שאלה שמסקרנת אותי

droriko

New member
שאלה שמסקרנת אותי

כולנו שמענו על רבנים שמשמשים בתור מעכרים של הטייקונים ומסדרים להם קיצורי דרך(אני לא אגיד איזה רבנים ואיזה טייקונים) כולנו גם יודעים על רבנים שעשו המון כסף מההרצאות שלהם(אמנון יצחק למשל) וחיים בפאר, כולנו גם כמובן שמענו על הקשר של הרבנים בנתיבות לעולם הפשע. השאלה שלי היא האם זה מקרה מייצג? האם רוב הרבנים הם גרידים שמשתמשים בתורה באופן ציני? או שמא יש הרבה רבנים שחיים בעוני ובצניעות והכסף לא מעניין אותם.

amiad21

New member
כמו יהודי טוב - אני אענה לך בשאלה

כולנו שמענו על חילונים שיושבים בכלא על רצח, אונס, גניבות, פריצות וכו'.
כולנו גם יודעים על לא מעט עבריינים שחיים חיי פאר ועל הקשר של אותם עבריינים למשטרה ולפעמים לגורמים בשלטון.
השאלה שלי היא האם זה מקרה מייצג?
האם רוב החילונים הם סוטים ועבריינים שמנצלים את אי המחוייבות שלהם לסולם ערכים אחיד כלשהו לביצוע כל מה שבא להם? או שמה יש הרבה חילוניים שחיים חיים טובים ותוך שמירה על החוק ועל סולם ערכים אמיתי ועולם הפשע ,הסטייות והשחיתות לא מעניינת אותם?

אני מניח שכעת אתה יכול לענות על השאלה שלי ועל השאלה שלך.

נ.ב.
אל תניח ש"כולנו כמובן שמענו" על משהו שכן לא כולם שמעו על הכל...

droriko

New member
תגיד

זה נכון שהרב עובדיה היה בורח מקשרים כאלה? שהוא היה חי בצניעות והקדיש את כולו לתורה?

GOODMAN666

New member
הוא רק ידע לקלל כל מי שלא מצא חן בעיניו

על איזה קדושה אתה מדבר בדיוק זה קדושה ? אני בטוח שאתה יותר צדיק ממנו

amiad21

New member
הוא ידע קצת יותר דברים מזה

אבל כנראה שככה נשמעים כל חסרי היכולת לגבש דעה עצמית מבלי להיות מושפעים מהתקשורת האנטי-דתית במדינה...

droriko

New member
תראה

עובדה של חצי מיליון איש הגיעו להלויה שלו. זה אומר שלא רק חרדים ספרדים כמוהו אהבו אותו אלא המון אנשים שהם שונים ממנו במוצא ובאורח החיים שלהם. אז הוא כן קיבל את השונה.

GOODMAN666

New member
זה אומר שחצי מליון היו שטופי מוח

בן אדם שקילל והכפיש בלי גבול .וגם המראה בטלויזיה איך הוא מלבין את פניו של ניצו חן.
שאמר לו צא החוצה לפני כל עם ישראל בטלויזיה זה צדיק?כולם צבועים ומתחסדים ובאו להלויה שלו.
הוא היה גאון אדיר בלימוד אבל מה לזה וליראת שמיים? ולעברות שבין אדם לחברו?
אין ולא היה רב שקילל וביזה אנשים כמוהו.החיים והמוות ביד הלשון.

Wolfinix

New member
אני במקומך היתי מתבייש לדבר

ביחוד כאשר אתה מדבר על מנוח - וזאת עוד בכלל לפני שאני מתיחס לדרגתו של האדם.

הרב עובדיה היה צדיק וקדוש וכל מה שהיה כנגד עיניו היה עבודת השם בכל שנייה בחייו, ואני בספק אם יש שני לו בתפילותיו על עם ישראל - כעם צדיקים ורשעים כאחד.

אני פשוט מתבייש שיש אנשים כמוך שאינם שולטים בפה שלהם, שהם פולטים מהפה שלהם בזיון שכזה, אם דעתך אינה ישרה על אדם - זו זכותך, אבל לפחות אל תבזה אדם בשעת מותו.

GOODMAN666

New member
האמת תמיד תהיה אמת

שיש עובדות מוצקות אז זוהי האמת ואין בלתה.אני לא מבזה אני אומר אמת.

Wolfinix

New member
יש רק אמת אחת שהיא אמת, וזו לא היא

האמת שלך (וביחוד במקרה הזה) היא "אמת" סוביקטיבית, אתה אינך יודע מה התרחש שם, לא מצד הרב ולא מצד ה"דוגמאות" שלך כך שמה שאתה עושה הוא בגדר לשון הרע ורכילות או במקרה הטוב אתה מפרש את האירוע, שאלו למיטב הבנתי מעשים בזוים.

