שאלה שמציקה

• פותח הנושא root
  • פורסם בתאריך

root

New member
שאלה שמציקה

קודם - ברכות על הפורום החדש! ובהצלחה... עכשיו, אני חייבת לשאול, למה ג´אז נתפס כמוסיקה לעשירים? או שזה סתם נדמה לי? דוגמא פשוטה, פסטיבל הג´אז באילת, בשביל להגיע למקום כזה ולממן הופעות, לינה, נסיעה צריך כמה אלפי שקלים, ולא להרבה יש א תהסכומים להוציא, תראו מי מצלמים שהולך לשם, שמגר, יו"רים למינהם וכו´.. גם בסרטים, כשרוצים להציג את "החברה הגבוהה" ישר מנגנים ג´אז ברקע... האם אני לא טועה וג´אז בכלל הגיע ממקורות אחרים? או שאולי סתם זו תחושה, וסתם נדמה לי...
עוד שאלה קטנה, למה האחוזים שנחשפים לג´אז הוא יחסית נמוך?... מי עם התשובות - יבורך.

.Mr. Wizard

New member
להיפך!

ג´אז, בלוז ומוסיקת נשמה, זה דבר שהתחיל מהמעמד הנמוך דווקא, האפרו אמריקנים בארצות הברית, בשנות ה30-40, ככה שזה ממש לא חברה גבוה, זה מתאים לכולם. אני באמת לא מבין למה את אומרת שאחוז החשיפה נמוך, כולם יודעים מה זה גאז כל מי שמעניין אותו כלומר וממש אין בעיה להשיג קטעים טובים, אם זה ואן מוריסון, לואיס ארמסטרונג, או כל מפורסם אחר.

Ah_Um

New member
ואן מוריסון?! ואן מוריסון??!!

אתה רוצה לחשוב שוב גם על זה?

.Mr. Wizard

New member
תשמע...

לואן מוריסון יש סגנון משלו... אני יודע שהיו לו כמה אלבומים זוועה, אבל האלבום של "כמה זמן זה נמשך", הואט דווקא לא רע. אני מודה שהוא לא משתווה לדיוק אלינגטון או לצארלי פרקר, אבל הוא לא עד כדי כך גרוע! אני גם אוהב את מיילס דוויס וג´ון קולטרן. ואתה!?

.Mr. Wizard

New member
נכון, סוף סוף מישהו נורמלי.

טרק מספר 6... גדול! והם עוד קוראים לי מטורף...

danistar

New member
רינתתתתתתתתתתתתתתת ../images/Emo24.gif

הנה את סוף סוף ... ככה משגעים פורום שלם ???

magic jam

New member
אני חושש שאתה לא מדייק

מוזיקת הג´אז התחילה לפני יותר ממאה שנה אולי עם הג´אז הקלאסי שהיום אפילו אנשים שמכירים את כל הציפורים למיניהם לא שמעו הרבה ג´אז קלאסי, ג´אז קלאסי דומה יותר למוזיקה קלאסית כמו באך, שוברט בטהובן וכו´ לפני בערך 100 שנים התחיל הביג באנד שהייתה מוזיקה מאורגנת בהרבה מהג´אז של לואיס ארמסטרונג, מיילס דייויס, צ´רלי פרקר וכו´. היא הייתה יותר סגורה וכבדה לשמיעה. ואם תסתכל היום על ילדים קטנים ממך או ממקומות שונים תוכח לדעת שרובם לא שמעו בכלל על ג´אז ומה שהם שומעים זה אולי יותר רוק מתקדם או רוק אם לא את הזבל שמוכרים להם בMTV. אם זה ימשיך ככה הגיוני שלא ישאר זכר לכל המוזיקאים המעולים שהיו ולא רק בתחום הג´אז.

Bodom-child

New member
באותה מידה

אפשר גם לרדת לאילת עם שק"ש ולישון תחת השמיים. בשביל ההופעות אפשר להקצות 200 שקל ועוד 120 שקל נסיעות שזה אומר 320 שקל שזה סכום שאפשר להרוויח בחודש עבודה. כמו כן, לפי מה שאמרו לי היו שם הופעות חינמיות. אני לא נסעתי בגלל קורס פסיכומטרי

.Mr. Wizard

New member
גם אני.. ../images/Emo10.gif בעסה!

