שאלה שמסקרנת אותי

עינוגית

New member
שאלה שמסקרנת אותי

אני מניחה שכשעושים חפירה במקום חדש יש השערות לגבי התקופה/תקופות שאליהם שייכת החפירה (לא יודעת אם ניסחתי נכון אבל אתם מבינים למה אני מתכוונת, נכון?) קורה שיש הפתעות? שחושבים שיתגלו ממצאים מתקופה X ובסוף מתגלים ממצאים מתקופה אחרת? או שפשוט יודעים מראש וזהו?

shay4442

New member
בהחלט

חפירות יזומות מבוססות על סקרים שנעשו באתר ובאזר כולו,לעיתים מסתבר שהסקר לא אמין במיוחד וזה נובע ממספר סיבות:ידע קראמי לוקה בחסר, כוח אדם ושעות סקר לא מספקות,ניתוח מתודי שגוי של הסקר. בקיץ השתתפתי בחפירה יחסית בתולית בגליל התחתון(עונת חפירות שניה) והסתבר שהיו הרבה בעיות עם הסקרים ומחקרים קודמים בתל, לדו' הסוקר טען שאין שכבות של ברזל והסתבר ששכבה של ברזל 1 היא הדומיננטית בתל. ישנה אפשרות נוספת שלעיתים ישנן שכבות קדומות עמוקות ששוכנות מתחת לשכבות מאוחרות מאסיביות יותר והן לא איפשרו גילוי בסקרים

זה בהחלט קורה

בדרך כלל ההשערות על מה שמצוי במעמקי האתר נשענות על הפריטים שמצויים על פני השטח. כבר יצא לי לחפור באתר שלפי ממצא פני השטח אמור היה להיות כלקוליתי, אבל החפירה העלתה אתר מתקופת הברונזה הקדומה. בחפירה הלימודית של אב"ג בקיץ האחרון חשבו שימצאו חווה מתקופת הברזל וזהו, אבל מתחתיה נתגלה מבנה מאסיבי ומבוצר מתקופה קדומה יותר. גם כשצודקים בהשערה שקדמה לחפירה, אף פעם לא יודעים מה בדיוק ימצא באדמה. זה הכיף, לא?

shay4442

New member
שמעתי על החפירה הזאת של בן גוריון

בהחלט נשמע מעניין, הבניה המצרית של לבני הבוץ והממצאים המצריים של הברונזה המאוחרת שיכולים להמצא באזור הזה של נחל בשור בהחלט מגרים את הדמיון , גם הלוקשן הזה של נחל בשור שבמשך הרבה תקופות שימש מעין נקודת גבול בין מצרים לכנען יכול להיות בעל חשיבות מחקרית גדולה

עינוגית

New member
וואו, נשמע מעניין

פתאום להתקל בממצא אחר מתחת למה שחופרים. לא יודעת אם זה כל הכיף, אבל זה בהחלט יכול להיות חלק מהכיף

Lakedaimon

New member
אז ככה...

משנות השישים ועד היום מתבצע סקר מקיף של הארץ לגילוי אדמה שתוגדר כ"אדמת עתיקות". כמעט כל חפירה שמתבצעת היום מבוססת על סקר מסוים שנעשה בעבר, וכלל את התיקוף המשוער של האתר לפי כמות החרסיםשנמצאו על הקרקע בסקר ותקופתם. כשנכנסים לחפירה, ידוע פחות או יותר מסקר או ממקורות היסטוריים, במידה ויש, מהן התקופות הכלליות שיש באתר. כמעט תמיד יש הפתעות . חלקן טובות וחלקן רעות. זה חלק מהכיף, חלק מהסיבה שבגללה אנחנו עוסקים בזה, אני חושב. כמו שאמר פורסט גאמפ: Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get

למעלה