לענ"ד הסיבות הן חברתיות.
בכל ציבור, ובציבור החרדי בפרט, אנשים מושפעים מאוד מלחץ חברתי, אנשים פועלים ע"פ קודים חברתיים. כשהאמת הברורה היא הדת, (לא האמונה, הדת, הדת, הדת.- דת זה דבר רע מאוד) אז ברגע שמישהו עזב את הדת, זה נתפס ככישלון, הכישלון הזה, יותר חמור ממה שהוא בעיני ההורים, הוא חמור איך שהוא נתפס בחברה החרדית. (זה פוגע אוטומאטית בשידוך, רלוונטי במיוחד בחברה שפועלת ע"פ קטלוגים חברתיים קשים מאוד- אשכנזי/ ספרדי, סוג א/ סוג/ב, נכות, נכות קלה וכדו'. אחי הגדול הלך להיות חרדי, אני בא, אפשר לומר, מהזרם החרד"לי, וכל השידוכים שהציעו לו היו בחורות נכות, או דפוקות מבחינה אחרת, לא שאני חושב שנכה הוא דפוק, אבל שימו לב, אחי הוא סוג' ב. לא משנה כמה הוא למדן, וכמה הוא גאון, הוא גדל דתי לאומי, והפך לחרדי, הוא לא יכול לקבל חרדיה מקורית, אלא רק דפוקה. בסוף קיבל מישהי כמוהו, שגדלה בבית דתי לאומי והלכה לסמינר והתחרדה.) אז לדעתי עיקר העניין הוא הכשלון שהחברה רואה בחינוך ההורים, וזה מה שגורם להורים לנתק את הקשר. רק ככה הם יכולים להגיד לחברה, לא אשמתינו, הנה, אנחנו אפילו מתנערים מהבעיה. (דרך מגוחכת, כי נניח שאכן יש בעיה בדרך החינוך של ההורים, זה שהם מטאטאים אותה, זה לא לא מעלים את הבעיה, זה רק מסתיר אותה לכאורה) יש לי איזה מחשבה, שהורים חזקים יותר, גם בציבור החרדי, יודעים כן לשמור על קשר עם הילד העוזב. וזה בכל אופן גם מה שאני מבין מהספורים פה בפורום, שיש כאן כאלה גם חרדים ששורים על קשר, אפילו קשר חלש, או שאחד ההורים כן שומר על קשר, אפילו בהחבא. בחברה הדתית לאומית זה כבר עניין נפוץ מאוד. אפשר להגיד שכמעט "אין בית אשר אין בו מת" לכן החברה מקבלת את זה יותר בקלות, למרות שהורים מסויימים כן רואים בזה כשלון. אני חושב שההורים שלי ספציפית (ומניח שכך גם הרבה הורים אחרים) רואים שהדרך בה חינכו אותי, השפיעה עלי מאוד, ולכן גם אם אני אולי לא דתי, אני עדיין הולך בדרך שלהם. אז יותר קל להם לקבל אותי. יש גם הורים חילונים שילדיהם חזרו בתשובה, והם מקבלים אותם באהבה, ואפילו מכשירים מטבח וכאלה, בשביל שהם יוכלו לבוא הביתה, כי הם מבינים שאהבה זה אהבה. ולא משנה באיזה דרך הילד הולך. אבל החברה לא שופטת אותם, כנ"ל לגבי תופעת ההומואים הפושה בחברה לאחרונה יותר ויותר, אני מניח שזה קשה מאוד להורים מסויימים לקבל את זה, אבל הם יודעים אהבה ללא תנאים, ולא אכפת להם אם שופטים אותם על זה או לא. מה שלא תופס בחברה החרדית, כל הזמן החברה מציצה עליך, לראות מה אתה עושה. מה שלענ"ד גם חושף את השקר שקיים שם.