שאלה שמטרידה אותי

אכזר = אך זר

אכזר = עובד עבודה זרה (
כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה
)

שמת לב מה כתבת?

אדם שכפר ועשה מצווה נשרף? נכון, הוא לא עשה מצווה! מבחינתו הוא עשה דבר מוסרי, לא את רצון הקל! איזה מצווה עשה???? הרמב``ן כותב שיש מציאות של גהינום, והרשע מצעיד עצמו לאותו גיהנום כפי שמבאר שם, הוא לא נכנס לחשבונות של שכר ועונש מי ומי ההולכים.. אלא רק על מציאות עיקרית שרשע לגיהנם וצדיק לגן עדן. אתה שכפרת באלוקיך, הוא הביאך לעולם מלא טוב וביקש ממך לשמור על עצמך. אתה הזקת לעצמך, החרבת את עולמו, שכתוב שחיב אדם לומר `בשבילי נברא העולם`, אם בשבילך הוא נברא ואתה לא נהגת נכון החרבת את עולמו. האין זה מן הצדק שיענישך? תודה לו שנותן לך שכר על הדברים הטובים שעשית ולא בגללו.

שלום

האמת ? אין לי זמן לקרוא את כל הטקסט ? אך מריפרוף יש לי כמה תהיות . ראשית גהינום אם אתה לא יודע הוא רק 12 חודש . שנית . ברור שמי שברא את העולם רוצה שיתנהגו כפי שהוא מכתיב . אם אתה לא מאמין בו זה בעיה שלך . הוא נותן לך בחירה . אך אם אינך מאמין בו גם אינך מאמין שיש גהינום . וא"כ מה לך כי תלין על יסוריי גהינם?

MINSA

New member
ומה עם השואה

וכל הדברים הרעים שקוראים בעולם? אלוהים לא רחמן ..אני יסנגר עליו פשוט : אין אלוהים

ציקי 07

New member
להפך

יש. ולשואה יש כמה וכמה תשובות מאד ברורות. אחת מהם: זיכוך וחיטוא של העם לקראת דור הגאולה ,לאחר שהעם לא קיבל מרותו של הקבה והתחילה התבוללות נוראה ,אז היו חייבים לעצור את זה. והקללות כתובות בתורה. והדור הזה הוא דור שלעתיד לבוא יקבל כפליים. בקיצור תמיד שייך לכפור ותמיד אפשר להאמין. והתורה מצווה אותנו: ובחרת בחיים !

MINSA

New member
אם אלוהים רחמן

הוא לא צריך להתעצבן כשלא מקיימים מצוות ואז להעניש הוא יכול לתת גם למי שעושה רע טוב-כי נקמה לא עוזרת כלום .. וחוץ מזה הוא ברא רע אז הוא רע ... וגם אם תגידו שהבן אדם עושה רע אז מגיע לו את התשובה הזאת הייתי מצפה לקבל משוטר לא מאלוהים שבעצמו ברא רוע אז מה הוא מעניש אחרי זה ..וחוץ מזה שגם אדם שרצח לא מגיע לו עונש גם להיטלר לא מגיע עונש אנחנו הבני אדם בעולם בראנו מושג של עונש כדי להרתיע אחרים שלא עשו רע שלא ילמדו לעשות רע , אבל אלוהים מה סיבתו להעניש ? אם אלוהים הוא טוב , כל העולם היה צריך להיות רק טוב בלי שום סבל, לא צריך לתת את האופציה לעשות רע , אם הוא נתן אופציה לעשות רע הוא רע,ולכן אם הוא מעניש הוא חרטאריש , בקיצור הכי פשוט : אין אלוהים ... אז איך נוצר העולם? אני לא יודע , אבל אלוהים הוא לא תשובה לאיך נוצר העולם , העולם היה יכול להיוצר באלף דרכים אחרות חוץ מאלוהים רק שאנחנו טפשים ולא יודעים כלום (היום המדע יודע קצת יותר אבל זה לא מספיק בכל אופן אפילו תאוריה של מפץ גדול מסבירה טוב יותר איך נוצר העולם) שתהיו בראים שמנים וטריים ותאכלו הרבה חזיר כי זה טעים וחיים רק פעם אחת אז שלא יעבדו עליכם !

