקווה שעזרתי, ותעדכן מה קורה

רמץ

New member
בדיפלומטיה אפשר להשתמש גם ללא אימון

אבל אתה צודק. חצי-אורק ברברי ממוצע בד"כ לא עובר את ה-7 בכריזמה שזה 2- למיומנות שלא סביר שהשקיע בה (או שהוא לא יכול או שהיא בין-מקצועית תלוי במהדורה) מול דמות אחרת שלא הייתה מגיעה לאן שהגיעה בלי דיפלומטיה וכריזמה בשמים.

בורן

New member
מי זה השהמ הזה?

הוא לא מבין בעצמו? בכל מקרה, פומי צודק בכל מילה- ואם השהמ הוא כ"כ אידיוט- תחליף קבוצה, אי אפשר לשחק בקבוצה כזו.

רמץ

New member
באמת מוזר

ספק אם אני הייתי מאפשר כזה דבר, אע"פ שדרגה 7 זה הרבה - אבל -ה-ר-ב-ה- מעל למיומנויות הלחימה של לוחם בצבא רגיל, וגם בוא לא נגזים - כדי לשלש את הדרגה של חבר שלך צריך להיות שם מישהו בדרגה 21. הייתי אומר שלמצוא דמות בדרגה 12 איפהשהו באוכלוסיה מקומית צריכה להיות משימת אדירים. במערכה שהעברתי פעם, ראש מסדר הדרואידים שאמור להיות הדרואיד החזק ביותר בנמצא היה בדרגה 16. אז אלא אם כל אוכלוסיית העולם כולה מתבצרת בעיר הזאת שלכם (מה שלא ממש אפשרי טכנית), הייתי אומר שאתם בין דמויי האדם החזקים ביותר במקום. אבל דרגה היא קריטריון מאוד ערטילאי. הרבה יותר חשובה מהדרגה היא מידת הכריזמה של חצי האורק הברברי שלכם, גישתם של האנשים לאוכלוסיית חצי האורקים ואולי יותר חשוב מהכל - עד כמה הוא מפורסם. - אם אתה רוצה, אלו נקודות להיאחז בהן במו"מ עם השה"מ. לא שאני מבין מה הבעיה הגדולה - אתם באותה חבורה - מה שטוב לאחד מכם צריך להיות טוב לכולכם...

אבל אני לא שואל על זה!

אני שואל מה לעשות כשה"מ נותן לשחקן מסויים יחס מועדף מצידו?

הפתרון הראשון - תקשורת

תבהירו לו (כל השחקנים חוץ מהמועדף) שאתם חשים מקופחים. רק DM אידיוט מתעלם מפניה כזו של כל השחקנים אליו. המשחק מצליח רק כאשר יש שת"פ בין ה -DM לשחקן, אין אפשרות אחרת. וחוץ מזה - אתם צריכים להציב לו תחרות ! שעוד מישהו יתחיל קמפיין, מצאו חבורה אחרת והצטרפו אליה או אל תבואו למשחק הבא (מרד!) אם לא יבין בטוב, יבין ברע, כי לא יהיה מי שישחק. גם אני קופחתי בקמפיין של DM ששיחקתי אצלו, מה עשיתי בסוף? עשיתי קמפיין משלי, ותאמין לי - לא מצטער לשניה.

מירטל

New member
אתה לא מבדיל בין שחקן לדמות!

אם השה"מ נותן לאחד השחקנים יחס מועדף, אז חמודי, תחליף קבוצה, לשחק במצב כזה זה כמו לשחק כדורגל עם שופט שהחליט מראש מי ינצח. אם השה"מ מצפר דמות מסוימת יכול להיות שיש לו יותר מסיבה אחת ( אני יכולה לחשוב למה חצי אורק ברברי יבחר להוביל הגנה מול חבורת אל מתים ולא אלף כוהן או גמד קוסם)ואז כדאי לשאול אותו. איכשהו, לי נראה שאתה פשוט מרגיש מקופח.

אני בהחלט מרגיש מקופח!

