שאלה שמפריע לי

קטב עט

New member
נשמה! טהורה?

קול באשה ערווה נחלקו בו הראשונים, האם זהו דין בקריאת שמע בדווקא, או שהאיסור לשמוע קול אשה שרה הוא כללי. ומשמע בשו"ע או"ח סי' ע"ה שיש איסור בקריאת שמע, ונחלקו שם הרב קוק והמשנה ברורה מהי פסיקתו של השו"ע שפשט דבריו שאין איסור כלל לשמוע זמר אשה אלא בשעת התפילה. לדברי הרב קוק השו"ע החמיר, ולדברי המשנה ברורה מותר לשמוע זמר אשה והאיסור הוא בדווקא באשה המוגדרת ערווה כגון אשת איש או פנויה שהיא נידה. והוסיף שם המשנ"ב שאסור גם להנות מזמר שכזה. לגבי שיחת אשה לא מצינו שיש איסור מעיקר הדין. לגבי זמר ברדיו יש המקילים ויש המחמירים. החלקת יעקב מחמיר (או"ח סי' ל' ) הוכיח זאת מהגמ' ברכות לר' ששת שהיה סגי נהור ובכ"ז חל עליו האיסור. ביד חנוך הביא, שיש להקל אפילו בזמר של אשה וזה מהטעם שהקול באשה ערווה רק כשהוא באשה , ואילו הקול החשמלי אינו של האשה , דומה הדבר לשיער אשה תלוש, שאין לו דין ערווה. והרב עובדיה יוסף כתב שביודעה ומכיר אפילו על ידי תמונה אסור לשמוע זמר של אשה ועיין שם "יביע אומר" חלק א או"ח סימן ו'. לגבי קריאה של אשה במעמדים ציבוריים ללא זמר, אמרה הגמרא מגילה ל"ג, שאשה לא תעלה לתורה מפני כבוד הציבור, ולא נאמר מפני שקול באשה ערווה. מכאן משמע שיש חוסר צניעות בהופעה פומבית של אישה כמו שאנו פוגשים בחיי היומיום. מכל האמור מכאן, משמע שקול אישה ברדיו, שאינו זמר ושאינו מכירה כלל. מותר ואין כאן אפילו מידת חסידות מה גם שיש חובה לדאוג להעצמת הנשים בדורנו בגבולות ההלכה תוך שמירה על הצניעות. אם יש שקול אשה מביא אותם להרהור ואינם שולטים על כך, שימנעו , אך אין זה מגדרי ההלכה.

קטב עט

New member
האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם

נכתב ע"י חיים רטיג, רעננה.

רגע רגע...

טענת בהתחלה שאת חרדית לא?! סורי אבל עם שאלות כאלה אני תוהה עד כמה את חרדית........

היא צודקת!

אני שומע שירים של בנות כבר שנים ובחיים לא היה לי בגלל זה הרהורים ומי שמחפש להרהר לא חסר לו היום על מה...

יש סיפור מצמרר על אחת בשם אסתריקה {או אסתר}..

חסידה דוסית ממש שעברה מוות קליני רק ביגלל שהיא היתה שרה והשכנים היו שומעים אותה והעלו אותה כיון שהיא היתה חזקה בהכל אבל רק בנקודה הזאת היא כשלה הסיפור הוא ארוך ואין לי כח להרחיב אבל ....תיראי בישביל דבר קטן מה קרה דברים שניראים לנו כאלו פשוטים בחיי היום יום יש עליהם עונשים חמורים...

כתומיות

New member
יש לי שאלה

אם הזמרת כבר מתה זה יכול לעלות עירעורים אבל לא מעשים אז אולי מותר???

מWIי

New member
מישהו פעם אמר לי.

שהרב עובדיה יוסף שליטא שומע לאיזה זמרת מצרית.. אני ממש לא מאמין לו. אבל גם אמר משהו בקשר לשאלה: ההתר של הרב הוא שאם לא מכירים את הזמרת ולא ראו אותה מעולם אז מותר... שוב אני לא מאמין על הרב אבל הרעיון של התשובה..

יש לי המשך לסיפורך....

