שאלה שמטרידה אותי

• פותח הנושא skysi
  • פורסם בתאריך

skysi

New member
שאלה שמטרידה אותי

שלום לכולם וחג שמח.. אני מגיעה מבית חילוני לגמרי ולאט לאט אני מוצאת את עצמי מתקרבת לדת ומתחזקת, אך אין לי עם מי להתייעץ ואת מי לשאול את אשר על ליבי, כך שאשמח אם תעזרו לי ותכוונו אותי. דבר ראשון שמעניין אותי הרבה זמן - שיר למעלות (תהילים, קכא). מדוע קוראים את המזמור הזה כאשר זקוקים לנס מסויים? (כשאדם חולה וכו'..) ואם אכן הוא עוזר לאדם ומשפר את ה"מזל", אם אדם ידקלם אותו יום-יום, זה יעזור? דבר שני- ידוע לי בחורים שקמים כל בוקר מניחים תפילין.. מה בנוגע לבחורות? חוץ מזה, אם מישהו יוכל להסביר לי מה זאת אומרת הנחת תפילין, כלומר מה בדיוק נעשה בתהליך, אני אשמח מאוד.. וזהו... אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד, אם הגעתי לפורום לא נכון אני אשמח אם תכוונו אותי למקום הנכון. תודה רבה לכולכם.

שי

שלום לפי דעתי ומנסיוני האישי האדם לחופש נולד ולא לחוקים או לשום דבר אחר בעולם אך תמיד יש בסיס מסוים גם אם אפשר בלעדיו מזון שינה פרנסה אהבה חברים בתור חילוני אני יכול להגיד לך תמצאי חבר או שכן שיוכל לעזור לך בנוסף לזה תפני לרב בית כנסת או קרוב אליך על מנת לדבר עימו מה הכי טוב בשבילך בנוסף דעי זאת שיש דרך נכונה בחיים אך אני מאמין שלכל אדם יש את דרכו בחיים ואותה צריך חזק אבל כמו שלתורה פנים רבות גם החיים והמציאות מכתיבים לא פחות כלומר אחד מחליט לחזור בתשובה אחד מתחזק אחד מתמודד אחד מתבודד כל אחד עושה על פי דרכו אין שום ספק כי הכול משמיים חוץ מיראת שמיים ועוד כמה דברים אך בדרך כלל האדם עצמו הוא זה שקובע בין טוב לבין עכשיו בין מקום לבין עניין אין שום ספק כי הדרך שבה תלכי תשתנה עם הזמן כמובן ישנם הרבה מסגרות לימוד למרות שבאופן פרטי ישיבה ובכלל הכי טוב או עם קבוצה ורב מקום בלב רמת השרון ראש יהודי בינה ובכלל יש עוד הרבה תזכי למצוות חג שמח

שאפולי

New member
מממ..

אין לי הרבה איך לעזור לך מעבר ל- המון בהצלחה!!!!!!!! לגבי התפילין,בנות פטורות.

דובית26

New member
שלום לך

אני ממליצה על הפורום שלנו- חוזרים בתשובה- תמיכה, שם נשמח לענות על כל שאלה. פורום לבעלי תשובה מתחילים ומתקדמים. פורום 981. הנחת תפילין היא ביטוי לקשר עם הקב"ה לקשור את התורה אלינו פיזית וב"ה גם רוחנית. כל קראית פרק תהילים מהללת את ה' יתברך ידוע שיש פרקים עם סגולות לדברים מסוימים . שיר למעלות מדבר על חיפוש ה' בעת צרה ולכן הוא מתאים לקריאה בזמן קשה כמו מחלה וכו... אבל כעיקרון זה פשוט - כמה שאת מתחברת יותר למה שאת קוראת - וזה מרגיש לך כאילו נכתב בשבילך ברגע כלשהו בחייך ככה יותר את מקושרת לה' דרך אותו פרק. ה' לא רוצה שנדקלם אלא שנתפלל וככה התפילה שמתחברת אלייך מגיעה ממקום שלך - מקום אמיתי.. מקווה שלא מרחתי יותר מדי.

תשובה לחברה שלנו!!