אז אם אתה כל כך חייב לפחות תעשה את זה בפניו של אותו אדם ולא תבזה נפתר.

GOODMAN666

New member
ידעתי שאני מדבר עם בן אדם אטום כמו קיר

הרב עובדיה את שריד "עמלק".הוא סיטרא אחרא. שטן. יימח שמו. ויש למחות את זכרו. בקריאת המגילה בשעה שתגידו ארור המן, תגידו גם ארור יוסי שריד.אנשי מערכת המשפט ובעיקר שופטי בית המשפט העליון ספגו מהרב קיתונות של אש וגופרית, על רקע פרשיות פליליות של חברי ש"ס ובעקבות פסיקות ליברליות. "הם רשעים ומחללי שבת, בגללם באים כל הייסורים לעולם. ריקים ופוחזים. כולם בועלי נידות",במערכת הבחירות האחרונה, עברו הרב וחסידיו לתקוף את הציונות הדתית ומפלגתה - הבית היהודי. "יש אנשים חושבים אותם שהם דתיים, מפד"ל, קוראים אותם מפד"ל, מי אלה האנשים קוראים אותם 'הבית היהודי', זה לא בית של יהודים",הרב גם תקף אישית את יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט. "בגלל שיש לו כיפה קטנה על ראשו כמו העיניים שלו ועושה את עצמו שהוא דתי, זה דתי? האמירה אולי הקשה ביותר של הרב עובדיה הייתה דווקא כלפי מיליוני קורבנות השואה, כאשר טען שהם גלגולי נשמות של חוטאים. "אין לך פורענות שבאה על ישראל, אלא אם כן יש בה מאותו החלק של עוון העגל", הוא הסביר. "כל הצרות שיש לנו מדורי דורות - אינקוויזיציה, שואה - כל הדברים האלה יש בהם חלק מהעוון של העגל, הקב"ה נפרע מהם". וזה רק חלק קטנטן מהשינאה שלו למי שלא הולך איתו.וגם מעניין כמה חרדים וכמה חסידויות כמו בלז למשל נרצחו בשואה כולל תינוקות שזה עתה נולדו.ולזה אתה קורא צדיק?אתה בושה אתה אדם אטום שאין לו מושג מה זה צדיק.אני יכול ללמד אותך ולהראות לך מי זה צדיק עובדיה הוא ההך הגמור מצדיק.

Wolfinix

New member
אני כל כך מצטער שיש לי חלק בתגובה הזו שלך

אני פשוט לא יודע איך יהודי מסוגל להתבטא כמוך, אני בוש ונכלם מההתנהגות שלך.

ואני מבקש סליחה על חלקי שגרם לך לפזר את הרעל שלך.

כדאי שתלך ותדבר עם הרב שלך על הצורה שבה אתה מתנהל, אולי הוא יצליח להאיר לך על דרכך איפה שאני נכשלתי.

לך תעשה תשובה.

Wolfinix

New member
אהבתי

GOODMAN666

New member
זה מיצג אנשים כמו פינטו אברגי'ל ובבא ברוך וכו

אנשים שהחליטו שהם מקובלים.השאלה איזה מקובלים.ועל מי הם מקובלים.אנשים מתוחכמים
שמלאים כסף שבא מאנשים תמימים ומסכנים .והיום הם יכולים ללטף את הבטן כמו אדמור מצוי.
זה שהם משתמשים בתורה כקרדום לחפור בה זה ברור.ופינטו על מגרדה הוא הפך למלשין.
ומי יודע מה ילד יום עם המקובלים בע"מ

מיקי*

New member
השאלה שמסקרנת אותי יותר היא

איך קורה שהם מצליחים כ"כ?
שאילי הון חילוניים נוהים אחריהם בצורה כזו...

droriko

New member
כי הם מקושרים

סתם אני אתן לך בתור דוגמא. רב מסויים מקושר לראש עיר מסויים. עכשיו בא לרב המסויים הזה קבלן מסויים ומבקש ממנו שיסדר לו היתר בניה מזורז באותה עיר מסויימת,אז אותו רב מסויים מדבר עם ראש העיר המסויים וסוגר עניינים.

פשוט מאוד כמו שבתאי צבי ושאר משיחי השקר

גם פה הם הוציאו לעצמם שם של קדושים ויודעי סוד ומסתבר שגם אחד כמו דנקנר
הוא חתיכת טמבל.כל הסיפורים עליהם מצוצים מהאצבע .כל מקרה שהם נכשלו בו
נעלם מתפוגג כמו בועת סבון.ויש לא מעט סיפורים שהם כשלו כישלון מחפיר אבל מי זוכר?
הצליחו להעלים את זה לתהום הנשיה.כנראה שדנקנר ושותפיו טובים בלעשות כסף עד
שהוא מתפוגג זה כל החוכמה שלהם.עכשיו הוא ועוד הרבה אנשים חכמים לאחר מעשה.

למעלה