שאלה שמסקרנת אותי..

yooopi

New member
שאלה שמסקרנת אותי..

האם בן-אנוש שננשך ע"י ערפד עדיין יכול להתרבות בדרך הרגילה (סקס) או שהדרך היחידה של ערפדים להתרבות היא ע"י נשיכה מערפד אחר? או שהם יכולים גם וגם?

darthziv

New member
לא הם לא יכולים

מה שלא חי לא מתרבה אם כי בחלום שהיה לי ערפדים שנולדו כאלו היו יכולים להחשף לשמש ולעוף והשאר לא

בדנתמ

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אני חייב להגיד שכל פעם מצחיק אותי מחדש, אנשים ששואלים שאלות כמו "האם ערפדים יכולים לעשות ככה וככה?" או "האם כשערפד מגלה שלפוחית ירוקה בגודל אגרוף באזורים מוצנעים בגופו, כדאי לו ללכת לבדיקה אצל אורולוג?" ואז אנשים עונים להם תשובות חד משמעיות, כאילו מובן שעל כל הערפדים חלים כללים מאוד נוקשים וברורים בנושא וכאילו הוא מכיר כמה באופן אישי. יכול להיות שאצל בראם סטוקר, השלפוחית הירוקה הזאת פשוט אומרת הערפד עייף וצריך ללכת לישון, ואצל אן רייס היא אומרת שהוא נדבק במחלת מין לא סימפטית... הרי אין עובדות מדעיות מוכחות כשהעניין נוגע ליצורים דימיוניים. לי באופן אישי לא יצא לפגוש אף פעם ערפד שלא יכול להתרבות ע"י סקס. וגם לא יצא לי לפגוש ערפד שכן יכול. אממ... אולי זה בגלל שהם... אממ... דמויות ספרותיות/קולנועיות? יכול להיות? או שסתם לא בחרתי טוב את האנשים שפגשתי במהלך חיי ואם אני אשאל את הרופא שלי, הוא יוכל לספר לי על חיי המין של הפציינטים הערפדים שלו...? יכול להיות שאצל סופר מסוים ערפדים הם מתים ולא יכולים להתרבות. יכול להיות שאצל אחר הם יכולים למרות שהם מתים, ואולי אצל סופר שלישי, הם בכלל חיים בדיוק כמוני וכמוך, ומקבלים את הכוחות שלהם המלווים בצמאון הדם בגלל טפיל סימביוטי שנכנס להם לגוף. הנקודה היא, שכל עוד מדובר ביכולת או דפוס התנהגות שהוא לא בהגדרה הבסיסית של מה זה ערפד, (כלומר, בעל ניבים חדים ואוהב לשתות דם של אנשים) זה יכול להיות שונה אצל כל סופר וסופר. הרי הקביעה הזאת ש"מה שלא חי לא מתרבה" היא קצת מוזרה בנוגע למשהו דמיוני. הרי במציאות, מה שלא חי גם לא שותה דם, לא שומע מוזיקה, ולא מחזיק ברצון חופשי...

darthziv

New member
אני מדבר על ערפד קלאסי

הערפד הרגיל שנתקלים בו, לא איזה ערפד ביולוגי כמו מה שנתקלים בו בסרטים מסויימים ונחשב ערפד כי הוא שותה דם מסיבות מוזרות

יש כזה דבר?

זו שאלה בפני עצמה, מי היה הערפד הראשון ומה האמונות התפלות סביבו
אחרת מסובך להגדיר ערפד "קלאסי". כאילו שכולם אותו דבר. ס'גזענים.

שזה אומר...?

קלאסי (ת') טיפוסי, אופייני, מהווה דוגמא. זה שמהווה דוגמא הוא המקור לבאים אחריו, לא?

darthziv

New member
נו והערפד הקלאסי

הוא לא תוצר של ניסוי כושל או ביולוגי אלא מת חי

קרניjack

New member
../images/Emo6.gif לגמריי...

