לדעתי כדאי לך לפנות לפורום אגדות רוק בתפוז. אם כי בקשר לנושא הפורום (רוק מתקדם) אני ממליץ לעיין ולהתרשם ברשימה "תקליטים מכריעים ברוק המתקדם" של ברייטמן במדריך העברי.
ליצור לעצמי רשימה (ואח"כ לנסות להשיג את רובה) של מיטב יצירות הרוק. תוך - וזהו עיקר העניין שלי בשאלה זו - הרחבת האופקים המוסיקליים שלי ע"י התוודאות ל"קלאסיקות" ויצירות חשובות אחרות ע"פי דעותיהם של אחרים. מספיק טוב?
זה די קשה. אני משער שצריך להפריד בין אלבומים קלאסיים מבחינת הרוב (כאילו במקובלים) והאישים. המקובלים זה כנראה משהו עם איזה ביטלס, לז זפלין, הנדריקס וכאלו... לא ממש יודע. החמישה האהובים עליי- Colosseum- live Gong- Angles egg King Crimson- In the Court of the Crimson King Pink FLoyd- Dark Side of the Moon The Beatles- Abby Road
כי אתה לא מכיר אותנו...אני מניח, אז מה זה יגיד לך. ובכלל זה פורום פרוג, אז לא בטוח שאתה בראש של זה... בכל אופן החמישיה שלי בערך: Yes - Close To The Edge King Crimson - Lizard Pink Floyd - Animals Kaipa - Inget Nytt Under Solen Yes - Relayer
שזה לא "יגיד" לי כלום, כי אני אכן לא מכיר אתכם, אבל - המטרה שלי היא פשוט חשיפה לדברים שונים ממה שאני רגיל לשמוע... פרסמתי את אותה שאלה גם בפורום רוק וגם בפורום מטאל, סתם לצורך הבנת העניין... תודה על התגובה!