שלום וחג שמח. כידוע לך תהילים הוא ספר יקר ביותר שניכתב ע"י דוד המלך להודות לקדוש ברוך הוא על הניסים שהוא עשה עימו. והקדוש ברוך הוא מאוד אוהב לשמוע את שאנחנו מהללים את שמו, וקוראים תהילים. הספר הזה הוא הודיה לשם יתברך, להודות, לשבח להלל. ואז הוא מקשיב קרוב קרוב ושומע תפילות בני אדם. שיר המעלות שתמיד אנחנו קוראים כנראה שדוד המלך כתב אותו יש כוונות של רפואה, היה לו רוח הקודש והוא ראה את כל הדורות והוא כיוון על הרפואה על בני ישראל לאורך כל הדורות. הנחת תפילין לגברים": זו מצווה מהתורה כי כך השם אמר. יש הרבה מצוות שאין הסבר להם מבני אדם, אבל אנחנו מקיימים אותם לשמח את השם כי זו מטרתינו בעולם הזה. אם תרצי לשמוע עוד, בבקשה כתבי לי. חג שמח

daytime

New member
לגבי כתיבת הספר בידי דוד

על פי חקר המקרא המודרני (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) הספר אינו נכתב בידי דוד.

חקר המקרה מודרני? אין כזה דבר בעיני

ספר תהילים בידי דוד המלך חד משמעי. אין מחלוקת בנושא ומי שחושב שיש , הבעיה שלו.

e 3 l D i

New member
דוד המלך

כתב את רובו הגדול של ספר תהילים. ישנם כמה נוספים (והגמ' מונה אותם: "דוד כתב ספר תהלים על ידי עשרה זקנים והם : אדם הראשון ומלכי צדק ואברהם ומשה והימן וידותון ואסף ושלשה בני קרח") שמאוזכרים בפירוש במזמורים הרלוונטיים. אין כאן שום מקום לטעות.

תביא הוכחות למה שאתה אומר.

רק רק דוד המלך כתב את ספר תהילים. נקודה. אני כותבת מניו יורק עדיין לא חג. (4:42 אחר הצהריים).

daytime

New member
בבקשה

אני לא יודע עד כמה היה מעורב דוד המלך בכתיבת הספר אבל יש חלקים שבבודאות לא דוד כתב קחי לדוגמא את שירי המעלות החוקרים המודרניים סוברים שהם אינם נכתבו בידי דוד וזאת כיוון שתוכן המזמורים לא מתאים לתקופת דוד: מזמור קכב "שמחתי באמרים לי בית ה' נלך" - בית ה' (בית המקדש) לא היה קיים בתקופת דוד מזמור קכו "שיר המעלות בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחלמים"- שיבת ציון התרחשה הרבה אחרי תקופת דוד למעשה אם אני זוכר נכון כל שירי המעלות אינם מיוחסים לדוד על פי חקר המקרא המודרני. ייתכן שדוד כתב חלק מהספר אבל בהחלט לא את כולו.

e 3 l D i

New member
אסרו חג שמח!

לעניות דעתי הבאתי ראיה חותכת מהגמ'. אבל אם זה לא מספיק: "שיר מזמור לאסף...", "למנצח לבני קרח מזמור...". דוד אכן ערך את כל הספר, כפי שאומרת הגמ' "דוד כתב ... ע"י עשרה זקנים". אם משהו רוצה לחלוק על כך לכאן או לכאן, שיביא הוא הוכחות. החוקרים המודרניים חוזרים על אותה טעות פעם אחר פעם ומתעלמים הגמ' שהיא המקור המוסמך והקדום ביותר שיש בעניינים רבים. חמש עשרה שירי המעלות נכתבו בכדי לשיר על חמש עשרה מעלות העזרה ע"י דוד המלך והושרו בחנוכת בית המקדש.

daytime

New member
לגבי שירי המעלות

אני נוטה להסכים עם חוקרי המקרא המודרנים כיוון שתוכן השירים עומד בניגוד גמור לתקופת דוד (קרא הודעה אחת ממעל) ולכן לא ייתכן שדוד כתב את שירי המעלות.

