שאלה שמעניינת אותי

מצב
הנושא נעול.

biliki

New member
שאלה שמעניינת אותי

שאלה שמעניינת אותי
מחוננות היא מולדת? האם רק ילד שקיבל הרבה מהוריו ומהסביבה יפתח מחוננות או שמי שיש לו את זה - יש לו אתזה?? האם יש מחוננים שהגיעו ממשפחות במצוקה (עוני, אלימות...) ועוד שאלה שמעניינת אותי - האם לרוב הילד המחונן הוא הבכור במשפחה?

apk

New member
דעתי

שאלה שמעניינת אותי
מחוננות היא מולדת? האם רק ילד שקיבל הרבה מהוריו ומהסביבה יפתח מחוננות או שמי שיש לו את זה - יש לו אתזה?? האם יש מחוננים שהגיעו ממשפחות במצוקה (עוני, אלימות...) ועוד שאלה שמעניינת אותי - האם לרוב הילד המחונן הוא הבכור במשפחה?
דעתי
מחוננות היא בהחלט תכונה מולדת. מה שההורים והסביבה יכולים זה רק לעזור לילד לגלות מה טמון בו ולמצות את הפוטנציאל שלו, או להבדיל לגרום לעצירת התפתחותו. אני לא מאמינה באפשרות ליצור ילד מחונן. לכן, העני עשוי להיות מחונן לא פחות מהעשיר, אבל יתכן שעל המחונן העשיר ידעו בגיל צעיר ויסייעו לו והוא יתפתח נכון, ולעומתו העני לא יאובחן והאנשים מסביבו לא תמיד יהיו מביני ענין ולא בחינו בייחודיות שלו והוא יעוכב, ובסופו של דבר יראה כאילו שבין העשירים יש יותר מחוננים, מה שכלל וכלל אינו נכון לשאלה השניה. מאותה סיבה - היות שהמחוננות היא תכונה מולדת ולא נרכשת, אין זה משנה מה מספרו של הילד במשפחה. מה שכן, ידוע שבמשפחות רבות בהן יש מחונן יש בעצם כמה מחוננים

גנטי או סביבתי - אני מאמינה ששניהם

שאלה שמעניינת אותי
גנטי או סביבתי - אני מאמינה ששניהם
אלא שסביבתי לא פירושו להתחיל להכניס לילד תכנים בכוח כשהוא קטן.

תיקי א

New member
תכונה מולטי פקטוריאלית

שאלה שמעניינת אותי
תכונה מולטי פקטוריאלית
ישנן תכונות בגנטיקה שקימות בגנים, אך מתבטאות בתנאים מסויימים. כגון הומוסקסואליות וגובה ולהבדיל מצבע עיניים, שיער וכו'... ההגדרה למחוננות אינה אחידה וקיים טווח רחב מאוד של מחוננות וסוגים שונים של מחוננות. אני מאמינה שהרבה מאוד תלוי בסביבה בהנחה שהגורם המולד קיים.

הרבה מאוד תלוי בסביבה כן

תכונה מולטי פקטוריאלית
ישנן תכונות בגנטיקה שקימות בגנים, אך מתבטאות בתנאים מסויימים. כגון הומוסקסואליות וגובה ולהבדיל מצבע עיניים, שיער וכו'... ההגדרה למחוננות אינה אחידה וקיים טווח רחב מאוד של מחוננות וסוגים שונים של מחוננות. אני מאמינה שהרבה מאוד תלוי בסביבה בהנחה שהגורם המולד קיים.
הרבה מאוד תלוי בסביבה כן
אלא ש(לתפיסתי)הסביבה לא צריכה לעשות הרבה בשביל שהגורם המולד יבוא לידי ביטוי, כאשר ב"יבוא לידי ביטוי" הכוונה היא שניתן יהיה "להבחין" במחוננות של הילד - לא שהוא יזכה בפרס נובל... כלומר, לא צריך (לדעתי גם לא עוזר) להתחיל להקריא לילד שמות של נשיאי עבר של ארה"ב, אלא בסדר גודל של לתת לו באותו תינוק לזחול על משטח ולפזר שם צעצועים...

לב אם

New member
שילוב של השניים

שאלה שמעניינת אותי
שילוב של השניים
נתקלתי לא פעם בילדים עם פיגור סביבתי, ברמה כזו או אחרת. ילד שהוזנח בצורה קשה יתפתח הרבה פחות מהפוטנציאל שלו. כמובן שלהזנחה ולעוני או עושר אין שום קשר - כפי שכתבו לפני, ההעשרה הנחוצה לתינוק כדי למצות את התפתחותו השכלית היא אהבה וחום, חשיפה לסביבה מגוונת (מלאה צבעים, מרקמים, קולות שונים וכו'), חשיפה לחברת אנשים - בשביל לדבר עם התינוק, לקחת אותו לטיולים ולאפשר לו למצות את הסקרנות הטבעיות שלו, לא צריך להיות עשיר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה