שאלה שמעניינת אותי...

William Kidd

New member
שאלה שמעניינת אותי...

בדיוק היום באימון עלה ביני וחבריי סוגייה מעניינת. אנחנו מכירים המון זרמים חדשים שפותחו רק לאחרונה והם נקראים על שמות אנשים פרטיים שפיתחו אותם (גדי קנפו ג'טסו, דניס הישרדות וכו'...). האמת אני חייב להגיד שלפחות לי זה נשמע טיפה מוזר... הרעיון של אומנויות הלחימה הגדולות כ"כ מושתת עמוק בנו מהילדות שקצת קשה להבין בראשנו שיכול להיות משהו חדש שיכנס בצורה משמעותית לתחום הזה. אז מה אתם אומרים? האם אתה מאמינים בשיטות חדשות שיתפתחו עם השנים והאם הייתם סומכים על "איכותה" של השיטה. הרי אם לחשוב על זה, אז כל אומנות לחימה, טאקונדו, קרטה או ג'ודו, פותחה מתישהו ע"י אדם אחד או קבוצה. האם לדעתכם לאומנויות הלחימה החדשות יכולה להיות אותה פופולריות של אומנויות הלחימה של פעם אחרי הרבה שנים, ואיך בכלל אדם מפתח שיטה ומחליט פתאום לקרוא לה אומנות לחימה.... מישהו מכיר את הקרטריונים? :)

ננדין

New member
דווקא הדוגמאות שנתת הכי לא מתאימות

טקוונדו, ג'ודו וקראטה (לפחות רוב הזרמים...) הם דווקא א"ל לחימה יחסית מאוד חדשות שפותחו ע"י אדם אחד ו/או קבוצה (לרוב זה אדם אחד וקבוצת תלמידים שמסייעים לו...) אין רע בלקרוא לא"ל מסויימת על השם של המפתח/הקבוצה שפיתחה ודווקא הרבה מהשיטות המזרחיות הם גם כאלו רק שהשמות הם בשפה שאנחנו לא מכירים אז זה לא נשמע לנו מוזר...רוב שיטות הג'ו ג'יטסו/קוריו היפניות קרויות על שם הביה"ס/שבט שעסק בהם במשך השנים, הרבה מהשיטות הסיניות קרויות על שם המפתח (ווינג צ'ונג...) וגם הפילפיניות קרויות לרוב על שם שבט/משפחה...אני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות... אגב, אני לא חושב שיש מישהו שיצר שיטה לפני שהוא למד מספר שיטות בעצמו והחליט ללקט טכניקות וקונספטים שיותר מתאימות לו ולהכריז על זה כשיטה משלו...אין בזה כל רע (לדעתי זה אף מבורך...)

William Kidd

New member
בכל מקרה

מאוד קשה לסמוף על מישהו וללכת ללמוד משהו חדש שאף אחד לא מכיר, כאשר הוא מגיע ואומר שפיתח שיטה משלו ומציע את עצמו בתור מאמן. אנשים נמשכים יותר לתחומים העתיקים יותר, הבדוקים... אבל להגיד שכל שיטה פותחה על בסיס שיטות אחרות זה נכון להגיד, אבל השאלה הנשאלת היא על מה התבסס הבסיס הזה של אומנויות לחימה האלה, על בסיס אחר...? אני מקווה שהבנת את הרעיון....

לעומת זאת, לסמוך על מישהו וללמוד

שיטה שהומצאה לפני 300 שנים בשביל סמוראים בשדה הקרב, או על ידי "מאסטרים" שקיבלו תובנות בחלום, זה יותר הגיוני?

William Kidd

New member
לא יודע אם יותר הגיוני

אבל בטוח הרבה יותר מקובל... ועובדה שרוב האנשים עושים את זה. אבל זה כבר דיון אחר לגמרי לגבי טבע האדם. בכל מקרה אני לא מזלזל באף תחום... פשוט מתעניין בדעה של חברי הפורום

cronic1

New member
אז ככה מנקודת מבטי

אני התאמנתי גם בדניס וגם בגדיקנפוג'יטסו ושתי השיטות דומות להפליא . אף אחת מהשיטות לא מגלה את אמריקה או את הודו לחילופין. גם השרדות וגם קנפוג'יטסו הם אוסף של אמנויות לחימה כגון קארטה מגע מלא,ג'ודו וג'וגיטסו יפני וברזילאי עם שילוב של הגנות מפני מקל סכין ואקדח. השיטות כשיטות אלקטיות מצוינות ועובדים בהן חזק עם מגע מלא והרבה ספארינג.

ננדין

New member
לא יודע אפשר להגיד שזאת עובדה

שרוב האנשים עושים את זה למעשה אני חושב שזה ההיפך: קרב מגע קראטה טקוונדו איקידו ג'ודו JKD BJJ ורוב שיטות הג'יו ג'יטסו האחרות רוב מתאמני הטאי צ'י רוב הא"ל הפילפיניות (כולל FCS KALI, ארניס מודרני ועוד...) כל האומניות הרשומות למעלה הם שיטות מודרניות!|סלינק| אבל גם ככה אין לנו שום סטטיסטיקות להמשיך לריב על זה...

ספציפית לגבי שתי השיטות שהזכרת

מייסדי שתי השיטות הללו, גדי סקורניק, מייסד גדי קנפו ג'יטסו ודניס הנובר, מייסד דניס הישרדות ג'ו-ג'יטסו, הינם מומחים בתחום הג'ודו והקרטה אותם הזכרת כשיטות "לא חדשות" שנחשבות בעיניך כשיטות שאפשר לסמוך על האיכויות שלהן (וכמו שננדין ציין, השיטות הללו מודרניות למהדרין). חוץ מזה הם מומחים בהגנה עצמית, הם ו/או תלמידיהם הינם אלופים בשיטות "רגילות" כמו קרטה, ג'ודו, פנקרטיון ועוד, והם ו/או תלמידיהם מדריכים ביחידות צבאיות ובשירותי הביטחון. אני אישית הייתי סומך על איכויות השיטות הללו...

למעלה