לפי סוף דבריך

אתה מגלה מהי רמת האינטלגנציה שלך... ובהתאם לכך ההתייחסות לדבריך

MINSA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

תנסה לענות אני כבר החזרתי בשאלה את כל המשפחה אחרי שהם זרקו אותי מהבית !! אמרתי להם טוב אני חוזר לבית אבל תחזירו אותי בתשובה בבקשה אני באמת רוצה ואז התחילו ההסברים הויכוחים אבל אז במקום לשכנע אותי הם השתכנעו בהתחלה הם שכחו ליטול ידיים אחרי זה אבא שלי לא נזכר איפה הניח את התפילין לאחרונה ואז הוא אמר : קיבינימט על מה ביבזתי את החיים והוא חזר בשאלה תוך כדי זה שהוא סוחף אחריו את כל המשפחה (סיפור אמיתי אבל לא אני )

אופירA

New member
מנהל
הוא לא מתעצבן, זו האינטרפטציה שלך

אתה לא יכול לכעוס עלי על משהו שלא עשיתי, ולטעון כנגדי מדוע עשיתי זאת, אם לא עשיתי זאת... האלוקים לא מתעצבן, ואתה לא יכול לשאול מדוע הוא כן, כשהוא לא. ובוודאי שלא להגיע למסקנות שהוא לא קיים, בעקבות שאלה זו... ושהגיוני שהעולם נוצר בכל דרך אחרת... כלומר, אתה כן יכול לשאול ולהגיע למסקנות, אבל אז זו בעיה שלך, כי לא חיפשת להבין באמת ולדעת את האמת, אלא חיפשת להתעצבן. וגם חיפשת להגיע למסקנות שמותר לאכול חזיר, ושעובדים עלינו, ושלא מגיע להיטלר עונש מאלוקים, כך שאם לא יהיה שוטר, גם לי מותר בעצם להשמיד עם ככה, על הדרך, לארוחת הבוקר, ובכלל - ליהנות מכך (כל עוד אין שוטר, כמובן. אם יש שוטר - אז אסור! לשוטר מותר להעניש!).

אופירA

New member
מנהל
אה, ועוד דבר

הפורום הזה נקרא "העולם החרדי". פה לא אמורים לבטא כפירה באלוקים, ולנסות לשכנע אחרים בכפירה זו, אלא מכסימום אמורים לשאול שאלות אינפורמטיביות על העולם החרדי וכו'. בפורום הזה יש שוטר!
הוא יכול להחליט למחוק את סוף השרשור, כי מה שעשית לא חוקי בפורום הזה. יש פורומים שאפשר לבטא בהם את רעיונותיך. למשל: אתיאיזם ואמונה.

MINSA

New member
לא הבנת

עונש זה דבר שיש בעולם כדי שלא יהיו עוד היטלרים אבל אלוהים היה יכול ליצור עולם שלא יהיה שייך שיהיה בו היטלר ואז גם לא צריך להעניש זה כמו שאני נותן לילד קטן לנהוג ברכב ואז יש תאונה ואני מעניש את הילד , בקיצור אלוהים לא טוב אם הוא בורא אפשרות לרע ואם הוא בורא מצב שיצתרך להעניש