e 3 l D i

New member
טענותיהם של החוקרים המודרניים

לא התחילו בשירי המעלות. התנ"ך כולו מלא בנבואות שמדברות על תקופות מאוחרות, השאלה היא אם מקבלים את הדבר שנקרא רוח הקודש, או הנבואה, או שדוחים אותו, ואז מנסים למצוא הסברים אחרים. חכמי ישראל בכל הדורות ידעו שחלק משירי המעלות עוסקים בתקופה שמאוחרת לדוד, והדבר לא מנע מהתנאים לתאר לפרטים את שמחת בית השואבה בבית המקדש, ולכתוב כי שירי המעלות אכן נאמרו כנגד חמש עשרה המעלות שבין עזרת ישראל לעזרת נשים: "והלוים בכנורות ובנבלים ובמצלתים ובחצוצרות ובכלי שיר בלא מספר, על חמש עשרה מעלות היורדות מעזרת ישראל לעזרת נשים כנגד חמש עשרה שיר המעלות שבתהלים, שעליהן לוים עומדין בכלי שיר ואומרים שירה" וגם לא מנע מרבי יוחנן לתאר לפרטים את סיפור כתיבת שירי המעלות על ידי דוד בעת כרית השיתין בהר הבית. בנוגע לפסוק "שמחתי באומרים לי בית ה' נלך" - אי אפשר להתעלם מהעובדה הפשוטה שכתוב שם בפירוש "שיר המעלות לדוד". ואכן, הגמ' לא מתעלמת מכך: "שיר המעלות לדוד שמחתי באומרים לי בית ה' נלך. אמר דוד לפני הקדוש ברוך הוא: רבש"ע, שמעתי בני אדם שהיו אומרים מתי ימות זקן זה ויבא שלמה בנו ויבנה בית הבחירה ונעלה לרגל, ושמחתי..." המחלוקת העקרונית היא, כפי שהצגתי, האם ישנה נבואה ורוח הקודש או לא. לדוגמא, מצודת דוד על מזמור קל"ז, כותב: "על נהרות בבל - דוד צפה ברוח הקודש אשר יגלה נבוכדנצר את ישראל לבבל". ושוב, המחלוקת לא התחילה בדוד ולא בשירי המעלות. ישנן כמה נבואות הכתובות בנביאים, שקיומן מופיעה בפירוט בשלב מאוחר יותר (לדוגמא: ביהושע - "בבכורו יסדנה ובצעירו יציב דלתיה", במלכים א' - "באבירם בכורו ייסדה ובשגוב צעירו הציב דלתיה כדבר ה' אשר דבר ביד יהושע בן נון", ומי שרוצה יכול לחפש בתנ"ך את המילים "כדבר ה' אשר דבר", ישנם 11 מקומות כאלה וכולם מעידים על קיום נבואות). מי שיתאמץ לחפש יוכל אף למצוא נבואות שהתקיימו מאוחר יותר (ואולי אף בימינו). אני לא אכנס כרגע לדיון על שאלת הנבואה (אולי מאוחר יותר) אבל צריך להבין שמי שמקבל את טענות החוקרים המודרניים בעצם כופר בנבואה וברוח הקודש, וצריך לזכור שבצורה כזו צריך להדחק מאד בכדי להסביר דברים רבים בתנ"ך (בדרך כלל ההסבר יהיה שמישהו בתקופה מסויימת רצה להטעות אותנו ו'הוסיף' משפטים לתנ"ך. אני מקווה שאני לא צריך לכתוב כמה אני סולד מהגישה הזאת, וכמה היא טפשית ומתחמקת לדעתי, וגם זה נושא שלדעתי צריך להרחיב עליו, ולצערי כרגע אין לי זמן).