היה לי קורס פסיכומטרי של קידום, ואני כל כך רציתי ללכת... ועכשיו עוד מבטלים את זה!

wiz

New member
../images/Emo32.gif בטירוף...

אבל לא מבטלים את הפסיכומטרי... לא בעשר שנים הקרובות... גם אני עושה את הקורס של קידום, ובגלל זה נאלצתי לוותר על הפסטיבל, אבל בשנה הבאה אני בטוח אסע.

.Mr. Wizard

New member
אין מצב!!

שאני לא נוסע שנה הבאה!!! אגב, קיבלתי סוף סוף צו ראשון!!!! (אני בי"ב)

wiz

New member
Mr. Wizard...

תן לי בבקשה את האייסי שלך, או שתוסיף אותי לשלך (אם יש לך, כמובן...): 111378009 wiz

.Mr. Wizard

New member
אני רואה שמצאת אותי כבר ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, לכל אדם אחר שמעוניין לדבר. 21264016. וקאליבר, אני רואה שהוספת את הלינק שלי. סבבה. אם אתה צריך עזרה, רק תבקש. Mr Wizard

.Mr. Wizard

New member
אוקיי... אפילו לא שלחת לי בקשה...

לא משנה , אני מוצא אותך. please wait...

JOE KALIBER

New member
מי יודע...

אולי עד שנה הבאה יהיה מין גרעין לפורום ונוכל לעשות שם מפגש :) ואני מוכן ללכת עם גיטריסט לאיזה יריד או משהו בסגנון בתל אביב ולעשות מעין מופע רחוב כזה. אגב זה מעניין שבארץ העניין של נגני רחוב נחשב לקבצנים, ואילו בחול מתייחסים אליהם שונה לגמרה אפשר להגיד בערך שזבארץ שלמים להם מתוך רחמים ובחו"ל מתוך הנאה באמת. קצת קשה לי להסביר את עצמי אבל אני חושב שהבנתם

JOE KALIBER

New member
ממש לא מסכים

מוזיקת הג´אז מעולם לא נתפסה כמוזיקה לעשירים בוא ניקח לדוגמא את את המקום שאפשר לקרוא לו מקור הג´אז מבחינה מסויימת והא ניו אורלניס, הנגנים היו שחורים שבאותה תקופה לא היה קל להם בחיים מכיוון שכמו שאני מנחש שאתם יודעים מדינות הדרום של ארצות הברית לא דגלו אז בשוויון, הג´אז היה הדרך שלהם להביע את עצמם ובכלל לא הייתה כוונה שזאת תהיה מוזיקת "היי סוסייטי". אבל מצד שני, יכול להיות שמתייחסים אל הג´אז בצורה הזאת היא שזוהי מוזיקה מאוד מתוחכמת ומאוד לא מיינסטרימית (לפחות לא היום) והאנשים העשירים שמגיעים לפסטיבל מנסים להראות מתוחכמים.. זה גם יכול להיות. בקשר לשאלה השניה, אני חושב שלג´אז אין הרבה חשיפה היום משתי סיבות (ואני מדבר על הארץ): 1)מאז שנות השישים והשבעים הג´אז איבד את ה"כוח" שהיה לו ונידחק לצד בזמן שהרוק, הדיסקו וכל הסגנונת החארים שהתפתחו הצליחו הרבה יותר טוב. היו הרבה ניסיונות לשיקום שלו, מיילס דייויס והפיוז´ן הם הדוגמאות הכי טובות, ובכל זאת הניסיונות די האלא לא הצליחו ממש 2) היום הג´אז באמת נחשב למוזיקה מאוד מתוכחמת ולא הרבה אנשים מעוניינם באמת להקשיב לה, לצערי היום אנשים יותר מעוניים בשירים קליטים ופשוטים וברעשי מיקרוגלים

root

New member
אני חושבת שפספסתם את הנקודה שלי ../images/Emo13.gif

העניין הוא, שאני מכירה את מקורות הג´אז, הסיפורים ,כן. אבל תודה על התשובות, בעיקר בשאלה שלי התייחסתי לארץ, לא לשאר העולם.. שאלה.. 3: מישהו יכול לומר לי איפה יש איזה מועדון ג´אז טוב בצפון (צפון הקריות וצפונה לאזור נגיד.. עד כרמיאל), משהו שאנשים צעירים גם נמצאים בו?

למעלה