אכן כן הרב היה שומע שירים בערבית ואחרי שהוא ראה תזמרת בהיזדמנות כשהו שהראו לו.. הוא הפסיק לישמוע אותה....

מWIי

New member
מהההההה????? באמת????רציני?????????

שהרב עובדיה יוסף שליט``א שומע לאיזה זמרת מצרית? אני לא מאמין לך! הוא באמת צדיק! (אפילו שהוא ל``ע ספרדי)

ואני חושבת

שאדם כמוהו לא מעסיק אותו הנושא הזה.לא נראה לי בכלל שמוזיקה ערבית זה תחביבו לשעות הפנאי עם רמה רוחנית כמו שלו

מWIי

New member
נכון מאוד. אבל שמעתי את זה מכמה...

תביני ג`ניפור לופז הרב לא חי לפני מאות שנים שאי אפשר לברר... תוך יום יומים אדע... ככה לא טרחתי אפילו לברר. אני נמצא בין הרבה מאניאקים שמקללים את הספרדים גם בלי סיבה (לא שחסר) והם יספרו... שאני גם יאמין להם? הגזמת! בקיצור צריך לברר.

הרב עובדיה

הוא רב ספרדי. הוא לא מייצג את כלל הספרדים. בדיוק כמו שהרבה מגור הוא רב אשכנזי והוא לא מייצג את כלל האשכנזים, אפילו לא את כלל החסידים. לגבי שמיעת הזמרת - גם אני שמעתי דבר כזה. נו, וגם שמעתי על רבנים שהכניסו שבת לפני השקיעה של רבינו תם, או התפללו מנחה אחרי השקיעה. יש להם את החשבונות ההלכתיים שלהם - שיערב להם.

מWIי

New member
מה זה נקרא שמעת על רבנים??

90 אחוז מהחסידים.. אני מתפלל מנחה רק! לאחר השקיעה. ככה זה נהוג אצל כל החסידויות שבאות מגליציה.. ולגבי שבת: אל תשכחי כשאת כבר עושה `מלאכות` במוצש. אצלי עדיין שבת רגיל.. אותו דבר להיפך בערב שבת!! אבל זה לא חשבונות שלהם! זה מחלוקת ראשונים!! לא זמרות.. אגב הוא כן מייצג את רוב הספרדים...

אני מוציאה שבת לפי רבינו תם

אז בבקשה - אל תקבע דברים בלי לדעת. קול באישה זה גם עניין הלכתי, ודיברתי על הלכה לא על חשבונות אישיים. כמו שאתה מבין שיש צד שאפשר להתפלל מנחה אחרי השקיעה (אגב, למה רק, מה רק אחרי שקיעה מותר להתפלל אצלכם?? תמהני), כך הוא מבין שמותר לו לשמוע זמרת בלי לראות אותה. זה עניין הלכתי. לגבי הייצוג - קודם כל רוב זה לא כל. מעבר לכך, אני מטילה ספק גם בקביעה הזאת.

מWIי

New member
גם אני דיברתי על עניין ההלכתי..

יש ויש בעניין מחלוקת ראשונים.. ולגבי מנחה: יש מחלוקת לאיזה קרבן.. וזה משנה מתי עשו את זה..

א"כ אינני מבינה את הבעיה

אתה מתפלל מנחה אחרי השקיעה - מתוקף התפיסה של יהודי גליציה לגבי ההלכה, ואילו הוא שומע זמרת מצרית - מתוקף התפיסה ההלכתית שלו. אין כאן עניין של הסכמה. ניתן לחלוק על הגישה ההלכתית - אבל בסופו של דבר ההנהגות האלו הן פועל יוצא של ההלכה היהודית, על פי אמות מידה מקובלות במסורת עם ישראל. כאן דווקא, יש מקום לכבד את דעת האחר.

מWIי

New member
תגידי. מה הנחיתות הזאת??

שמעת ממני מילה אחת נגד? הייתי בהלם. זהו! אני יודע שזה שאלה הלכתית. אבל זה לא נדבק לי על רב שאני מאוד מעריץ. תלמיד חכם מופלג! ועליו באמת יש להצטער שנולד ספרדי.. בעוונות הדור..

למעלה