שאלה שמטרידה אותי

שאלה שמטרידה אותי

אני עובדת בהיי טק - זה יוצא לי הרבה שעות ( 10 שעות לא רואה את הילדים : 9 שעות + שעת נסיעה) אבל משכורת בסדר. נימאס לי ואני רוצה להיות יותר עם הילדים שלי וגם לעבוד בעבודה יותר כייפית אבל הבעיה היא שאז אצטרך לרדת במשכורת - מה שאומר צמצום כלכלי. איך ניתן לשלב עבודה יותר מהנה עם שעות מצומצמות יותר ומשכורת נורמלית? בטח זה לא מה שיש לי עכשיו אבל שתהיה סבירה? זה אפשרי?

חיפוש אחרי איזון חדש

את שואלת שאלה היפוטטית ואם את באמת רוצה לעשות מעשה, להיות יותר זמן עם הילדים ולמצוא או ליצור עבודה יותר משמעותית זה לא יבוא מטיפים והמלצות של אנשים אחרים, רק את יכולה לדעת את האיזון הנכון לך. איזון בין זמן עבודה - ילדים - כסף - עניין העבודה - איזון חדש בין כל המרכיבים האלה דורש מוכנות לנוע קודם כל פנימה אל תוך עצמך, להכיר חלקים שונים, כוחות, משאלות, חלומות, שלא לדבר על תהליך בתוך הזוגיות. כמה זמן של חיפוש ותהייה את מקדישה לעניין ? איזה ספרים חיפשת לעצמך ? בקיצור - התשובות יבואו מתוך החיפוש ורק את תוכלי באמת לפתוח את השער לחיפוש של עצמך. בחיפוש אחרי איזון חדש - מאמר שיעזור לך לעשות סדר במחשבות בהצלחה אמיר דרור

היי רוני,

המממ את מתארת כאן בעיה שכה רבים יכולים להתחבר אליה - וגם אני, אמנם אין לי עדיין ילדים אך גם עובדת הרבה שעות... אולי כדאי לעבוד קצת בשיווק מהבית או לנסות להקים עסק קטן בתחום שאת טובה בו ומתחברת אליו (לכל אחד כמעט יש כזה). חוצמזה לחסוך לחסוך ולחסוך כמה שיותר (גם במחיר צמצום בהווה) בכדי שתוכלי לפרוש צעירה ולגדל משפחה בכיף! האם יש לכם אופציה לקנות דירה להשקעה... - לקחת משכנתא ולהשכיר הדירה והשכירות תשלם המשכנתא... תחשבי על זה והכי חשוב תפעלי על פי תחושתך העצמית ואל תקשיבי למוסכמות החברה שלפמעמים לא תבין ותראה אותך כחריגה. בהצלחה!

motior

Member
שאלה שמטרידה אותי...

אין הכוונה להתקיף או להעליב, אבל 9 שעות ביום + שעת נסיעה, זה לא פחות או יותר הסטנדרט למשרה מלאה? אני עובד בהיטק 10-11 שעות ביום + שעה וחצי נסיעה ורואה הרבה שמשקיעים יותר. האם אני " חי בבועה" ולא יודע שבעולם "האמיתי" עובדים הרבה פחות?

hyie

New member
שעות העבודה

אתה צודק שזה הסטנדרט והנורמה לעבודה במשרה מלאה, אבל כאמא לילדים (לא קטנים) זה חוסר איזון בית-משפחה שנשים רבות כולל אני לא מוכנות להשלים עימו.

hyie

New member
התמודדות

זה לא פשוט. עזבתי עבודה במשרה מלאה אחרי הרבה שנים כדי לאפשר לעצמי לנוח ולנסות לעשות "משהו אחר". כרגע אני מחפשת עבודה לפחות שעות ביום. אני חושבת שיש משמעות לנוכחות של הורה בבית לא רק בשעות הערב המאוחרות אלא גם כאשר הילדים חוזרים מבי"ס וחבל לי מאוד שפספסתי את זה כשהילדים שלי היו קטנים ממש. זאת רק התחלה ואני מקווה למצוא את האיזון בין פרנסה סבירה לבין הבית ויודעת שהתהליך יקח הרבה זמן.

איזון עבודה - משפחה

שאלת הזמן המוקצה היא כמובן השאלה המעשית אבל אני מאמין שמאחוריה מסתתרים כוחות וגורמים נוספים. רציתי להציע לך לקרוא את המאמר הבא ולבחון האם את מוצאת בו שימוש. בחיפוש אחר איזון חדש בין עבודה למשפחה מאחל לך ולמשפחת שתדעו ליצור את המציאות החדשה הנכונה לכם. אמיר דרור

למעלה