אתם מודים בעצמכם שזה לא הוגן! לכל שחקן מגיע יחס שווה! עכשיו: אנחנו הקבוצה היחידה בקיבוץ, ויצירת קשר עם קבוצות אחרות באיזור זו בעיה. השה"מ שלי הוא ילד שקשה להוכיח לו טעות, כי הוא עומד על שלו. מצד שני, אם השחקן, בן טיפוחיו, יגיד לו על זה משהו, זה בהחלט יכול לעבוד. אני חס וחלילה לא מאשים את השחקן, רק את השה"מ. השחקן (וגם השה"מ) הוא חבר טוב שלי, ואני נהנה לשחק איתו D&D. אבל (בקשר לשה"מ) חבר או לא חבר, מגיע לכל השחקנים יחס שווה, והוא עשה טעות איומה. שה"מ שמסתמך הרבה על הזיכרון ועל NWN הוא לא שה"מ טוב. אגב מירטל: לך יש טעות. אני לא מדבר על כך שבגלל שהוא חצי אורק ברברי זה בלתי אפשרי שהוא ינהל צבא, אלא עצם העובדה שאנו מדברים כאן על מצב של מלחמה, והתבצרות בעיר הלא-כבושה האחרונה ביבשת! לא אכפת לי מהמקצוע (למרות שנכון, גם זה משפיע במידת מה) ולא אכפת לי מהאויב, ככה שגם אם הוא היה אלף כוהן או גמד קוסם, לא הייתי רואה זאת בעין יפה.

white warrior

New member
ואז אתה יכול...

לדבר עם כל הקובצה!! אתה יכול בעיקר להשפיע על השה"מ ע"י הידברות בארבע עינים עם השחקן המועדף,ביחד עם השה"מ עצמו....

זה קשה יותר ממה שאתם חושבים

הוא עקשן, ולא יסכים להודות בטעות. אני אמרתי כבר: הוא יכול למצוא אלף נקודות למה הדמות שלי היא דבילית\טיפשית (שרובם אני יכול להבטיח לכם שלא נכונים), זה יסיט אותנו מהנושא, ושום דבר לא יצא מזה. יש פה מישהו מאיזור אילת\ערבה דרומית?

מירטל

New member
אני חושבת שיש כאן יותר מזה.

אם יש לך בעיות עם השה"מ, אז תחליף אותו, יש לי הרגשה שזה קצת יותר מנתינת יחס מועדף לשחקן זה או אחר. ובקשר לאלף כוהן או גמד קוסם - יש דמויות שלא יכולות להוביל צבא, חד וחלק, יכול להיות לך קוסם בדרגה 20, אתה חושב שחבורת לוחמים תלך אחריו ותסמוך עליו לנהל בשבילם את הקרב רק בגלל שהוא בדרגה 20? כנ"ל לגבי גמד בצבא של אורקים/בני אדם/ אלפים.

snift

New member
דברים שרואים מכאן, לא רואים משם.

כנראה שיהיה קשה לשכנע את ה-GM שלך שהוא אכן מעדיף שחקן אחד על פני כל השאר, משום שהאמת היא בעני המתבונן. סביר להניח שבתוך ההגיון הפנימי של העולם שלו ומערכת החוקים, זה הגיוני מאוד מה שקורה ואתם פשוט לא מבינים הכל. בקבוצה שלנו היה מקרה דומה. שניים מהשחקנים העלו טענות על כך שה-GM מעדיף שחקן שלישי. הדבר העצוב באמת הוא שהשחקן השלישי הרגיש בדיוק את ההפך, הוא חש שהדמות שלו נאלצת לעשות דברים בלית ברירה משום שלמרות שה-GM נותן לדמויות אחרות הרבה יותר הזדמנויות מאשר לו, הן לא עושות עם זה כלום. בדוגמא הספציפית שאתה נותן, לגבי הפיקוד על הצבא, אני מסכים שרמה 7 זה עדיין לא מספיק כדי לפקד על צבא שלם, אבל זה לא מאוד בלתי סביר. היחוד בזמן קרב בו יכול להיות שהפיקוד המקומי הבכיר כבר חוסל כולו. אני לא יודע מה היתה הסיטואציה שבה ניתן לו הפיקוד ולכם לא, אבל יכולות להיות הרבה סיבות טובות מאוד לכך. מספיק שבקר מסויים הוא הרג מישהו ובדיוק המלך ראה אותו במקרה ולכן הוא חושב שהוא "גיבור גדול", או לחילופן, יכול להיות שהוא הציע את עצמו לתפקיד כאשר אתם לא הייתם בסביבה. אל תשכח שלרוב הדמויות לא מסתובבות *כל* הזמן ביחד ודברים ששחקן אחד עושה בפרטיות עם ה-GM יכולים פתאום להפתיע את חברי הקבוצה האחרים.

white warrior

New member
כן!!!,אני מאילות!!

אני מקיבוץ אילות!!!! איפה אתה גר?,אני אשמח אם ניפגש!!

naring

New member
בעיה...

נראה לי שרצית לכתוב בתגובה ל The Monopoly Guy. לא שרשרת טוב. איך משרשרים כמו שצריך? ככה.

למעלה