בגלל זה בשאלות כאלה אני תמיד נוהגת לציין שזה תלוי במי שיצר את הערפד הזה ושזה משתנה מסיפור לסיפםור, למרות שאפשר להתכווח בעניין (מעצם ההגדרה הבסיסית של הערפד כמת) ודווקא ויכוחים כאלה הם מעניינים

בדנתמ

New member
תסתכלי על השעה שכתבתי את ההודעה...

בשעות האלה יש לי מנהג משונה פשוט לכתוב ישר את כל מה שעולה לי לראש, וזה תמיד הרבה. מנהג שצריך להיפטר ממנו

Lory Lee

New member
חחח כן, גם לי יש שעות כפית כאלה...

כמו זו למשל=)) אבל זה לא רע, נסה פעם לקרוא הודעות כאלה בשעה נורמלית, ותראה איך אתה חושב לעצמך: "וואלה, איזה חכם אני..." - כי רק בשעות כאלו יש הברקות.. חחח

purpleyaler

New member
זה לא שאלה אם הם יכולים או לא

זאת שאלה של רצון.. הנה שאלה על זומבים אבל מטאפורית לערפדים: אם זומבים הם יצורים אינטיליגנטים, הם יעדיפו להפוך את כולם לזומבים או להשאר קבוצה קטנה עם יותר אוכל..? העניין הוא שלזומבים לא אכפת, הם אוכלים אנשים, אם מישהו מצליח לברוח אז הנשיכה של הזומבי הופכת אותו לכזה.. כך שבעניין הערפדים, קשה להאמין שלערפדים יש רחם מתפקדת וכו', אבל הם בטח מצאו דרך, אבל אולי מעדיפים לא להשתמש בה... בכל זאת, יש טכלונולגיה מתקדמת, ויש נשים עקרות שנכנסות להריון, אז למה שערפדים לא?

darthziv

New member
ההבדל הוא

שזומבים הם לא יצורים אינטיליגנטיים, זה לא שלא איכפת להם, לא מסוגל להיות להם איכפת כי הם לא חושבים, הם מגיבים על פי אינסטינקטים וכאן כמובן מדובר על זומבים מסרטים ולא קלאסיים (שזה מת שהוקם על ידי מישהו, הם לא ממש נושכים או מדבקים, הם יעדיפו להכות כי הם חזקים, כמו שכל אחד יהיה אם הוא ירביץ בלי להזהר על היד) ערפדים לא יכולים להוליד כי הם תקועים בגיל שלהם, הם לא מתפתחים תינוק הוא משהו מתפתח, לא יכול להיות תינוק ערפד כי הוא לא יוכל לגדול, תינוק זה משהו שנוצר סך הכל מתאים מתחלקים שממשיכים לגדול ולהתפתח אין צמיחה אומרת אין רבייה

purpleyaler

New member
ברור שוזמבים הם יצורים לא אינטיליגנטים

הם קליפת אדם עם שיניים. זאת הייתה מטאפורה.. לא יודעת, כל עוד ערפד נתקע בגיל בו האברים שלו היו אמורים לאפשר לו להתרבות, אני לא חושבת שיש בעיה. יש גברים בהריון כיום. ואין להם שום איברים פנימיים לזה, וזה ממש לא מה שהטבע התכוון. אני חושבת שערפדים יכולים להתרבות, אבל רק בעזרת הטכנולוגיה, לא בעצמם, זה בטוח..

purpleyaler

New member
מממ

שמע, חשבתי על משהו, כאילו, אם התינוק ערפדי בכל רמ"ח איבריו, אז בכל פעם שהאמא תשתה דם, זה יעבור גם אליו, אוטומטית.. בהריון של בני אדם האמא לא מתפתחת, רק העובר אולי.

darthziv

New member
נו אבל אם הוא ערפד הוא לא מזדקן

כלומר הוא לא יפתח כדי להיות תינוק, הוא יהיה אולי תא מופרה

למעלה