daytime

New member
לגבי דבריך

"טענותיהם של החוקרים המודרניים לא התחילו בשירי המעלות. התנ"ך כולו מלא בנבואות שמדברות על תקופות מאוחרות, השאלה היא אם מקבלים את הדבר שנקרא רוח הקודש, או הנבואה, או שדוחים אותו, ואז מנסים למצוא הסברים אחרים." אני לא מדבר על כל הטענות של חוקרי המקרא המודרניים, אני מדבר על הטענה ששירי המעלות לא נכתבו בידי דוד והבאתי טענה זו כיוון שאני מסכים איתם לגבי זה. שירי המעלות לא יכלו להכתב בידי דוד (לפחות חלק מהם) כמו מזמור קכו "שיר המעלות בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחלמים" אם על השירים הכוללים את שמחת העליה לבית המקדש אפשר עוד לטעון שדוד כתב אותם שכן ה' אמר לו שבית המקדש יבנה בתקופת בנו אז על שיבת ציון בוודאי שלא ניתן. דוד המלך אינו נביא והוא בהחלט לא ידע שתתרחש גלות בבל, אז לכתוב את שיר המעלות הנ"ל שמכיל בתוכו את שמחת שיבת ציון בוודאי שלא יכל. ואגב לדעתי "שיר המעלות לדוד" הכוונה היא שהשיר מוקדש לדוד ולא בהכרח נכתב על ידו. ורק דבר אחד אחרון לגבי הערה "אבל צריך להבין שמי שמקבל את טענות החוקרים המודרניים בעצם כופר בנבואה וברוח הקודש" ישנם מקרים שלדעתי ברור שדווקא חקר המקרא המודרני צודק ולכן לא תמיד צריך לפסול את דבריהם על הסף.

e 3 l D i

New member
אני אנסה לענות

קודם על טענתך האחרונה: אני חס וחלילה לא דוחה שום טענה על הסף, אחרת לא הייתי מתייחס לטענה שלהם באריכות ומביא ראיות. ובאמת אני רוצה לחזור בי ממה שאמרתי: אני לא יכול לומר שכל הסכמה לטענות החוקרים המודרניים הן כפירה או שיש בהן פסול, משום שאני פשוט לא מכיר מספיק את חקר התנ"ך המודרני בכדי שאוכל לטעון כזה דבר. אני יכול לדבר רק על המעט שעליו שמעתי (ואולי אני מקבל את הידע שלי בנושא לאו דווקא ממקורות אובייקטיביים). לגבי המזמורים הרלוונטיים שעליהם אנחנו מדברים, לדוגמא, באים החוקרים המודרניים ומתעלמים לחלוטין מדברי רבותינו (שאותם צטטתי בהודעה הקודמת) שדוד אמר את כל חמש עשרה שירי המעלות בכרית השיתין (עיין במסכת סוכה דף נג ע"א) ושאת 'בשוב ה' את שיבת ציון' הוא כתב ברוח הקודש. ולגבי הטענה שדוד לא היה נביא ולא יכול היה לדעת על שיבת ציון - ידוע שלדוד אכן הייתה רוח הקודש, למרות שהוא לא נמנה עם הנביאים, וצריך באמת להבין מה ההבדל בין רוח הקודש לנבואה (וזה נושא רחב ביותר). בכל מקרה, אפשר להביא עוד מקרים רבים של רוח הקודש ללא נבואה, לדוגמא: מרדכי לא היה נביא ולא נמנה עם הנביאים, ובכל זאת כתוב עליו "ומרדכי ידע את כל אשר נעשה...". ועיין במסכת מגילה שם מובאות ראיות נוספות לכך שהמגילה נכתבה ברוח הקודש, ובעצם, כל ה'כתובים' הם ספרים שנאמרו ברוח הקודש ולאו דווקא בנבואה. מה שאני בעצם טוען, זה שבמקרים (שעליהם אני שמעתי) של חקר התנ"ך ע"י חוקרים מודרניים (ותקן אותי אם אני טועה), יש בדר"כ התעלמות ולעיתים אף זלזול בדברי חז"ל, ולא משנה כרגע מהם המניעים לכך. התעלמות ממסורת מוצקה ואמינה בת אלפי שנים, והעדפה של השערות חסרות ביסוס מחקרי אמין, לעניות דעתי, כשבאים לנסות ולהציג מחקר הסטורי מדויק, היא טפשות. אני רק מנסה לומר (ואולי אני טועה גם בזה) שבכלליות הסיבה להתעלמות הזו מהמשנה או מהתלמוד, נובעת מחילוקי דעות השקפתיים ואמוניים עם חכמי ישראל, ולאו דווקא ממציאת ראיות חותכות להסבר שונה.

megamad

New member
אכן, זה הדיון בגמרא

לא זכרתי אותו נכון, מצטער על דברי הטעות שכתבתי למעלה.

ריס26

New member
ללא נושא

פורום זה אומנם טוב אך מתאים יותר פורום חוזרים בתשובה כאן בתפוז.תנסי

למעלה