אופירA

New member
מנהל
נכון

אלוקים היה יכול ליצור עולם שמתאים לחשקים הפרטיים שלי. הוא גם יכול לא ליצור עולם בכלל. יש לו סיבה טובה מאוד לברוא את העולם כפי שהוא ברא אותו, ויש לי הזכות לנסות להבין מה הסיבה שלו, במקום לתת לו הצעות ייעול. ההבנה הזו היא מאד מורכבת ואורכת זמן רב, וזה לא המקום לה. וחוץ מזה, לפני הכל צריך להסכים להפסיק לקבל החלטות לא מבוססות לגבי אלוקים. רק אח"כ אפשר להתחיל לנסות להבין. תראה, אני, בתור אמא, לא רק שלא נותנת לבן שלי הקטן לנהוג ברכב, אלא מזהירה אותו היטב שלא תעלה במוחו כוונה לנסות לנהוג ברכב ללא רישיון. אם הוא ניסה, (ואני תפשתי אותו לפני שהוא הספיק להרוג את עצמו ועל הדרך את כל הצ'כונה), אני בהחלט אתן לו עונש גדול מאוד. לא בגלל שהוא לא מסוגל לנהוג ברכב, אלא בגלל שהוא לא ציית לאזהרתי, ולא חשב שאני מספיק מוסמכת להודיע לו מה מותר לו ומה אסור לו, כאשר אני בהחלט מוסמכת לדעתו להגיש לו אוכל בריא וטעים, ולשלם את הארנונה והמשכנתא, כדי שהיה לו איפה לגור. הוא גם לא יכול להחליט שאני לא קיימת, ושהשכן בעצם משלם את המשכנתא והארנונה, כי אני אראה לו טוב טוב מה זה "לא קיימת"! אחרי 3 ימים שאני לא אהיה קיימת בשבילו, הוא יבין טוב מאוד שהייתי קיימת... עכשיו, ברצינות. הבן שלי בכלל כבר מבוגר. בגיל 18 הוא אמנם לא טען שאני לא קיימת, כי בכל זאת שילמתי לו על האוניברסיטה הפתוחה ונתתי לו הלוואה לאופנוע, אבל הוא נתן לי הצעות ייעול לגבי איך לא להתערב לו בחיים... יודע מה, המחשתי לו קצת איך אני לא מתערבת לו בחיים. ולאט לאט הוא הבין שלא כל הצעות הייעול שלו היו יעילות. והוא כבר חזר בו מכמה משמעותיות במיוחד...

MINSA

New member
טוב....לבריאות

לא רוצה שימחקו לי עוד הודעות אז אני יגיב בכבוד אל תשוי את אלוהים אליך , אלוהים ברא הכל ואם הוא טוב, אז הוא היה בורא את העולם שהוא לא יצתרך להעניש נכון שאת תכעסי על הילד שלך אם הוא לא ישמע לך, אבל אלוהים במקום זה היה יכול לברוא עולם שאנשים לא יוכלו לעשות רע

אופירA

New member
מנהל
נכון

אבל כבר הסברתי, אז אני אדגיש שוב: להבין מדוע אלוקים ברא את העולם כך ולא לפי מה שנראה לי יותר נכון - אפשר בהחלט, ולוקח הרבה זמן, כי זה מורכב ומלא פרטים, ולא כאן המקום. אם רוצים להבין - אפשר ללמוד. אם לא רוצים להבין ורוצים לטעון שמה שהוא עשה לא בסדר, גם אפשר. אבל זה רציני בערך כמו הצעות הייעול שהבן שלי נתן לי בזמנו (כי הוא עוד היה צעיר, ולא הבין מה נכון בחיים).

ציקי 07

New member
אחי...

קצת קשה לענות לך כי אתה לא ממוקד. בכל אופן אלוקים לפני בריאת העולם רצה להיטיב וטובתו היא טובת נצח לאין ערוך ולאין תכלית ,זה לא נמדד בזמן ,זה מעל הזמן פשוט טוב רוחני בלתי מוגבל. ציטוט:מה ד` מבקש ממך ,כי אם ליראה אותו..` שים לב! בסך הכל לירא ולדבוק בו (באלוקים) זה התנאי לזה שהוא יתן לך טוב נצחי. זה לא נקרא טוב? במצב שיש חוטאים אז כעיקרון אלוקים אוטומוטית בגיל 13 בעבירה הראשונה שעשית היית אמור למות! ואלוקים מרחם ומצפה שתחזור אליו ! אז מה הקטע בדיוק שיש כאן אכזריות? ברור שאם אדם הולך כל החיים נגד אלוקים אז מגיע לו כליה ! אין כאן ענין של רחמים כיון שזה מאבד את המטרה של העולם, להיטיב עם ברואיו שמקיימים את מצוותיו. (כשאתה תברא עולם תעשה כללים אחרים) זהו כל זכות קיומינו וזהו תפקידינו!!!

MINSA

New member
מחקו את מה שכתבתי

וזה מראה שאתם לא בשלים להבין מה אני אומר שיהיה לכם לבריאות

אופירA

New member
מנהל
לא מחקו

ואם ימחקו, זה בגלל שאתה לא בשל להבין באיזה מקום ראוי לטעון את מה שאתה טוען. לפורום "העולם החרדי" יש מטרות מוגדרות, וצריך להיצמד אליהן, פחות או יותר.

MINSA

New member
מחקו מה שכתבתי בשירשור אחר

בקשר לחתונה טוב אני מבין אני זז לפורום אחר היה נעים

למעלה