שאלה שמציקה

• פותח הנושא root
  • פורסם בתאריך

JOE KALIBER

New member
לא מצטער

למרות שהיה נחמד אם היה איזה בית קפה לצעירים עם מוזיקת ג´אז או משהו כזה...

.Mr. Wizard

New member
המ.....

אני יודע שבצפון, בזכרון יעקב של מועדון טוב אחד שנקרא בלוזט bluzzet רק בלוז וגא´ג כל הזמן. הייתי שם פעם. ממש נחמד.

.Mr. Wizard

New member
מסכים מאוד!

אם אתה רוצה לבחון את הכישרון של מוסיקאי, תן לו קטע גאז סוער! המקצבים שם ממש ממש מבלבלים, שלא לדבר על מהירים! זה רק מראה לך של"שחורים" (
) יש את זה בדם, אם זה בשירה, ריקוד או נגינה. זה פשוט לא פייר!

לא לעשירים בלבד

אז ככה: בקשר לזה שג´אז מסמל בסרטים וכו´ את החברה הגבוהה, שהרי ג´אז היא מוסיקה לאניני טעם בעיקר, שכן זוהי התשובה לשאלה שלך על אחוז חשיפה נמוך : כיום אנשים לא אוהבים לחשוב יתר על המידה, ז"א כאשר הם שומעים מוסיקה, נח להם עם שיא הפשטות כי זאת מעין רגיעה בשבילם, אני כמוסיקאי (ואני מניח שגם חובבי ג´אז לא מוסיקאים) - לא עושים Switch Off למח בעת האזנה לג´אז, אלא דווקא נכנסים לריכוז גבוה יותר . בגלל שמוסיקה נתפסת כמשהו קליל לרקע (כיום) ולא כאומנות כ"כ (בעיני העמחא), אנשים לא מייחסים לג´אז (כסגנון מוסיקלי) את הרצינות שיש לייחס לה כאומנות. מכאן נחזור לאותה החברה הגבוהה בסרטים, שהם בד"כ אלו שיש להם את הזמן (בתסריט) לשבת בשלווה, ולהתרכז במוסיקת הג´אז, שבוודאי לא ניתן לתת לה פשוט לעבור ליד האוזן מבלי שתיגע בנו. בקשר לאילת, המטרה (לדעתי) היא להעביר את תחושת הפסטיבל עם תחושת חופשה ושקט נפשי, ע"מ שנוכל להינות מהעניין באופן מקסימלי - מוסיקה נטו - בלי דאגות. מקווה ליכולתי לעזור אופיר

magic jam

New member
מנסה להסביר את התשובה

הופעה של ג´אז היום לא עולה יותר מהופעה של כל סוג מוזיקה אחרת. אחוז הנחשפים לג´אז נמוך היום בעיקר בגלל בני נוער שאפשר לקנות אותם מהר. חוץ מזה ששיא הג´אז היה עד לפני כ-30 שנה היגעה סוג מוזיקה אחרת ואני לא מדבר על הwoodstuck או רוק מתקדם. מה שהיה זה שמאז כניסת הMTV עם הפופ הזול שלה, הרבה בני נוער מצאו את זה כמלהיב או כמשהו חדשני ואיכותי. הבעיה היא רק שבMTV אין הרבה גאונים למיניהם, מה שיש יותר זה אנשים שיודעים לקנות ילדים בקלות, היום זה כבר התפתח ונהפך לממוסחר יותר יותר ככה הרבה בני נוער מוצאים את זה כמשהו מובן מאילו, כי זה הדור שלהם, הרוב חושבים שג´אז (אם הם בכלל יודעים מה זה ג´אז) היא יותר מוזיקה לזקנים כי היא הייתה קיימת עד לפני הרבה זמן. מהסתכלות במוזיקה של היום אפשר בעצם ללמוד יותר מסחר מאשר מוזיקה, וזה חבל מאוד.

JOE KALIBER

New member
אממ

אומנם הרבה בני נוער היום נמשכים למוזיקת פופ ורעש מיקרוגלים אבל אני חושב שזה בא מחוסר חינוך למוזיקה בבית

.Mr. Wizard

New member
לדעתי יש טעות בידך חברי.

א. אני לא חושב שפופ זה כל כך גרוע. קח את מייקל ג´קסון לדוגמא. מלך הפופ. ב. זה לא נובע מחוסר חינוך. קח אותי לדוגמא. ואת Blues Man, הוא נמשך ל"רעש מיקרוגלים" כמו שקראת לו (ניסוח מדוייק אגב), אבל הוא מבין במוסיקה, והיה לו חינוך מצויין בנושא. אני אישית חושב שזה באמת רעש. אבל היי! כל אחד והדיעה שלו.

MuffinMan

New member
מייקל ג´קסון

אמ אני לא חושב שמייקל ג´קסון הוא כל כך טוב - אבל זה כבר דעה אישית. למרות שאני לא יכול להגיד שאני אוהב קצת שירים שהם מיינסטרים כמו FATBOY SLIM, אבל אני אהבתי אותו הרבה לפני שהוא נהפך למיינסטרים. ~

למעלה